Görüş Bildir
Haberler
Hızlı Saç Uzatma Kürü

Hızlı Saç Uzatma Kürü

Elif Gündüz
30.11.2015 - 16:48

Aylık ortalama 0,5 cm ila 2.5 cm arasında saç uzaması gerçekleşir.Genetik, saç bakımı, beslenme ile ilgili faktörler saç uzama hızınıza etki eder.

Saç uzamasına katkıda bulunan bir çok kozmetik mağazalarında, eczanelerde bulunabilir.Bu ürünleri kullanabileceğiniz gibi evde kendiniz yapabileceğiniz tariflerle de saçlarımızın daha hızlı ve sağlıklı uzamasına yardımcı olabilirsiniz.

İşte saç uzamasına yardımcı tarifler;

•Hint Yağı & Tatlı Badem Yağı 

Tatlı badem yağının saç ve cilt bakımında bir çok tarifte kullanıldığını eminim hepiniz biliyorsunuz.Bu tarifte de tatlı badem yağı ve Hint yağının saç uzatmak için nasıl kullanıldığına hemen bakalım isterseniz.

Yarım çay bardağı tatlı badem yağı ile yine aynı miktarda Hint yağını karıştırarak saç derinize masaj yaparak uygulayın.15-25 dakika kadar bekledikten sonra durulayın.Karışımın daha güzel kokması adına karışıma bi kaç damla lavanta yağıda ekleyebilirsiniz.

Lavanta

Yine haftada bir kez uygulayabileceğiniz çok basit bir yöntem ise lavanta ile saç uzatma yöntemidir. İbrahim Saraçoğlu'na ait tarife hemen bakalım. 

3 su bardağı kadar suyu kaynatıp içine bir avuç kadar lavanta ekleyin.15 dakika kadar derlemeye bıraktıktan sonra, su ılık hale gelene kadar bekleyip saç diplerinden uçlara doğru uyguluyoruz.Ortalama 30-40 dakika arası bekletebilirsiniz.Gözle görülür bir şekilde kısa sürede faydasını göreceğinizi söyleyebiliriz bu karışımında.

•Çam Terabentin Esansı

Saç bakımı içinde faydalı olan çam terabentini saçınızın hızlı uzamasına da katkıda bulunur.Saç terabentinini direkt saça uygulamak yerine şampuanınızın içine eklemenizi tavsiye ediyoruz.Yalnız kokusu çok ağır ve keskin olduğundan dolayı yaklaşık 250 ml şampuanınızın içine bir tatlı kaşığı kadar eklemenizi öneriyoruz. Aksi takdirde ağır kokusunu saç kremi veya sıvı saç kremleri ile engelleyebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın