Görüş Bildir
Haberler
HSYK'dan Savcılar ve Altınok İçin İnceleme Kararı

HSYK'dan Savcılar ve Altınok İçin İnceleme Kararı

adem kara
07.01.2014 - 11:24 Son Güncelleme: 07.01.2014 - 12:25
İçeriğin Devamı Aşağıda

HSYK'dan Savcılar ve Altınok İçin İnceleme Kararı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), aralarında İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Başsavcı vekili Zekeriya Öz, 17 Aralık operasyonunun 2. dalgasında soruşturma dosyası elinden alınan Savcı Muammer Akkaş ile Oktay Erdoğan ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok hakkında inceleme kararı aldı.

HSYK 3. Dairesi, Büyük Rüşvet operasyonunun ikinci dalgasında görevli savcılarla ilgili inceleme kararı verirken, gözaltı emrini yerine getirmeyen İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok hakkında da işlem yapılması için harekete geçti.

HSYK 3. Daire Başkanı Ahmet Hamsici, toplantı sonrası tüm üye ve hakimlerine hiçbir şekilde açıklama yapılmaması uyarısı yaptı ve açıklama yapanların sorumlu olacağını belirtti. HSYK, internet sitesinden açıklama yapmaktan da vazgeçti.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ: HER ŞEYDE HAYIR VARDIR

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, HSYK'nın kararı hakkında ''Her şeyde hayır vardır. Bilgim yok' yorumunda bulundu.

Oya Armutçu | Hürriyet

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/255...

HSYK Savcı ve Emniyet Müdürünü İnceleyecek

HSYK'nın bugün yapılan toplantısında, 17 Aralık soruşturmasını yürüten savcılar Zekeriya Öz ve 2. soruşturma talimatını veren Muammer Akkaş ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı arasında geçen karşılıklı suçlamalar mercek altındaydı.

Zekeriya Öz ve Muammer Akkaş usülsüz soruşturma yürütmekle, Turan Çolakkadı ve Terörden Sorumlu Baş savcı Vekili Oktay Erdoğan ise soruşturmayı engellemek ve karartmakla suçlanıyordu. Kurul, ayrıca, Mummer Akkaş tarafından çıkartılan gözaltına listesinin uygulanmadığı iddialarını değerlendirdi. 17 Aralık operasyonu sonrasında göreve getirilen İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'un soruşturmayı kararttığı iddia ediliyordu.

Kurul'dan savcılar ve Emniyet Müdürü Altınok için inceleme kararı çıktı.

Radikal

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/turkiye/hsy...

HSYK'dan İnceleme Kararı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, 17 Aralık operasyonu sonrası yaşanan gelişmeleri değerlendirmek üzere toplandı. Toplantıdan savcılar ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok için inceleme kararı çıktı

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında yargıda yaşanan gerilim HSYK'nın gündeminde...

Bugün yapılan toplantıda, 17 Aralık soruşturmasını yürüten savcılar Zekeriya Öz ve 2. soruşturma talimatını veren Muammer Akkaş ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı arasında geçen karşılıklı suçlamalar mercek altındaydı.

Zekeriya Öz ve Mummer Akkaş usülsüz soruşturma yürütmekle suçlanıyor. Turan Çolakkadı ve Terörden Sorumlu Başsavcı Vekili Oktay Erdoğan ise soruşturmayı engellemek ve karartmakla suçlanıyor.

Kurul, ayrıca, Mummer Akkaş tarafından çıkartılan gözaltına listesinin uygulanmadığı iddialarını değerlendirdi. 17 Aralık operasyonu sonrasında göreve getirilen İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'un soruşturmayı kararttığı iddia ediliyordu.

Posta

Kaynak: http://www.posta.com.tr/siyaset/17-ar...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0