Görüş Bildir
Haberler
Hücre Yenileyici Gözaltı Maskesi Nasıl Yapılır?

Hücre Yenileyici Gözaltı Maskesi Nasıl Yapılır?

Şebnem Sucu
04.11.2021 - 13:19

Gözaltı hücrelerinin yenilenmesi bölgenin daha aydınlık, sağlıklı ve canlı görünmesi anlamına gelir. Zamanla cildin kendini yenileme oranında azalma olduğundan hücre yenileyici maskeler ile göz çevresi bakımı desteklenebilir. Göz çevresi, yüzün diğer alanlarına göre farklı bir bakım gerektirmektedir. Gözaltı kararmaları ve ince çizgilerin görünümünü azaltmada etkisi nedeniyle hücre yenileyici gözaltı maskesi nasıl yapılır? Merak konusudur. Peki, hücre yenileyici gözaltı maskesi nasıl yapılır? İşte detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gözaltı torbaları ve koyu halkalar çoğu zaman kalıtsal nedenlerden ötürü ortaya çıkmaktadır fakat bazen yaşam standartları, beslenme, göz bakımının ihmali ve uykusuzluk gibi nedenler gözaltı sorunlarını tetiklemektedir. Cilt hücreleri kendini daima yeniler ve bu gözaltı çevresi içinde geçerlidir. Ancak gözaltının yenilenmesi için bu sürece maskeler ile de katkıda bulunmak oldukça fayda sağlar. Peki, hücre yenileyici gözaltı maskesi nasıl yapılır? İşte cevabı…

Hücre Yenileyici Gözaltı Maskesi Tarifi

Hücre Yenileyici Gözaltı Maskesi Tarifi

Gereken Malzemeler

Yarım olgun kivi

1 çay kaşığı bal

1 çay kaşığı buğday unu

Maskenin Yapılışı

Yarım olgun kiviyi cam rendeden geçirin. Buğday yağı ve balı kiviye ekleyerek homojen kıvam alana kadar karıştırın. Gözaltı ve göz çevresine maskeyi nazikçe uygulayın. Maskeyi 20 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulayın. 

Bahsettiğimiz maskeyi haftada bir kere yatmadan önce uygulamaya özen gösterin. (Gece cilt kendini yenilediğinden yatmadan önce uygulayın.) Yaklaşık 1 ayda gözaltınızda kayda değer bir değişimle karşılaşabilirsiniz.

Göz Çevresi Bakımı Hakkında

Göz Çevresi Bakımı Hakkında

Göz çevresindeki cilt, cildin diğer kısımlarına göre kuru ve hassas olma eğilimindedir. Gözaltı torbaları gibi bazı problemler genetik olsa da, pek çok maske ve tropikal kremler ince çizgileri yok edebilir, gözaltı çevresini aydınlatarak, şişlik ve torbaları en aza indirebilirsiniz. 

Elinizdeki yüz nemlendiricisini göz çevrenizde kullanmak çoğu zaman cazip gelebilir. Ancak yaşlanma belirtilerini azaltmak ve tahriş riskini azaltmak için özel bir jel ya da krem kullanmak en doğru seçim olacaktır. Göz çevrenizin bakımını yukarıda bahsettiğimiz maske ya da farklı maskelerle destekleyerek göz çevresinde olumlu değişimlere katkıda bulunabilirsiniz. Sağlıklı beslenmeye ve iyi bir uyku çekmeyi ihmal etmeyin.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın