Görüş Bildir
Haberler
Hillsborough'da Ölenler Anısına Maçlar 7 Dk Geç Başlıyor

Hillsborough'da Ölenler Anısına Maçlar 7 Dk Geç Başlıyor

Onedio Medya
11.04.2014 - 17:44 Son Güncelleme: 11.04.2014 - 19:04

Hillsborough'da Ölenler Anısına Maçlar 7 Dk Geç Başlıyor

İngiltere'de bu hafta sonu stadyumlarda, ülke futbolunun 'en ölümcül kazası' olarak bilinen 'Hillsborough Faciası'nda hayatını yitirenler anılacak. Karşılaşmalar, 25 yıl önceki faciada yaşamını yitiren 96 Liverpool taraftarının anısına düzenlenecek saygı duruşu nedeniyle yedi dakika gecikme ile başlayacak.

Ülkede bugünden itibaren dört gün boyunca lig karşılaşmalarının yanı sıra, Federasyon Kupası yarı final maçlarında da ölen Liverpool taraftarları için bir dakika saygı duruşu yapılacak.

15 Nisan 1989'da İngiltere Federasyon Kupası yarı final maçında, Sheffield'daki Hillsborough Stadyumu'nda Liverpool ile Nottingham Forest karşı karşıya gelmişti.

Karşılaşma henüz altıncı dakikada dururken, trübünlerde çıkan panik sonucu 96 Liverpool taraftarı (94'ü o gün, ikisi daha sonra) tel örgülere sıkışarak hayatını kaybetmiş, 766 taraftar da yaralanmıştı.

O dönem çıkan tribünlerde izdihamdan Liverpool taraftarları sorumlu tutulmuştu.

Facianın 20. yılı olan 2009'da oluşturulan bağımsız soruşturma komisyonu ise raporunu 2012'de açıklamıştı.

Soruşturma komisyonunun raporuna göre polis faciaya ilişkin belgeleri çarpıtmış ve masum taraftarları suçlamıştı. Zamanında müdahale edilseydi 96 taraftardan 41'inin hayatı kurtulabilirdi.

İngiltere Başbakanı David Cameron raporun açıklanması sonrası hayatını kaybeden Liverpool taraftarının ailelerinden özür dilemişti.

Aileler ise hala yasal sürecin sağlıklı işlememesinden ve sorumluların yargı önüne çıkarılmamasından şikayetçi.

Liverpool, İngiltere'de son şampiyonluğunu 'Hillsborough Faciası'ndan bir yıl sonra, 1991'de kazanmıştı.

O yıldan bu yana şampiyonluğa hasret olan Kırmızı-Beyazlılar halen Premier Lig'de 33 maçta 74 puanla maç fazlası ile lider.

Ligde son dokuz maçını kazanan Liverpool pazar günü TSİ 15.37'de başlayacak maçta şampiyonluğun iddialı takımlarından Manchester City ile karşı karşıya gelecek.

'Hillsborough Faciası'nın 25. yılında şampiyon olmak isteyen Liverpool'un stadyumu Anfield Road'un pazar günü oldukça duygusal anlara sahne olması bekleniyor.

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın