Görüş Bildir
Haberler
HSYK Teklifi 'Donduruldu'

HSYK Teklifi 'Donduruldu'

adem kara
24.01.2014 - 16:19
İçeriğin Devamı Aşağıda

İktidarla Muhalefet Uzlaştı: HSYK Teklifi Donduruldu

Hükümet ile muhalefet partileri arasında büyük tartışmalara neden olan HSYK kanun teklifi tartışmasında yeni gelişmeler yaşandı.

İktidar partisi ile muhalefet partilerinin, HSYK ile ilgili değişikliğin Anayasa değişikliği şeklinde yapılması konusunda uzlaştığı belirtiliyor. Uzlaşmanın Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in araya girmesiyle gerçekleştiği öğrenildi.

Ak Parti'nin kanun taslağı Meclis'ten çekilmedi. Taslak, yine Meclis'in gündeminde olacak; ancak uzlaşma sağlanırsa teklif geri çekilecek.

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi

Kaynak: http://www.dunyabulteni.net/politika/...

HSYK Kanun Teklifi Nasıl Donduruldu? Çiçek, HSYK İçin Ne Çağrısı Yaptı?

HSYK kanun teklifi, Cemil Çiçek'in parti grup başkanvekilleri ile yaptığı görüşmeler sonunda 'donduruldu'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ’a atılan yumrukla başlayan siyasi turlarda Başbakan Tayyip Erdoğan , TBMM Başkanı Cemil Çiçek ’in dört siyasi partinin grup başkanvekili ile yaptığı toplantı ile iktidar kanadından HSYK kanun teklifinin ‘dondurulması’ yönünde uzlaşma açıklandı.

Buna göre, 52 maddelik kanun teklifinin ilk bölümü bitirilecek. Adalet Akademisi’nin de içinde olduğu ilk bölümdeki 22 ya da 23 madde TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek. Genel Kurul, tansiyonu yükselten HSYK maddelerini görüşmeyecek. Hafta sonu Meclis çalışmayacak. Genel Kurul da gelecek hafta Salı günü, içinde internet düzenlemesinin yer aldığı Torba Yasa görüşmelerine geçecek.

Çiçek’ten Anayasa çağrısı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, AKP, CHP, MHP ve BDP’nin Grup başkanvekilleriyle iki kez bir araya geldi. Siyasi partilerin temsilcilerine içeride Anayasa çağrısı yapan Çiçek, toplantı sonrasında da aynı girişimini sürdürdü.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, HSYK ile ilgili düzenlemeye ilişkin, 'Bu kanun, sorunu kökten çözen bir kanun değil. Bu sorun kanunla kalıcı bir çözüme kavuşmaz. Bu sorun Anayasa değişikliği ile kalıcı bir şekilde çözülür' dedi.

Cemil Çiçek, TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri devam eden teklifin bugün HSYK ile ilgili olmayan ilk 22 maddesinin görüşüleceğini ve diğer bölümün mevcut haliyle bırakılacağını belirterek, önümüzdeki hafta Salı günü bu konunun Genel Kurul gündemine gelmemiş olacağını kaydetti.

HSYK nasıl dondurulacak?

52 maddelik yasa teklifinin nasıl doldurulacağı kulislerin en tartışmalı konusu oldu. Meclis Genel Kurulu’nda bir bütün düzenlemenin bir kısmının ‘dondurulmasının’ nasıl mümkün olacağı değerlendirildi. Çeşitli yöntemler üzerinde duruluyor. Birincisi, HSYK ile bölümlerin Adalet Komisyonu’na geri çekilmesi. Genel Kurul’da HSYK maddelerinin önerge verilerek tekliften tek tek düşürülmesi. Ya da tek bir önerge ile HSYK ile ilgili tüm maddelerin çıkarılması.

Çiçek’in gurup başkanvekilleriyle toplantısında, HSYK kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu’nda bir süreliğine bekletileceğine dikkat çekiliyor. Buna göre, dört siyasi partinin uzlaşmasına göre, gelecek hafta Salı günü HSYK teklifinden görüşmelere devam edilmeyecek. İnternet düzenlemesinin yer aldığı Torba Yasa görüşülecek. AKP, anayasa değişikliği konusunda atılacak adımları bekleyecek.

T24

Hülya Karabağlı / ANKARA

Kaynak: http://t24.com.tr/haber/hsyk-kanun-te...

Çiçek Devreye Girdi, Düzenleme Askıya Alınıyor

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, günlerdir tartışılan HSYK düzenlemesine ilişkin devreye girdi. HSYK teklifi bugünkü Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinin ardından askıya alınacak.

Edinilen bilgiye göre, HSYK'ya ilişkin anayasal bir çalışma yapılması gerektiğini belirten Meclis Başkanı Çiçek, bunu bir kez daha 4 siyasi partinin yöneticilerine de iletti. Çiçek'in günlerdir tartışılan HSYK düzenlemesi hakkında 'Gerilimin yükselmemesi için anayasa değişikliği üzerinde uzlaşın. Anayasa Uzlaşma Komisyonundaki HSYK'ya ilişkin metinler var. Bunun üzerinden gidebilirsiniz. Genel Kurul'da görüşülen HSYK düzenlemesi ile ilgili aykırılıklar varsa onları da görüşebilirsiniz' dediği öğrenildi.

Bunun üzerine AK Parti Grup başkanvekili Mustafa Elitaş da ANKA'ya yaptığı açıklamada teklifin, bugünkü Genel Kurul görüşmelerinden sonra bir süre askıya alınacağını, muhalefet partilerine yaptıkları anayasa çağrısına bir yanıt gelene kadar bekleyeceklerini kaydetti.

Öte yandan gelecek hafta Meclis Genel Kurulu'nda daha önce Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen ve içerisinde internet düzenlemesinin de bulunduğu torba yasa tasarısı görüşülecek.

Zaman

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/gundem_cicek-...

HSYK Düzenlemesi Askıya Alındı

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, günlerdir tartışılan HSYK düzenlemesine ilişkin devreye girdi. HSYK teklifi bugünkü Meclis Genel Kurulu’ndaki görüşmelerinin ardından askıya alınacak.

Edinilen bilgiye göre, HSYK’ya ilişkin anayasal bir çalışma yapılması gerektiğini belirten Meclis Başkanı Çiçek, bunu bir kez daha 4 siyasi partinin yöneticilerine de iletti.

Çiçek’in günlerdir tartışılan HSYK düzenlemesi hakkında “Gerilimin yükselmemesi için anayasa değişikliği üzerinde uzlaşın. Anayasa Uzlaşma Komisyonundaki HSYK’ya ilişkin metinler var. Bunun üzerinden gidebilirsiniz. Genel Kurul’da görüşülen HSYK düzenlemesi ile ilgili aykırılıklar varsa onları da görüşebilirsiniz” dediği öğrenildi.

Bunun üzerine AKP Grup başkanvekili Mustafa Elitaş da ANKA’ya yaptığı açıklamada teklifin, bugünkü Genel Kurul görüşmelerinden sonra bir süre askıya alınacağını, muhalefet partilerine yaptıkları anayasa çağrısına bir yanıt gelene kadar bekleyeceklerini kaydetti.

Öte yandan gelecek hafta Meclis Genel Kurulu’nda daha önce Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen ve içerisinde internet düzenlemesinin de bulunduğu torba yasa tasarısı görüşülecek.

HSYK TEKLİFİNİN 10. MADDESİ KABUL EDİLDİ

Öte yandan Meclis Genel Kurulu’nda, HSYK teklifinin 10. maddesi kabul edildi.

Kabul edilen maddeye göre; Türkiye Adalet Akademisi Genel Kurulu; Bakan,Bakanlık Müsteşarı, Teftiş Kurulu Başkanı, Ceza İşleri Genel Müdürü, Hukuk İşleri GenelMüdürü, Kanunlar Genel Müdürü, Avrupa Birliği Genel Müdürü, Personel Genel Müdürü,Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürü, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü, Eğitim Dairesi Başkanı ile dört yıl için seçilen şu üyelerden oluşacak:

Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulunun biri hukuk daireleri, biri ceza daireleri üyeleri arasından seçeceği iki üye.

Danıştay Başkanlık Kurulunun Danıştay üyeleri arasından seçeceği bir üye.

Askerî Yargıtay Başkanlar Kurulunun Askeri Yargıtay üyeleri arasından seçeceği bir üye.

Askerî Yüksek İdare Mahkemesi Başkanlar Kurulunun Askeri Yüksek İdare Mahkemesinin hâkim sınıfından olan üyeleri arasından seçeceği bir üye Yargıtay üyeleri arasından seçeceği bir üye.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun kendi üyeleri arasından seçeceği bir üye.

Bakanın, birinci sınıf olup, birinci sınıfa ayrılmayı gerektiren nitelikleri yitirmemiş; adli

yargı hakim ve savcıları arasından görevlendireceği dört, idari yargı hakim ve savcıları arasından görevlendireceği iki üye.

Yükseköğretim Kurulunun Türkiye'deki hukuk fakültelerinin öğretim üyeleri arasından seçeceği iki üye.

Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulunun en az onbeş yıl fiilen mesleği icra etmiş avukatlar arasından seçeceği bir üye.

Türkiye Noterler Birliği Yönetim Kurulunun birinci sınıf noterler arasından seçeceği bir üye.

Başkan ve Başkan yardımcıları, Genel Kurulun tabiî üyeleri. 

Anka | Yurt

Kaynak: http://www.yurtgazetesi.com.tr/politi...

HSYK Tasarısında Uzlaşma

HSYK yasa tasarısında iktidar ve anamuhalefet bazı maddelerin dondurulması konusunda uzlaştı. 

HSYK ile ilgili düzenlemenin bazı maddelerinin dondurulması konusunda partiler arasında uzlaşma sağlandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise HSYK teklifinin askıya alındığı iddialarına ilişkin 'HSYK konusunda Başbakan'ın çağrısının sonucunu bekleyeceğiz' demişti. Erdoğan gazetecilere yaptığı açıklamada geri adım atmalarının söz konusu olmadığını söylemişti.

Time Türk

Kaynak: http://www.timeturk.com/tr/2014/01/24...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0