Görüş Bildir
Haberler
TV
How I Met Your Mother dizisini 14 madde ile hatırlayalım :)

How I Met Your Mother dizisini 14 madde ile hatırlayalım :)

Alp Ulusoğlu
08.06.2015 - 18:49 Son Güncelleme: 09.06.2015 - 01:05

19 Eylül 2005'ten 31 Mart 2014'de kadar yayınlamış olan, 9 sezon sürmüş, yabancı dizi tarihinde çok önemli bir yeri olan How I Met Your Mother dizisini hala izlememiş veya yeniden başlamak isteyenler için galerimize alalım sizi :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

1.

1.

1-) Dizi, 2030 yılında, Ted Mosby'nin çocuklarına anneleri (kendi eşi) ile nasıl tanıştığını anlatmasıyla başlar ve 'Size annenizle nasıl tanıştığımı anlatacağım.' der ve dizi 2005 yılına dönerek serüvenimiz başlar.Dizinin ana karakterleri şunlardır: Ted Mosby, Marshall Eriksen, Lily Aldrin, Robin Scherbatsky ve Barney Stinson.

2.

2.

2-)İzninizle, karakterlerimizi tanıyalım.İlk sırada:Theodore Ted Evelyn Mosby.Dizinin temel karakteri Ted, Wesleyan Üniversitesi mezunu bir mimardır ve duygusal bir kişiliğe sahiptir. En yakın arkadaşları Marshall ile Lily ilk bölümde nişanlandıktan sonra, ruh ikizini veya -ilk iki sezon boyunca Robin sandığı- 'o' kızı arayıp bulmaya karar verir.

3.

3.

3-)Dizimizin ikinci karakteri:

Robin Charles Scherbatsky Jr.Kanada doğumlu Robin, yerel bir televizyon kanalında saat 04:00'te yayınlanan sabah haberlerini sunmaktadır.Çocukluğunun ilk dönemlerinde annesinden ayrılmış olan babası ile yaşamış ve geri dönüşlerden oldukça varlıklı olduğu anlaşılan babası, onu ava götürerek ve buz hokeyi oynatarak bir erkek gibi büyütmüştür. Robin babasından bu yüzden nefret etmektedir. Daha sonra annesinin yanına taşınmış ve kendini yeniden keşfetmiştir.Robin genel olarak duygusuz ve erkeksi bir karaktere sahiptir.

4.

4.

4-)Dizimizde başından beri birbirlerini hiç bırakmayan iki karakter bulunmaktadır.İlk başta eşini tanıyalım:

Marshall Eriksen. Gruptaki en saf kişidir. Hiç yalan söylemeyi beceremez.Bir sırrı tutamayınca birden bağırarak söyler ve sırrı herkes öğrenir. Karısı Lily'e her şeyini anlatır.Ailesindeki herkesin boyu çok uzun ve iridir. Buna rağmen Marshall ailesindeki herkesten daha kısa ve miniktir.

5.

5.

5-)Kendisi dizide Marshall Eriksen 'ın eşi rolündedir.İzninizle onu tanıyalım.

Lily Aldrin. 9 yıllık nişanlısı Marshall ile evlendikten sonra prensip itibariyle soyadını korumuştur. Alışverişkolikliği yüzünden ailesini borç batağına batırmasının yanı sıra başkalarının hayatlarına müdahale eden bir tavrı vardır. Dizide ailesine en az değinilmiş ana karakterdir; ailesinden birkaç kadın birey bekarlığa veda partisinde görülmüştür. Ara sıra kutu oyunu tasarımcısı babası Mickey bölümlerde yer alır. Anaokulu öğretmenidir

İçeriğin Devamı Aşağıda

6.

6.

6-)Diziyi hiç izlememiş olanlar bile Barney stinson karakterini bilirler.Şimdi dizideki rolünü öğrenelim.

Barney Stinson.Bugüne kadarki tüm bölümlerde görünmüştür. En iyi arkadaşı olduğunu iddia ettiği -ki ne zaman etse, Marshall onu, Ted'in en iyi arkadaşının kendisi olduğu şeklinde düzeltir-, evlenip sakin bir yaşam sürmek isteyen Ted Mosby'nin aksine, Barney, onun yeni kız arkadaşlarla tanışması için türlü yöntemlere başvurur.

7.

7.

7-)Dizide geçen internet sitelerini gerçek hayatta bulabilirsiniz.Örnek olarak sizlere bu sitede daha önce bu konu hakkında oldukça güzel bir iş çıkarmış bir arkadaşımızdan yararlanıyoruz.How I Met Your Mother Özleyenleri İçin Dizide Geçen 15 İnternet Sitesi

8.

8.

8-)Dizide Lily'nin lisedeki erkek arkadaşı Scooter'ı canlandıran David Burtka, gerçek hayatta dizinin baba karakteri Barney Stinson'ı canlandıran Neil Patrick Harris'le evlidir.

9.

9.

9-)Robin'in 1. ve 8. sezonda yayın arkadaşı Sandy Rivers'ı canlandıran Alexis Denisof Gerçek Hayatta dizimizin Lily'si Alyson Hannigan'la evlidir.

10.

10.

10-)Dizide yer yer Barney'nin iş arkadaşı olarak gözüken, bir bölümde kuzeninin kurduğu web site'nin patlayacağı umuduyla patrona karşı çıkıp, site batınca sefillikten ölen, 9. sezon da garip bir şekilde geri dönüp bölüme adını veren Gary Blauman Karakterini Canlandıran Taran Killam Robin'imiz Cobie Smulders'ın Eşi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11.

11.

11-)Dizide Robin Sparkles'ın bir numaralı Hit'i 'Let's Go To The Mall' gerçek hayatta Just Dance 3 adlı oyununa lisanslı olarak alınmıştır.

12.

12.

12-)Dizinin Bitmesiyle Beraber Josh Radnor (Ted) anı olarak dizideki Mavi Klakson'u, Neil Patrick Harris (Barney), Playbook kitabını ve 5'linin oturduğu loca koltuğunu, Senaristler Craig Thomas ve Carter Bays ve Yönetmen Pamela Fryman ise birer sarı şemsiye almışlardır.

13.

13.

13-)Dizinin 6. Sezon 13. Bölümü Olan Bad News, 50'den geri sayımın olduğu ilginç detayın yanında çok daha enterasan bir şey barındırıyor. Bu bölümün finalinde asıl senaryo Lily taksiden inip Marshall'a hamile olduğunu söyleyecektir fakat senaristler son saniyede bunu değiştirip haberi Marshall'ın babasının ölüm haberi yapar ve bu sadece Alyson Hannigan'a (Lily) söylenir. Gördüğümüz sahnede değişen senaryodan hiçbir haberi olmayan Jason Segel'ın (Marshall) olaya direk ayak uydurup yaptığı rol gerçekten olağanüstüdür.

14.

14.

14-)Kapanışımızı yapalım ufaktan.Dikkatli izleyenlerimiz bileceklerdir.Son sezondaki şifremizi çözebilmek için ipucu yayımlayalım...

'Evrenin bize ne istediğimizi söylemesine gerek yok, belki de içten içe çok derinlerde zaten ne istediğimizi biliyoruz.' Ted Mosby. Her zaman aslında ne istediğinizi bilirsiniz derinlerde, sadece kabullenip sarılmaya hazır olmanız lazım.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın