Görüş Bildir
Haberler
Hollande: 'Benzer Saldırılar Yaşanabilir'

Hollande: 'Benzer Saldırılar Yaşanabilir'

adem kara
09.01.2015 - 12:57
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande düzenlediği basın toplantısında, ülkedeki alarm düzeyinin en yüksek düzeyde olduğunu ve tüm Fransa vatandaşlarını korumak zorunda olduklarını vurguladı.

Birlik ve beraberlik çağrısı yapan uluslararası bir dayanışma sergilendiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Hollande şunları kaydetti:

“Yayılmak istenen korku havasına karşı vatandaşlarımızı korumak zorundayız. Tüm vatandaşlarımızın koruma altında olduğunu vurgulamak zorundayız. Bu tür eylemlerin tekrar etmesini engellemek zorundayız. Aralık ayında birçok saldırılar oldu ve benzer saldırılar olabilir, iletişimimizi arttırmak zorundayız. Bu işle görevli olanların güveliği sağlamak zorunda. Uygun bir şekilde gösteri düzenlenmesi konusunda önlemleri artırmalıyız. Pazar günkü toplantıya bir çok vatandaşımızın katılacağını düşünüyoruz. Vatandaşlarımız kalabalık olarak katılmak zorundaysa onların güvenliğini sağlamak bizim asli görevimizdir.'

Saldırının olduğu gün duygularını tam olarak ifade edemediğini belirten Hollande şu ifadeleri kullandı:

“Uluslararası bir dayanışma sergileniyor öncelikle Avrupa ülkelerinden … Çünkü hepimiz bu konuyla ilgiliyiz dost ülkelerde de bu tür saldırılar düzenlendi. Bu ülkelere de böyle saldırılar düzenlenebileceği düşüncesindeyim. Başbakanımız gerekli girişimlerde bulunuyor. Bilgi alışverişi yapılıyor. Bu da çok önemli bir konu. Yapacağımız tüm çalışmalar ulusal düzeyde Avrupa'yı düzeyinde kapsayacak şekilde olmalıdır.'

Pazar günkü gösterilerle ilgili güvenliği sağlamak zorunda olduklarını ve Fransa'daki tüm vatandaşların pazar günkü gösteriye davetli olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı: “Fransa'nın değerleri ve önem verdiği gerçekler vardır ve devlet olarak bu değerleri korumaya çalışmaktadır. Bir anda birlik olma başarısını gösterebilir. Bazı korku salan olaylar karşısında geri çekilmez, bizi tehdit eden olaylar karşısında birlik oluşturabiliriz. Fransızların devletine güven duyarak yaşamasını sağlayabiliriz. “dedi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0