Görüş Bildir
Haberler
Çok Daha İyi Bir Uyku Çekebilmek İçin Cep Telefonlarınızla Yapabileceğiniz 13 Şey

Çok Daha İyi Bir Uyku Çekebilmek İçin Cep Telefonlarınızla Yapabileceğiniz 13 Şey

fatihizm
20.09.2016 - 17:50

Teknoloji dünyası malum. Bilgisayarlar, TV'ler, telefonlar ya da tabletler. Hiç fark etmeksizin hayatımızın her alanında bizimle birlikteler. 

Geceleri yatmadan önce sosyal ağ durumlarına bakmak, sabahleyin ilk uyandığımızda gördüğümüz, dokunduğumuz şeyler oldular. 

BuzzFeed Amerika'nın sokağa çıkarak halka 'nasıl uyuyorsunuz? hangi araçlardan yararlanıyorsunuz? neler dinliyorsunuz?' gibi birkaç sorusu var. İnsanların en çok beğendiği servisler, uygulamalar ya da podcastleri bir araya getirmişler. Bizler de birlikte çalıştığımız takım arkadaşlarımızdan tavsiyeler aldık ve bunları birleştirerek bir içerik çıkaralım istedik. 

içerik esinlenme kaynağı: buzzfeed.com

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Twilight Android App

1. Twilight Android App

Gecenin bir yarısı telefon ya da tablet ekranına bakıyorsanız bu haliyle gözleriniz için hayli zararlı. 

Ekran rengini kısmaktan ziyade gözlerinizin ağrıma oranına göre ekran rengini farklı bir renge dönüştürebilirsiniz. 

iOS kullanıcıları yerleşik gelen 'Night Shift' ile bu sorunu çözebilirken, Android cihazlar için ek bir uygulama gerekiyor. Twilight. Bu app sayesinde bilgisayarda kullanılan f.lux uygulaması gibi ekranı hafif kırmızı bir renge dönüştürmek mümkün. 

BuzzFedd anket katılımcılarından Erinmm, 'Bu uygulamayla tanıştıktan sonra geceleri telefonu daha az kullanıyorum. Zira, 10 dakika içinde uykum zaten gelmiş ve uyumuş oluyorum'. demiş.

uygulamayı Android cihazlarınıza indirmek için buradaki bağlantıyı takip edebilirsiniz.

2. Sleep With Me: Podcast

2. Sleep With Me: Podcast

Podcast dinlemekle aranız nasıl bilmiyoruz ancak podcast dinleyicileri genellikle çok bağımlı olurlar. İstedikleri her konuya dair bilgiler içerebilen podcastler de bulabilmek mümkün. 

Hal böyle olunca da, uyumaya yardımcı olabilecek podcastları bir araya getiren web siteleri var. Aralarında en popüler olansa, Sleep With Me: Poscast. 

Web üzerinde dinlenebilecek birçok izokornik tonları bir araya getirerek kullanıcılarının beğenisine sunuyor. 

Sleep With Me, iTunes'dan ve SoundCloud üzerinden dinlenebiliyor. 

Anket katılımcılarından Cortiec, 'izokornik sesler sayesinde çok daha rahat uyuyabildiğimi fark ettim!' diyerek soruya cevap vermiş ve bu servisi önermiş.

3. ASMR videoları.

3. ASMR videoları.

Hem BuzzFeed hem de Onedio ortak önerisi olan ASMR videoları sayesinde duyarlığı olduğunuz ve sizi rahatlatan sesler sayesinde uymaya ne dersiniz? 

Mesela nefes alan birisi, paket açılırken çıkan hışırtı sesleri, ya da sahte öpücükler? ya da siz kendinizi nasıl rahat hissetmek isterseniz o şekilde olsun. 

ASMR, beyin fonksiyonlarınızı rahatlatan türlü seslerin ortak adıdır. YouTube ve benzeri platformlarda hayli fazla asmr videoları mevcuttur. 200 milyon izlenme rakamlarına ulaşan videolar da görebilmek mümkün. 

İhtiyacınız olan şeyler; uçak moduna alınmış ve wifi ağı açık bir mobil cihaz, iyi ve rahatsız etmeyen bir kulaklık ve ilginize yatkın asmr videosu. 

Biz sizin yerinize arama yaptık. Buradaki bağlantıdan YouTube üzerindeki ASMR videolarına ulaşabilirsiniz. 

Ankete Facebook üzerinden katılan Brook Townsend, 'ASMR videoları arasında birçok rahatlatıcı ses var. Aralarından en beğendiklerimi mp3 formatına çevirerek dinlemeye başladım. Siz de böyle yapın.' önerisinde bulunuyor.

4. Yatmadan önce alarmı, uyku kalitesi ölçümleme ve uyandırma uygulamaları.

4. Yatmadan önce alarmı, uyku kalitesi ölçümleme ve uyandırma uygulamaları.

Evet yatmadan önce alarmı! Akşam olduğunda internette geçirdiğimiz yoğun aktiviteler (film, dizi izleme) yüzünden uyumayı sıklıkla erteleyebiliyoruz. 

Hem iOS için hem de Android için uyumanız gerektiğiniz hatırlatan ve uyku kalitenizi ölçen birtakım uygulamalar mevcut. 

iPhone sahipleri iOS sayesinde artık bu özelliği yerleşik olarak kavuşmuş durumdalar. Bundan önce en bilindik uygulama ise, SleepCycle idi. SleepCyle, hem alarm işlevi görüyor, hem sizi yatmanız konusunda uyarıyor hem de uykunuz kalitesini ölçebiliyor. Hem Android hem de iOS'da rahatlıkla kullanabilirsiniz. 

iOS 10 yükleyenler. Saat uygulamasının içindeki 'yatma zamanı' penceresinden artık bu işlemleri hiçbir ek uygulamaya gerek kalmadan ölçümleyebilirler.'

Kişisel yorumum; (fatihizm) 

'iOS 10 öncesi SleepCycle ile kendi uyku kalitemi ölçüyordum ve ona göre yatma zamanlarımı ve uyanma sürelerimi odaklıyordum. Uyumadan önce de artık yatmam gerektiğini, yoksa işe geç kalacağımı hatırlatması gerçekten hayat kolaylaştıran etkenlerden birisi. Bunu artık iOS ile yapıyorum ama SleepCycle'dan vazgeçmiş değilim.'

5. Sesli Kitaplar.

5. Sesli Kitaplar.

Teknoloji ile birlikte muazzam kokulu kitapları okumaya pek fırsat bulamayanlar için mükemmel bir hizmet daha. Gece uyumadan önce birileri size kitap okusa hiç fena olmazdı öyle değil mi? 

Eğer böyle bir arayış içindeyseniz daha önce yaptığımız aşağıdaki 'sesli kitap kanalları' önerilerimize göz atın. 

İngilizce sesleri seviyorsanız Amazon Audible servisi sizlere sayısız kitabı makul ücretler karşılığında mobil cihazlarınızdan dinleme imkanı veriyor.

Tavsiye: Sesli Kitap Kanalları

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yumuşak tonda şarkıların toplandığı Spotify Playlisti.

7. Rain Rain ve RelaxRain uygulamaları.

7. Rain Rain ve RelaxRain uygulamaları.

Onedio Moderasyon ekibinden ankete katılan Atakan, RelaxRain uygulaması sayesinde daha rahat uyuyabildiğini ifade ettikten sonra, 'bu alışkanlığı iş hayatıma da taşıdım, çalışırken de bu uygulama üzerinden açtığım rahatlatıcı sesler sayesinde çok daha motive bir şekilde çalışabiliyorum...' diyerek RelaxRain'ın aslında sadece uyumaya değil, daha rahat odaklanmaya da yardımcı olduğu ortaya çıktı. 

RelaxRain sadece iPhone cihazlar için kullanılabilir durumda. 

Başka bir ekip arkadaşımız Gülşah (Onedio Business hesabını yönetenlerden) ise, Rain Rain uygulaması sayesinde hayat kalitesinin değiştiğini, uykuya artık daha huzurlu dalabildiğini ifade etti. 

Rain Rain hem iOS hem Android için kullanılabilir durumda. Buradaki bağlantıyı takip ederek cihazınızla uyumlu olanı indirebilirsiniz.

8. The Deep Sleep with Andrew Johnson uygulaması.

8. The Deep Sleep with Andrew Johnson uygulaması.

Hipnoz edici sesler eşliğinde uyumadıysanız hiç uyumamışsınız demektir. :)

Şaka bir yana tıpkı ASMR videoları gibi hipnoz edici seslerle sizi çok daha rahat uykuya götürebilecek TDSWAJ uygulaması hem Android hem de iOS için bulunuyor. 

Buradaki bağlantıyı takip ederek satın alarak indirebilirsiniz.

9. Uykuda meditasyon rehberi.

9. Uykuda meditasyon rehberi.

Uyumadan evvel kulaklıktan gelen hoş dalga sesleri ve kulakların pasını alan kibar bir sesle uyumaya ne dersiniz? Bu gerçekten de muazzam fikir. 

Onedio Ankara ofisinden ekip arkadaşımız Şebnem, bu yöntem sayesinde çok daha rahat uyuyabildiğini, çalışabildiğini ifade ediyor. 

YouTube'da sizin için arama çoktan yaptık. Sadece buradaki linke tıklayın ve dinlemeye başlayın.

10. Emma Watson önerili uygulama Headspace.

10. Emma Watson önerili uygulama Headspace.

Maddeler halinde meditasyon eğitimi alabilir, uyku kalitenizi inanılmaz seviyelere çıkarabilirsiniz. 

Kulaklığınızı takın ve gözlerinizi kapatın. İşte yapmanız gerekenler sadece bunlar. 

BuzzFeed anketine katılan Weese, kendini her huzursuz ve mutsuz hissettiği anlarda Headspace uygumalasının bu sorundan kendini kurtardığını ifade etmiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Night Vale Podcast

12. Cleveland Clinic Stress Free Now

12. Cleveland Clinic Stress Free Now

Dinleyenleri 10 dakika içinde uyutma yeteneği bulunan Cleveland uygulaması içinde çeşit çeşit meditasyonlar barındırıyor. 

Uygulama iOS üzerinde dinlenebilir şekilde tasarlanmış. 

BuzzFeed anketine katılanlardan katiem adlı kullanıcı, 'The Cleveland Clinic Stress Meditations, dakikalar içinde beni uyutmayı başarabilen yegane uygulama...' şeklinde soruları cevaplıyor.

13. Bob Ross ile Resim Sevinci

13. Bob Ross ile Resim Sevinci

Yaşları 28-35 arasında olanların çok rahat hatırlayacağı bir isme geldi sıra. Bob Ross. Çocukluğumuzun vazgeçilmezleri arasında yer alan Bob Ross ile Resim Sevinci TRT-2 kanalında yayınlanırdı. 

Kendi sesi de pek rahatlatıcıdır ancak Türkçe seslendirmesini yapan Burçin Oraloğlu'nun mükemmel betimlemeleri ile videoyu izlemeden dahi hayal dünyamızı genişletebilir türden içerikler sunmuştur. 

YouTube'da sizler için Bob Ross - Resim Sevinci aramasını yaptık. Yatağınıza yattığınızda kulaklığınızı takın, gözlerinizi kapatın ve kendinizi Burçin Oraloğlu'nun Bob Ross çizimlerini anlatırken hayaller kurmaya odaklayın.

Artık uyumamak için hiçbir nedeniniz yok :) İyi uykular...

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
125
50
31
11
11
9
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Büşra Küçük

Bana karanlık oda rahat yatak uygun yastık yeterli :)

Hilyok

telefonu bilgisayarı kapatın, güzel bir çocuk kitabı açın (kağıttan olan kitaplardan) ve tatlı rüyalar

kelebekpipisi

Ya yatın uyuyun amk :D