Görüş Bildir
Haberler
Hollanda'da Yüzlerce Kişi Gözaltına Alındı, Eindhoven Belediye Başkanı 'İç Savaş' Uyarısında Bulundu

Hollanda'da Yüzlerce Kişi Gözaltına Alındı, Eindhoven Belediye Başkanı 'İç Savaş' Uyarısında Bulundu

Ulaş
25.01.2021 - 12:42

Hollanda'da, Kovid-19 salgınıyla mücadele için uygulanan tedbirler ve sokağa çıkma kısıtlamalarına karşı Amsterdam ve Eindhoven kentlerinde düzenlenen protestolarda arbede çıktı. Polis, pazar günkü eylemlerde 150’den fazla göstericiyi gözaltına aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Amsterdam'daki Müzeler Meydanı'nda, Kovid-19 tedbirlerini protesto etmek için toplanan yüzlerce kişinin gösteri yapmasına izin verilmedi.

Polis, eylemcilere gösterinin izinsiz olduğu uyarısını yaptıktan sonra tazyikli suyla müdahalede bulunurken, burada 100’den fazla kişi gözaltına alındı.

Amsterdam Belediyesinin Twitter'dan yaptığı açıklamada, gösterinin izinsiz olduğu hatırlatılarak, göstericilerin protesto hakkını kötüye kullandığı ifade edildi.

Eindhoven'da 55'ten fazla kişi gözaltına alındı.

Eindhoven'da 55'ten fazla kişi gözaltına alındı.

Eindhoven kentindeki 18 Eylül Meydanı'nda toplanan göstericilere de atlı ve zırhlı polisler, polis köpekleri ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Göstericiler, polise havai fişek ve golf toplarıyla karşılık verdi.

Bazı protestocuların yaralandığı eylemde 55'ten fazla kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Göstericilerin raylarda yürümesi nedeniyle tren seferlerinin bir süreliğine durdurulduğu kentte, istasyonlardaki bazı dükkanlar da yağmalandı.

Kovid-19 salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında dün, ülke genelinde 21.00-04.30 saatlerinde sokağa çıkma kısıtlaması başlatılmıştı.

Eindhoven Belediye Başkanı'ndan 'İç savaş' uyarısı.

Eindhoven Belediye Başkanı'ndan 'İç savaş' uyarısı.

Hollanda’nın önemli ve büyük şehirlerinden Eindhoven’da yaşanan olaylardan sonra açıklama yapan belediye başkanı John Jorritsma “Korkarım bu şekilde devam edersek, iç savaşa sürükleniriz, gerekirse askeri müdahale için çağırırım” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
17
10
7
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Resho

Bu ülkede 1 hafta içinde yaşananlar sıradan bir ülkede 1 yılda yaşanmıyor. Öyle olsa ne yaparlar çok merak ediyorum. Biz gerçekten iyi dayanıyoruz.

imo teph

Amsterdam'da müzeler meydanı diye bir yer varmış. Yani birden fazla müzenin toplandığı bir meydan varmış. Ben oradan sonrasına dikkatimi veremedim, pardon.

Gizemtheballerina

gece 9 ile sabah 4 30 arasi sokaga cikma yasagil ile mi olmus bunlar?? iste bunlar hep dertsizlikten , can sikintisindan