Görüş Bildir
Haberler
Hindistan'da 105 Bin Kişi Yerinden Oldu

Hindistan'da 105 Bin Kişi Yerinden Oldu

ATKN
29.12.2014 - 10:20
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hindistan'da Bodo militanlarının saldırıları nedeniyle 3 günde 105 bin kişi bölgeyi terk ettiği, 81 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Bodo militanlarının geçen hafta saldırdığı Hindistan'ın kuzeydoğusundaki Assam eyaletine ordu ve paramiliter güçleri konuşlandırıldı.

Asam'da son 48 saatte herhangi bir şiddet olayının yaşanmadığı, Bodo militanlarının saldırıları nedeniyle 105 bin kişinin evlerini terk ettiği bildirildi.

Bölgeden kaçanların polis ve askerin korumasındaki kamplar ile okullarda barındığı, saldırılarda en az 81 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Bodo Ulusal Demokratik Cephesi militanları, Assam eyaletinde bağımsızlıklarını ilan etmek için yıllardır silahlı mücadele yürütüyor. Etnik kimlikleri, kültürleri ve dillerinin tehdit altında olduğunu ileri süren Bodolar, kendilerini korumanın tek yolunun özerk yönetim olduğunu savunuyor. Çay üretimi ile ünlü Assam eyaletinin yabancıların akınına uğradığından şikayet eden Bodo etnik grubunun halihazırda özerk bölgesel bir konseyi bulunuyor.

Bodo militanlarının mayıs ayında Kokrajhar ve Baksa bölgelerinde düzenlediği saldırılarda çoğu Müslüman 32 kişi yaşamını yitirmişti.

Saurabh Yadav, AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/manset/442382...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0