Görüş Bildir
Haberler
Holigan Gruplar 'Suç Örgütü'

Holigan Gruplar 'Suç Örgütü'

Batuhan
23.01.2015 - 10:27

Almanya'da Yargıtay, bir holigan grubunu 'suç örgütü' kabul eden yerel mahkemenin kararını onadı. Bu, cezaların artması demek.

Almanya'da şiddet olaylarına karışan taraftar gruplarının üyeleri artık 'suç örgütü üyesi' olmakla yargılanabilecek.

Böylece, bu kişilere verilebilecek hapis cezasının üst sınırı beş yıla yükselecek.

2009'da Dresden Eyalet Mahkemesi, 'Hooligans Elbflorenz' adlı taraftar grubu hakkındaki bir davada, grubun şiddet içerikli eylemde bulunmak için bir araya geldiğine ve bu yönüyle bir 'suç örgütü' olduğuna hükmetmişti.

Bu kararın ardından grup dağıldı. Grubun beş üyesi ise 'suç örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla yargılandı ve dört yıla kadar hapis cezasıyla çarptırıldılar.

Sanıkların avukatları, 'İnsanların kendi vücutlarıyla ne yapacaklarına kadar vermekte özgür olduklarını, davaya konu olayda sanıkların başka bir taraftar grubuyla önceden sözleşerek kavga ettiğini, boks gibi sporlarda olduğu gibi, bu faaliyette de kişilerin rızası olduğunu' belirterek kararları temyize götürdü.

Yargıtay, dün, Dresden Eyalet Mahkemesi'ni haklı buldu.

Kararda, taraftar grubunun kavga etmek, yani 'suç niteliği taşıyan fiziksel aktivitede' bulunmak olduğu belirtildi. Bu gerekçeyle, taraftar grubunun 'suç örgütü', sanıkların da 'suç örgütü üyesi' olarak nitelendirildiği yerel mahkeme kararının yerinde olduğu vurgulandı.

Sözü edilen taraftar grubundan 80 kişi, Euro 2008'deki Almanya-Türkiye maçı sonrası Dresden'deki bir Türk restoranına saldırmıştı.

Yargıtay'ın kararını değerlendiren Ulusal Polis Sendikası (GdP) Başkanı Oliver Malchow, 'Bu karar sayesinde artık polis böyle suç örgütleriyle daha etkili mücadele edebilecek' diye konuştu.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/holigan...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0