Görüş Bildir
Haberler
Hidayet Türkoğlu: "Hem Galatasaray, Hem TBF Zarar Görür"

Hidayet Türkoğlu: "Hem Galatasaray, Hem TBF Zarar Görür"

Enver K.
03.12.2015 - 21:53

TBF CEO'su Hidayet Türkoğlu, G.Saray ile yaşanan krizle ilgili 'Medya içerisinde tuttuğumuz sürece hem Galatasaray hem de federasyon zarar görür' dedi

İçeriğin Devamı Aşağıda

TBF CEO'su Hidayet Türkoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay ile Galatasaray Başkanı Dursun Özbek arasında yaşanan gerilime ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkoğlu, 'Önemli olan bu kaosu bir şekilde durdurmamız ve çözüm bulmamız açısından bundan sonra atılacak adımlardır. İnşallah en kısa sürede tatlıya bağlanır. Elimden geleni yapacağım' dedi.

GQ tarafından Türkiye'de bu yıl dördüncü kez düzenlenen 'GQ Türkiye Men Of The Year' gecesine katılan Türkiye Futbol Federasyonu (TBF) CEO'su Hidayet Türkoğlu, Galatasaray Bayan Basketbol Takımı'nın Fenerbahçe ile oynadığı karşılaşmada 'mevzuata aykırı oyuncu oynattığı' gerekçesiyle hükmen mağlup ilan edilmesi ile başlayan tartışmalar hakkında konuştu.

'ÖNEMLİ OLAN KAOSU DURDURMAMIZ AÇISINDAN ATILACAK ADIMLAR'

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in TBF Başkanı Harun Erdenay'a, 'Sen kimsin Harun? Fenerbahçe'nin emir eri olmayı bırak' dediğinin hatırlatılması üzerine Türkoğlu, şöyle konuştu:

'Bunu ne kadar medyadan çıkartırsak sanırım iki taraf için de hayırlı olacaktır. İki taraf da olgun insanlar. Dursun Bey de bizim büyüğümüzdür. Doğal olarak bizim bazı şeylerimizi anlayacaktır. Ben kendi açımdan bunu yüz yüze konuşup halletmeyi tercih ederim. Medya içerisinde tuttuğumuz sürece ister istemez konular hep farklı yönlere çekilecek ve doğal olarak hem biz federasyon olarak hem de Galatasaray zarar görecektir. Herkes fikrini söylemiştir. Önemli olan bu kaosu bir şekilde durdurmamız ve çözüm bulmamız açısından bundan sonra atılacak adımlardır.'

'İNŞALLAH EN KISA ZAMANDA TATLIYA BAĞLANIR'

'Herhangi bir toplantı talebi oldu mu?' şeklindeki soruya ise TBF CEO'su Türkoğlu, 'Olacaktır mutlaka. Biz her zaman yapıcı olmayı tercih eden ve çözüm üreten bir federasyon olacağız. Bunun başını da ben çekmeyi düşünüyorum. İnşallah en kısa zamanda tatlıya bağlanır' diye konuştu.

'Etkin bir rol oynayacak mısın?' sorusuna da Hidayet Türkoğlu, 'Buraya onun için geldim ben zaten. Elimden ne geliyorsa yapmaya çalışacağım' dedi.

'OLİMPİYAT OYUNLARI VE AVRUPA ŞAMPİYONASI İÇİN GİRİŞİMLERİMİZ VAR'

TBF'de CEO görevine gelmesinin amacının Türk basketbolunu daha iyi yerlere getirmek olduğunu ifade eden Türkoğlu, 'Onun için de elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bayanlarımız şu an Avrupa Şampiyonası Elemeleri oynuyorlar. Daha sonra başvuruda bulunduğumuz gerek Olimpiyat Oyunları gerekse 2017 Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapmak için milli takım olarak girişimlerimiz var. İlk hedefimiz bunlara konsantre olup, bunlar için takımımızı en iyi şekilde hazırlayıp, onların başarılı olmasını sağlamak. Ondan sonra da diğer konularda da gerek Türk halkıyla, gerek diğer kulüplerle de düşüncelerimizi paylaşıp, onlardan da destek alırsak sanırım iyi işler yapacağız' diye konuştu.

HTSpor

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
1
1
1
0
0