Görüş Bildir
Haberler
Hint Filmlerinin Parlayan Yıldızı Aamir Khan'ın İzlemenizi Şiddetle Önerdiğimiz 30 Filmi

Hint Filmlerinin Parlayan Yıldızı Aamir Khan'ın İzlemenizi Şiddetle Önerdiğimiz 30 Filmi

Birçoğumuza Bollywood'u sevdiren, hem oyunculuğu hem yakışıklılığı hem de duyarlılığı ile tam bir idol olmuş birisidir Aamir Khan. Filmleri merakla beklenen, her filminde farklı bir insan olarak karşımıza çıkan jön oyuncu. Bizler de, Aamir Khan'ın kendimizce en beğendiğimiz, mutlaka izlemeniz gerektiğini düşündüğümüz en iyi filmlerini son filmi Laal Singh Chaddha ve Thugs of Hindostan ile birlikte derledik.

Not: Filmlere yönelik bilgiler va tanıtım yazıları imdb ve sinemalar.com'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Laal Singh Chaddha (2020)

1. Laal Singh Chaddha (2020)

IMDb: Henüz gösterime girmediği için mevcut değil.

Aamir Khan ve Kareena Kapoor'un başrollerinde oynadığı Laal Singh Chaddha, henüz gösterime girmedi. Filmin 2020 yılı içerisinde yayınlanması bekleniyor. Dram ve komedi türündeki film için 1994 Amerikan yapımı Forest Gump'ın Hint versiyonu diyebiliriz. Filmden ilk görüntüler geldi fakat fragmanı henüz mevcut değil.

2. Thugs of Hindostan (2018)

2. Thugs of Hindostan (2018)

IMDb: 4,0

1795 yılında, Hint Yarımadası'nın Hindustan veya Hindostan olarak bilindiği yıllarda Kral Mirza Sikander Baig, İngiliz komutan John Clive tarafından öldürülür. Krallığın sakinleri katledilir ve toprakları İngilizler tarafından istila edilir. Kralın hayatta kalan kızı Zafira Baig (Fatima Sana Shaikh), General Khudabaksh (Amitabh Bachchan) tarafından büyütülür ve bir savaşçı olarak eğitilir. Khudabaksh, yıllar sonra İngiliz Doğu Hindistan Şirketi'ne ciddi saldırılarda bulunan bir haydut grubunu organize eder ve Hindistan sularında tehlike yaratmaya başlar. John Clive önemsiz bir haydut olan Firangi Mallah'ı (Aamir Khan) haydut grubunun içine sızması ve kendilerine yapılan tehdidi engellemesi için işe alır. Ancak Firangi, bu süreçte gerçek kimliğinin farkına vararak kendine yeni bir yol çizecektir.

3. Secret Superstar (2017)

3. Secret Superstar (2017)

IMDb: 7,9

Günün birinde dünyanın en iyi şarkıcısı olma hayalleriyle yanıp tutuşan, Müslüman bir ailenin 14 yaşındaki kızı Insiya (Zaira Wasim), babasının sürekli engellemeleriyle bir türlü kendini gösterememektedir. Artık umudunu kaybetmişken tanıştığı ünlü müzik direktörü Shakti Kumaar (Aamir Khan), ona kimsenin veremeyeceği şekilde cesaret verir. Ailesinden ve tüm tanıdıklarından habersiz bir şekilde, burka giyerek şarkılarını kaydetmeye ve giderek büyüyen bir hayran kitlesi kazanmaya başlayan Insiya, gizli bir süperstar olmuştur.

4. Dangal (2016)

4. Dangal (2016)

IMDb: 8,4

Güreşte bölgesel olarak birçok başarı kazanmış, hatta Hindistan şampiyonu olmuş Mahavir Singh (Aamir Khan) tecrübelerini aktarıp yetiştireceği; Hindistan için uluslararası alanda bir madalya kazanacak bir erkek çocuk sahibi olmayı her şeyden çok istemektedir. Ancak 4 kızı olmasına rağmen hiç erkek çocuğu olmamıştır. Günün birinde kızları Babita ve Geeta'daki potansiyeli fark edince, onları bir erkek gibi güreş müsabakalarına hazırlamaya başlar. Mahavir'in gerçekleştiremediği hayallerini gerçekleştirmek, artık kızlarının elindedir. Filmde Hint milli güreşçiler Geeta Phogat ve Babita Kumari'nin gerçek öyküleri anlatılıyor.

5. PK (2014)

5. PK (2014)

IMDb: 8,1

P.K. bir şehirdeki yabancının düşünceler komedisidir. P.K.(Aamir Khan) Daha önce kimsenin sormadığı soruları sorar. Bunlar masum, çocuk gibi sorulardır ama cevapları enteresandır. P.K.'in masum gözlerini gören insanlar kendi monoton hayatlarını gözden geçirirler. P.K.'in sadık arkadaşları ve dostları olur. Kırık kalpleri düzeltir öfkeleri dindirir. P.K.'in çocuksu merakı kendisi ve milyonlarca insan için manevi bir yolculuğa dönüşür.Film karmaşık felsefelerin iddialı ve benzersiz yönlerini orijinal bi şekilde ortaya koyuyor. Ayrıca basit, kahkaha dolu, insani bir aşk masalı da süregeliyor. Sonuç olarak ayrı dünyalardan gelen yabancılar arasında dostluk destanı işlenmiş diyebiliriz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dhoom 3 (2013)

6. Dhoom 3 (2013)

IMDb: 5,4

Sihir ve akrobaside usta olan bir sirk göstericisi, babasının ölümünün intikamını almak için Chicago'da bir bankayı ele geçirmek üzere bir hırsıza dönüşür. Dhoom serisinin üçüncü filmi olan Dhoom 3'nin başrollerinde Aamir Khan ile birlikte Katrina Kaif, Uday Chopra ve Abhishek Bachchan da yer alır.

7. Talaash: The Answer Lies Within (2012)

7. Talaash: The Answer Lies Within (2012)

IMDb: 7,2

Bir polis (Aamir Khan) , Bir ev kadını (Rani Mukherjee) ve bir fahişe (Kareena Kapoor) beklenmedik bir şekilde hayatlarını bağlayan bir gizem içinde buluşurlar. Dram, gerilim, fantastik, gizem ve suç türündeki filmin insan psikolojiisine yönelen bir tarafı vardır.

8. Dhobi Ghat (2011)

8. Dhobi Ghat (2011)

IMDb: 7,0

Mumbai'de farklı yaşamları ve geçmişleri olan tesadüfen hayatları kesişen 4 kişinin hikayesi olan bir filmdir. Arun Yalnız bir ressam; Shai bankacı ve tutkulu bir fotoğrafçı; Munna aktör olmayı arzulayan bir çamaşırcıdır. Yasmin ise yeni evli kardeşi için video çeken bir karakter. Film Yasmin'in kardeşine yeni geldiği Mumbai'yi videoya alarak anlatması üzerine başlayıp, Ressam Arun'un yeni evine taşındıktan sonra, dolapta bulduğu üç video kaset üzerine devam ediyor.

9. 3 Idiots (2009)

9. 3 Idiots (2009)

IMDb: 8,4

Hindistan'ın en iyi mühendislik okuluna başlayan öğrencilerin hayatını anlatıyor. Sistemin daima yarış üzerine kurulu olduğu, herkesin en iyi olmaya çabaladığı bir okulda sistemi değiştirmeye çalışan bir öğrenci ve onun en yakın 2 arkadaşı konu ediliyor. Başlarından geçenler, hayattan aslında ne istediklerini anlamalarını sağlıyor. Ranco karakterinin başrol olduğu film dram ve komedi türünü en iyi şekilde harmanlayıp izleyicilere bir şeyler öğretmeyi hedefliyor.

10. Ghajini (2008)

10. Ghajini (2008)

IMDb: 7,3

Sanjay Singhania Hindistan'ın en büyük iş adamlarından biridir. Bir iş gezisi dönüşünde evinde nişanlısı öldürülür ve kendisi de ağır yaralı olarak kurtulur. Fakat, başına demir sopayla darbeler alan Sanjay kısa süreli hafıza kaybına uğrar ve ona saldıranların peşine düşer.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Taare Zameen Par (2007)

11. Taare Zameen Par (2007)

IMDb: 8,4

Harfleri, sayıları algılama problemi yaşayan bir çocuk çevresi ve ailesi tarafından tembel ve aptal muamelesi görür. Çalışmayı öğrenebilmesi için yatılı okula verildikten sonra resim öğretmeni ile değişen hayatı ve başarısını anlatan bir filmdir.

12. Fanaa (2006)

12. Fanaa (2006)

IMDb: 7,2

Zooni, görme engelli, çok güzel bir kızdır. Bir gün bir tur rehberi olan Rehan'la karşılaşır ve ona aşık olur. Gözlerinden ameliyat olduğu sırada Rehan'ı kaybeder. Rehan’ın öldüğünü sanmaktadır ama yıllar sonra bunun doğru olmadığını anlar.

13. Rang De Basanti (2006)

13. Rang De Basanti (2006)

IMDb: 8,2

Sue, İngiliz bir araştırmacıdır ve Hint kültürüne ilgi göstermektedir. Dedesinin yazdığı günlüklerden yola çıkarak Hindistan’a gidip, onların bağımsızlık mücadelesiyle ilgili bir belgesel çekmek ister. Üniversite gruplarından oyuncular toplamaya çalışan Sue için manzara oldukça gariptir; çünkü bu gençlerin hepsi yozlaşmış bir şekilde Batı kültürünün taklitçileri haline gelmiştir. Aamir Khan’nın başrolünde oynadığı ve milletlerin tarih bilinçlerine eleştirilerde bulunan filmde, gençlerin kendi toplumlarına nasıl yabancılaştığı ve bunun sonuçları mükemmel bir biçimde aktarılıyor.

14. Mangal Pandey: The Rising (2005)

14. Mangal Pandey: The Rising (2005)

IMDb: 6,6

Mangal Pandey (Aamir Khan) 19. yüzyılın ortalarında British East India Company isimli bir İngiliz şirketinin askerlerindendir. Sepoy'lardan, yani İngilizlerin topladığı yüzbini aşkın Hintli askerlerden biridir. Mangal ile İngiliz Subay William Gordon arkadaş olurlar ama bu dostlukları ağır bir imtihandan geçer. İngilizler yeni bir mühimmat ithal ederler ve Hint halkı arasındaki bir söylentiye göre bunların üretiminde inek ve domuz yağı kullanılmıştır. Mühimmat da dişler ile açılması gerektiğinden bu, Hindu ve Müslümanlar için büyük bir sorun teşkil etmektedir. Kutsal sayılan inek ve haram olan domuz yağını ağızlarına sürmek istememektedirler. İngilizler Gordon aracılığıyla bu söylentinin kesinlikle yanlış olduğunu teyit ettiklerinde, Mangal arkadaşına güvenip mühimmatı ağzıyla açar.

15. Dil Chahta Hai (2001)

15. Dil Chahta Hai (2001)

IMDb: 8,1

Üç sıkı arkadaş... Üçününde aşka farklı bakışları vardır. Biri her gördüğü kıza aşık olduğunu sanar (Sameer), biri aşka inanmaz hep çapkınlık peşindedir (Akash), diğeri ise aşk hakkında pek konuşmaz (Siddharth). Günün birinde kader hepsine öyle bir oyun oynar ki aşk hepsine bir ders verir. İçinde aşkı, dostluğu, ayrılığı, yalnızlığı, sevinci, hüznü bulabileceğiniz bir başyapıt.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Lagaan (2001)

16. Lagaan (2001)

IMDb: 8,1

İngiliz sömürgesi altında yaşamak zorunda kalan insanların mücadelesini anlatan filmin başrolünde Aamir Khan bulunuyor. Dram, müzik ve romantik türdeki filmde Hindistan'ın güçlü bağımsızlık mücadelesine şaşkınlıkla ve hüzünle şahit olacaksınız.

17. Mela (2000)

17. Mela (2000)

IMDb: 3,8

IMDb'nin oldukça haksızlık ettiğini düşündüğümüz bu filmde Aamir Khan karşımıza şaşkın ve toy bir karakter olarak çıkıyor. Filmde, fakir bir köyde yaşayan kızın abisi haydutlar tarafından öldürülür ve kız da intikamını almak için yeni yollar aramaya başlar. Bu süreçte yolları tesadüfen bizim şaşkın erkek karakterimizle kesişir.

18. Mann (1999)

18. Mann (1999)

IMDb: 6,2

Ünlü yönetmen Indra Kumar'ın filminin başrollerinde Aamir Khan, Manisha Koirala ve Anil Kapoor oynuyor. Aamir Khan, hiçbir işle uğraşmayan ve çapkın mı çapkın bir karakter olarak karşımıza çıkıyor. Her çiçekten bal almak isteyen genç, bir gün öyle bir aşık oluyor ki bu aşk her ikisine de pahalıya mal oluyor. Dram ve romantik türdeki bu filmi izlemediyseniz en yakın zamanda izlemenizi öneriyoruz.

19. Sarfarosh (1999)

19. Sarfarosh (1999)

IMDb: 8,1

Başrollerinde Aamir Khan ve Sonali Bendre'nin oynadığı dram, romantik, casusluk ve macera türündeki filmin yönetmenliğini ve senaristliğini John Mathew Matthan yapıyor. Filmde, Pakistan, Hindistan’ı karıştırmak için casusları vasıtasıyla ülkeye gizlice silah sokup kabilelerin ayaklanması için çaba sarfvetmektedir. Sarfarosh bu karışıklığın getirdikleri üzerine kurulu bir filmdir.

20. Earth (1998)

20. Earth (1998)

IMDb: 7,7

Başrollerinde  Aamir Khan, Nandita Das ve Rahul Khanna'nın yer aldığı filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Deepa Mehta yapıyor. Dram ve romantik türdeki bu film, 1947'de Hindistan ile Pakistan'ın arasındaki sınırların çizildiği dönemde genç bir kızın yaşadığı trajediye odaklanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Ghulam (1998)

21. Ghulam (1998)

IMDb: 7,3

Siddrath(Aamir Khan) hırsızlık yapmaktan ve boks yapmaktan başka bir şey düşünmeyen bir gençtir. Abisi Jai´in patronu Ronni için kuryelik yapmaktadır fakat Alisha'ya (Rani Mukherjee) aşık olduktan sonra her iki gencin hayatı da hiç beklemedikleri bir şekilde değişir.

22. Ishq (1997)

22. Ishq (1997)

IMDb: 6,9

Aamir Khan, Kajol, Juhi Chawla ve Ajay Devgan'ın başrollerinde oynadığı filmin yönetmenliğini Indra Kumar yapıyor. Dört şapşiğin yaşadıklarına odaklanan film 90'ların enfes bir romantik komedisi. Bolca eğlenmeye hazır olun.

23. Raja Hindustani (1996)

23. Raja Hindustani (1996)

IMDb: 6,2

Aarti (Karishma Kapoor) Mumbai'de yaşayan çok zengin bir kızdır. Palankhel köyünde tatil yapabilmek için babasından (Suresh Oberoi) izin ister. Yolculuk esnasında fakir ama neşeli taksici Raja Hindistan (Aamir Khan) ile tanışır. Raja ve Aarti kısa sürede birbirlerini sevmeye başlar fakat Aarti'nin babası bu ilişkiyi onaylamayacaktır.

24. Akele Hum Akele Tum (1995)

24. Akele Hum Akele Tum (1995)

IMDb: 7,0

Başrollerinde Aamir Khan ve Manisha Koirala'nın yer aldığı filmin yönetmeni Mansoor Khan'dır. Hikaye, müzik tutkunu bir kızın ona şarkı söylemeyi öğreten gence aşık olmasıyla başlar. Kısa sürede evlenirler ve bir de çocukları olur. Fakat, hiçbir şey önceki gibi değildir; evlilik başka sorumluluklar getirmiştir. Hayallerin gerçekleşmesinde bir engel olarak görülen evlilik ne ile sonuçlanacaktır?

25. Rangeela (1995)

25. Rangeela (1995)

IMDb: 7,5

Müzikal ağırlıklı olan filmin başrollerinde Aamir Khan, Urmila Matondkar ve Jackie Shroff yer alıyor. Bir gencin sevdiği kızın bir film yıldızına dönüşmesiyle aralarındaki dostluk da aşk da yok olmaya başlar. Bakalım birbirlerine olan sevgileri şöhretten daha mı güçlü?

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Andaz Apna Apna (1994)

26. Andaz Apna Apna (1994)

IMDb: 8,2

Başrollerinde Aamir Khan, Salman Khan, Karishma Kapoor ve Raveena Tandon'un yer aldığı filmi izlerken gülmekten yarılacaksınız. Bir mirasçının sevgisi için yarışan iki tembel, yanlışlıkla kötü bir suçlunun koruyucusu olmaya başlar. Durum komedisi türündeki film size 90'ların eğlence dolu anlarını yaşatacak.

27. Hum Hain Rahi Pyar Ke (1993)

27. Hum Hain Rahi Pyar Ke (1993)

IMDb: 7,4

Rahul Malhotra (Aamir Khan) büyük ölçüde borçlu aile şirketlerinin yöneticisidir ve aynı zamanda vefat eden kız kardeşinin yaramaz çocuklarının koruyucusudur. Rahul, Vaijayanti'yi (Juhi Chawla) mürebbiye olarak işe alır. Vaijayanti, ortodoks ailesinin onun için seçtiği adamla evlenmek istemediği için evden kaçmıştır. Tahmin edildiği gibi, Rahul ve Vaijayanti aşık olurlar. Rahul'a aşık zengin bir kız olan Maya (Navneet Nishan), bu aşkı ve Rahul'un işlerini mahvetmeye çalışır.

28. Jo Jeeta Wohi Sikandar (1992)

28. Jo Jeeta Wohi Sikandar (1992)

IMDb: 8,2

Zengin bir çocuk ve fakir bir genç, en prestijli kolejlerden birinin etkinliğinde maraton döngüsü yarışında rekabet ederek bir kızı etkilemeye çalışırlar. Bakalım kim galip gelecek?

29. Daulat Ki Jung (1992)

29. Daulat Ki Jung (1992)

IMDb: 5,8

İki genç aşığın evlenmek için gömülü hazineyi bulmaları gerekmektedir. Fakat bu işte hesaba katmadıkları bir şey vardır. Bu hazineyi arayan tek grup onlar değildir. Başrollerinde Aamir Khan ile Juhi Chawla'nın yer aldığı film, macera, aksiyon ve romantik komedi türündedir.

30. Dil (1990)

30. Dil (1990)

IMDb: 6,7

Bir adam, oğlunun servetle evlenme şansını artırmak için zengin bir sanayici gibi davranır, ancak işler planladıkları gibi gitmeyecektir. Başrollerinde  Aamir Khan ve Madhuri Dixit'in yer aldığı film dram, romantik ve komedi türündedir. Yine kahkaha dolu bir film sizleri bekliyor. İyi seyirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uzun soluklu listemizin sonuna geldik. Peki siz bu filmlerden hangilerini izlediniz ya da en çok hangilerini beğendiniz? Yorumlarda bekliyoruz herkesi...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
95
45
40
29
24
8
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?