Görüş Bildir
Haberler
Hormonlu Domates Ödülleri Sahiplerini Buldu

Hormonlu Domates Ödülleri Sahiplerini Buldu

Hande öçalan
25.06.2015 - 01:57 Son Güncelleme: 25.06.2015 - 13:53

23. İstanbul LGBTİ Onur Haftası kapsamında düzenlenen Hormonlu Domates Homofobi-Transfobi Ödülleri bu yıl 11. kez sahiplerini buldu. Siyaset kategorisinde domates bu yıl 3. kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gitti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Homofobik ve transfobiklerin korkulu rüyası Hormonlu Domates Ödül Töreni Şişli Kent Kültür Merkezi’nde yapıldı. Yoğun katılımın olduğu törende, hormonlu domatesler halk oylarıyla belirlenen sahiplerine gitti; “Bu son olsun” denildi.

'Normal bir insan kurgusudur. Biz normali reddediyoruz!”

Törenin sunuculuğunu trans aktivist Şevval Kılıç yaptı. Ona yine trans aktivistler Emre Özdemir ve Arya Uluateşe eşlik etti. “Makam, mevki, taç gelip geçer örgütlülük baki kalır” diye töreni açan Kılıç ekledi: “Ünlü gök bilimci ve astrolog Michel Foucault’nun da dediği gibi normal bir insan kurgusudur. Bizim bu seneki temamızı normalleşmek olarak algıladılar ancak biz normali reddediyoruz!”

İşte ödüllerin bu yılki sahipleri ve gerekçeleri:

Eğitim: Medeniyet Üniversitesi Rektörü

Eğitim: Medeniyet Üniversitesi Rektörü

Gecenin ilk ödülü eğitim alanında Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin konserinin iptal etmesinin ardından yeni mekân arayışına giren Boston Eşcinsel Erkek Korosu’na kapılarını açan Boğaziçi Üniversitesi’ni hedef gösteren Medeniyet Üniversitesi Rektörü İhsan Karaman’a verildi.

Yayıncılık: Psikolog Banu Yaşar

Yayıncılık: Psikolog Banu Yaşar

Kıyasıya rekabetin olduğu yayıncılık alanında Hormonlu Domates, “Kızları Kız Gibi, Erkekleri Erkek Gibi Yetiştirmek” kitabının yazarı Psikolog Banu Yaşar’a gitti.

Sansür: Zorlu Center

Sansür: Zorlu Center

Sansür kategorisindeki Hormonlu Domates hedef göstermeler sonucu Boston Eşcinsel Erkek Korosu’nun konserini iptal eden Zorlu Center’a gitti.

Kurum: TDK

Kurum: TDK

Kurum kategorisinde Hormonlu Domates ödülü önce “müsait” açıklamasıyla gündeme gelen ve oğlan kelimesini “cinsel bakımdan erkeklerin zevkine hizmet eden sapık erkek” olarak tanımlayan Türk Dil Kurumu (TDK) aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Spor: Fenerbahçe Spor Kulübü

Spor: Fenerbahçe Spor Kulübü

Spor ödülü, oyuncusu Angel McCoughtry’nin cinsel yönelimini profesyonel hayatına karıştıran Fenerbahçe Spor Kulübü’ne gitti.

Medya: Engin Ardıç

Medya: Engin Ardıç

Medya alanındaki Hormonlu Domates ise kendisine “alkolik, eski solcu” diyen İlber Ortaylı’ya “Ben onu hep hanımefendi sanatçı olarak bilirdim, cadaloz bir mahalle karısı düzeyine inmiş. Ayıp olmuyor mu kız abla?” diyen Engin Ardıç’a verildi.

Siyaset: Recep Tayyip Erdoğan

Siyaset: Recep Tayyip Erdoğan

Gecenin en heyecanla beklenen ödülü Siyaset Hormonlu Domates’i Game of Thrones müzikleri eşliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verildi. HDP Eskişehir Milletvekili Adayı LGBTİ aktivisti Barış Sulu’yu kastederek, “Biz eşcinsel aday göstermeyiz” diyen Erdoğan, 3. Hormonlu Domates ödülünü alarak bir rekora imza attı.

Eğlence: Niran Ünsal

Eğlence: Niran Ünsal

Eğlence kategorisinde Hormonlu Domates İTÜ’deki Lady Gaga konserine katılan LGBTİ’leri sosyal medyadan hedef gösteren Niran Ünsal’a gitti.

Beynelmilel: İsviçre

Beynelmilel: İsviçre

Beynelmilel dalında Hormonlu Domates, Nijeryalı eşcinsel mülteci O.’yu tutuklayan ve ülkesinde 14 yıl hapis yatma ihtimali olmasına rağmen “Nijerya’da eşcinsel olduğunu gizleyebilirsin” diyen İsviçre devletinin homofobisine ve göçmen karşıtlığına gitti.

Altan Tan’a: Gözümüz üzerinde!

Malatya’da LGBTİ aktivistlerinin elini sıkmak istemeyen ancak sonrasında böyle bir olay yaşanmadığını iddia eden dönemin Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’a sunucu Şevval Kılıç, “Sizi Hormonlu Domates adayı göstermedik, domates de vermedik ama şimdilik gözümüz üzerinizde” dedi.

“Ölenleri anıyor, hayatta kalanlara sarılıyoruz”

Bütün kategorilerde ödüller dağıtıldıktan sonra geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren, öldürülen ya da intihar eden LGBTİ’lerin isimleri tek tek anıldı.

Ödül töreni Kafası Karışık Kontrtenor konseriyle sonlandı.

Kaos GL

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0