Görüş Bildir
Haberler
Hollande: 'Fransa Artık Savaştadır'

Hollande: 'Fransa Artık Savaştadır'

Onedio Medya
16.11.2015 - 18:20

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande 'Paris saldırılarından sonra Fransa artık savaştadır' dedi. Başkent Paris'te olağanüstü toplantı düzenleyen Hollande, IŞİD'i yok etmek için operasyonlara nefes almadan devam edeceklerini ifade etti. Cunhurbaşkanı Hollande güvenlik önlemleri kapsamında bazı kişilerin vatandaşlıktan çıkarılabileceğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransa'nın başkenti Paris'te olağanüstü toplantı düzenleyen Cumhurbaşkanı Hollande senatör ve milletvekillerine seslendi. 

Paris saldırılarından sonra Fransa artık savaştadır ifadesini kullanan Hollande, 'Dünyayı tehdit eden terörist hareket ile savaş halindeyiz' dedi.

Mültecilerin durumuna da değinen Hollande, sığınmacılara kapılarını kapatmayacaklarını ancak çok daha güvenlikli davranmak zorunda olduklarını belirtti. IŞİD'den kaçan insanların ülkelerine geldiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Hollande işbirliği vurgusu yaptı.

'Olağanüstü hâl 3 ay uzatılacak'

'Güvenlik için yeni adımlar atmalıyız' diyen Hollande, olağanüstü hal durumunun 3 aya kadar uzatılması gerektiğini açıkladı. Anayasada söz konusu düzenlemelerin terörle mücadeleye destek vermesini umut ettiğini söyleyen Fransa Cumhurbaşkanı OHAL durumunun 3 aya uzatılması talebinde bulunacağını belirtti. 'BAZI

'Vatandaşlıklarını geri alabiliriz'

'Ulus için güvenlik tehdidi teşkil ediyorsa bazı kişilerin vatandaşlığını geri almayı düşünebiliriz' diyen Hollande Fransa'da doğmuş olmanın buna engel teşkil etmeyeceğini söyledi. Hollande, Fransa için tehlikeli olabilecek terörle alakalı yabancıların ülkeden çıkarılacağını da ifade etti.

'IŞİD'i yok etmeliyiz'

Hollande, 'Fransa savaştadır ama herhangi bir medeniyete karşı değil. Çünkü saldırıyı düzenleyenler herhangi bir medeniyeti temsil etmiyor. Bizim terörle mücadele etmemizi istemedikleri için bize karşı böyle bir saldırı düzenlediler. Baskı ve korku yaratmak istiyorlar, bu nedenle IŞİD'i yok etmeliyiz. Uluslararası toplum da buna destek vermeli. IŞİD’i yok etme gerekliliği bütün dünyanın gündeminde olmalı' dedi.

Terörizme karşı bir karar tasarısı benimsenmesi için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni toplantıya çağırdığını da belirten Hollande, Fransa'nın Suriye'de IŞİD'e karşı hava operasyonlarının devam edeceğini belirtti.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
94
39
10
9
9
7
0