Görüş Bildir
Haberler
Hızlı Ama Lezzetli: Zeytinli Piliç But

Hızlı Ama Lezzetli: Zeytinli Piliç But

Benefitdo .com
06.08.2014 - 15:26 Son Güncelleme: 06.08.2014 - 15:53

Hızlı Ama Lezzetli: Zeytinli Piliç But

Bu gün sizlere anlatacağımız yemeğimiz, Zeytinli Piliç but olacaktır. Kolay hızlı ve yararlı bir tarif ile kısa bir sürede çok güzel bir yemek yapabilirsiniz.  Benefitdo’nun katkılarıyla sizlerle olacak bu yemeğin malzeme listesi ve yapılışı aşağıdaki gibidir.

Malzemeler:

Ana Malzemeler

-          1 Adet Piliç But

-           Çekirdeksiz File Zeytin

-          1 Adet Domates

-          10 gr. Maydanoz

-          1 Bardak Zeytinyağı

-          Tuz

-          Biber

-          Tane Karabiber

  Garnitür için

-          Kuskus

-          Karamelize Soğan

-          Kimyonlu Yoğurt

-          Domates

-          Biber

İlk başta kemiklerinden ayrılmış tavuk budumuzu kesme tahtamıza koyuyoruz. Biraz sıvı yağ döküyoruz üstüne ve sarımsak taneleri atıyoruz. Budumuzu 4′e bölüyoruz. Böldüğümüz butları karıştırma kabımızın içine koyuyoruz.

Butu Marine Etmek için,

Domatesimizi ortadan ikiye kesip, her parçasını 4′e bölüyoruz. Daha sonra tavuğumuzu marine edeceğimiz kaba koyuyoruz. Şimdi sıra geldi zeytinleri ilave etmeye. Bir kaç parça daha sarımsak ekliyoruz karıştırma kabımıza. Yemek kaşığı ile biraz karıştırıyoruz. Daha sonra karabiber ve tuz ekliyoruz damak tadınızca. Biraz zeytinyağı ve tane karabiber ekledikten sonra tekrar karıştırıyoruz. Yarım saat bekletmeniz gerekiyor.

Pişirme İşlemi,

Isıttığımız tavamıza çok az zeytinyağı koyuyoruz. Yarım saat bekletip marine ettiğimiz butlarımızı tavamızın içerisine koyuyoruz. Üzerine de karıştırma kabımızın içindeki karışımdan da biraz ekliyoruz üstüne. Pişirirken önce yağlı tarafını pişirmeniz daha güzel olacaktır. 3 dakika bir tarafını, 3 dakika diğer tarafını pişirmeniz gerekiyor. Domates ve zeytinle pişirdiğimiz için güzel bir tat katacaktır.

Servis Aşaması,

İnce uzun yayık tabağımıza, daha önceden su ve şeker ile karamelize ettiğimiz soğanlarımızı koyuyoruz tabağımızın ortasına. Hemen onun üzerine de 4 adet tavuk budumuzu sıralıyoruz. Yanına yakışacak güzel bir garnitür, kuskus koyuyoruz ve bir parça da kimyonlu yoğurt koyuyoruz. Süslemek için de taze kişniş koyabilirsiniz.

Kaynak: http://www.benefitdo.com/hizli-ama-le...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın