Görüş Bildir
Haberler
HSYK'dan Hakimlere Yeni Görev!

HSYK'dan Hakimlere Yeni Görev!

Onedio Medya
04.04.2014 - 01:26 Son Güncelleme: 04.04.2014 - 13:41

HSYK, kapatılan terörle mücadele ve eski özel yetkili mahkemelerde görev yapan hakimlere ilişkin yetki kararnamesini açıkladı. Kararname ile 596 adli ve 11 idari yargı hakiminin görev yeri değiştirildi. Yolsuzluk soruşturmaları ve Ergenekon davasına bakan hakimler asliye ceza ve sulh hukuk mahkemelerine atandılar.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), geçtiğimiz günlerde yayınladığı kararnamede atamalarını yaptığı hakimlerin yetkilerini belirlemek üzere aldığı kararları açıkladı.

25 Aralık soruşturmasında bütün arama ve el koyma kararlarını veren hakim Süleyman Karaçöl, İstanbul 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne atandı.

Ergenekon hakimleri

Ergenekon Davası'nın görüldüğü eski özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Hüseyin Özese Sakarya 2. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi olarak görevlendirildi. Aynı mahkemenin üyeleri Hakim Sedat Sami Haşıloğlu Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi, Hakim Hüsnü Çalmuk da Kocaeli 3. Asliye Mahkemesi Hakimi olarak atandı.

Şike davası başkanı asliye ceza'ya

Şike davasına bakan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ekinci, Bakırköy 15. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi olarak atandı. Şike mahkemesinin üyelerinden Hikmet Şen 5. Asliye Ceza Mahkemesi'ne, Bülent Kınay ise 21. Ağır Ceza Mahkemesi'ne üye olarak tayin edildi.

Dink davası başkanı da Asliye'ye

Hrant Dink suikastı davasına bakan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkanı Hadi Çağdır ise İstanbul 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim olarak görevlendirildi. 14. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Mustafa Başer de 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde üye olarak atandı.

Balyoz hakimleri ağır ceza'ya

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi Üye Hakimi Canel Rüzgar İstanbul 14. Ağır Ceza Başkanı yapılırken, Poyrazköy Davası'na bakan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Vedat Yılmaz Abdurrahmanoğlu da İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atandı. Balyoz Davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi hakimlerinden Aytekin Özhanlı 9 Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Savaş Çelik ise 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görevlendirildi.

İlker Başbuğ'u tutuklayan hakim ağır cezaya

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un soruşturma aşamasında tutuklanmasına karar veren hakim Vedat Dalda da İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görevlendirildi.

İstanbul Adalet Komisyonu'nun eski Başkanvekili ve İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Karababa da Küçükçekmece 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ne hakim olarak atandı.

KCK hakimlerine yeni görev

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK), bazı adli ve idari yargı hakimlerinin yetkilerine ilişkin kararı kapsamında, Diyarbakır'da kapatılan 4 özel yetkili mahkemenin başkanlarının da yeni görev yerleri belirlendi.

HSYK'nın 11 idari yargı ve 596 adli yargı hakiminin görev yerlerine ilişkin kararı çerçevesinde Diyarbakır'da KCK davalarına bakan mahkemelerin başkanlarının da yetkilerinde değişiklik yapıldı.

Buna göre, CMK'nın 250. maddesiyle yetkili olan ve kapatılmadan önce derdest dosyaları bitirmekle yükümlü tutulan, KCK davalarına da bakan Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bekir Soytürk, 3. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimliği'ne, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Yavaş ise Diyarbakır 2. Çocuk Mahkemesi Hakimliği'ne getirildi.

TMK'nın 10. maddesiyle yetkili Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Necati Türkmen, 1. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimliği'ne, Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Selda Devrim Yıldırım da 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne atandı.

Diyarbakır'da bir süre önce kurulan 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkanı Ahmet Yıldızeli de yeni kurulan Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na getirildi.

CNN Türk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0