Görüş Bildir
Haberler
Hidayet Türkoğlu: "Fenerbahçe'de Oynamak İstiyorum"

Hidayet Türkoğlu: "Fenerbahçe'de Oynamak İstiyorum"

Enver K.
18.04.2015 - 15:31

NBA'de bizi 15 senedir gururla temsil eden Los Angeles Clippers oyuncusu Hidayet Türkoğlu, Yunus Aydın'ın sorularını yanıtladı.

Başarıların ile yıllardır Türkiye'yi gururlandırıyorsun. 15 senedir bizi en iyi şekilde temsil etmek için çalıştın. Amerika'da Türkiye denince düşünceler ne yönde? Bakış açısı nasıl?

-Öncelikle güzel düşüncelerin için çok teşekkür ederim. Bizim başlattığımız bu NBA yolunda gelen diğer arkadaşlarımızın başarılı grafik ile, Türk Sporuna, Türk İnsanına, Türk Gençliğine ilgiyi arttırdı Amerika'da. Umarım ileride çok daha fazla ilgi olacak. Tüm iyi niyetim bu yönde.

Bu yıl geçtiğimiz senelere göre biraz daha az süre alıyorsun? Bunun nedeni sana göre nedir? Artmasını bekliyor musun?

-Bu yıl NBA'de 15.senem. Geçtiğimiz senelere nazaran aldığım sürenin daha az olduğu doğru. Ümit ediyorum Playoff süreci başladığı zaman bu süreler artacak ve istediğim sürelere kavuşup, takımıma sağlayabileceğim en iyi katkıyı sağlamak istiyorum.

Peki ya Clippers ile hedeflerin?

-Clippers camiası olarak hedeflerimizi sene başından belirledik. Hedefimiz şampiyonluk ve bunu başaracak güçteyiz.

Clippers geçtiğimiz sene itibariyle Los Angeles şehrinin yeni gözdesi haline geldi. Lakers'ı bir hayli arkanızda bıraktınız. Bu konu hakkında ne düşünüyorsun?

-Clippers Lakers'a göre dediğin gibi daha başarılı ve Los Angeles şehrinin yeni gözdesi. Los Angeles çok büyük bir şehir ve insanlar iyi olan takımı tutmak istiyor. Şuanda Los Angeles şehrinin en iyi ekibi biziz.

En merak edilen soru şüphesiz ki NBA kariyerinden sonra ne yapacağın? Fenerbahçe'de oynamak istediğini biliyoruz, ya da Federasyonda görev almak olabilir mi?

-NBA'de bazı hedeflerim var. 1000 maç oynamak gibi. Bunu başarmadan Türkiye'ye döneceğimi zannetmiyorum. Fenerbahçe'de oynamayı gerçekten çok istiyorum. Ancak bunun için bir tarih veremiyorum. Federasyon için ise büyüklerimin beni göreve layık görmesi durumunda Amerika'da yıllardır öğrendiklerimi ve tecrübelerimi Türk Basketboluna aktarmak çok isterim.

Türkiye basketbolunda genç oyuncular ciddi başarılar elde ediyor, onların NBA'de oynama ihtimalini nasıl görüyorsun?

-Türk Gençleri hergün kendini daha çok geliştiriyor. İsim isim sayamayacak kadar fazlalar. Genç Jenerasyondaki oyuncularımız bu başarıları sürdürürlerse NBA'de ve Avrupa'da başarılı konumlarda olacaklarına eminim.

Gençler için senin de çalışmaların var. Çeşme Kampı mesela..

-Evet, Geleneksel olarak her yaz Çeşme Kampı organize ediyoruz. Bu yılda bunu devam ettirmek istiyorum. En kısa zamanda yeni sezonumuz için bilgileri aktaracağım.

Amerika'da Eğitim-Okul ikilisi birlikte yürüyebiliyor. Ancak bu Türkiye'de neredeyse imkansız. Bunu neye bağlıyorsun?

-Bizim eğitim anlayışımız Amerika'ya göre daha zor olduğu için Eğitim-Okul ikilisini birlikte yürütmek gerçekten zor. Benim zamanımda da bu vardı. Veliler de en çok bundan şikayet ediyor. Sonuçta bu spor ve garantisi maalesef yok. Eğitimin ise garantisi var. Sporcular içinde spor hayatından sonra eğitim katkısı çok büyük. Ben de ikisi arasında kaldım ve sporu seçtim. Ancak bunu kimseye öneremem. Kumar gibi bir şeydi yaptığım. Çok şükür istediklerim oldu, ancak kimseye eğitimi ikinci plana alın diyemem. Spor sakatlıklarla dolu, her an risk teşkil ediyor.

Clippers'ta aynı zamanda takımın ağabeyi konumundasın. Onlara Türk Kültürü'nden, yemeklerden, filmlerden bahsediyor musun?

-Elimden geldiğince onlara Türk kültürünü öğretmeye çalışıyorum. Yemeklerimizi, kültürümüzü anlatıyorum. Önümüzdeki yaz Clippers'tan birkaç arkadaşımla Türkiye'ye gelmeyi planlıyoruz. Onlara burada bizim kültürü daha iyi yansıtacağıma eminim.

Eurosport - Yunus Aydın

Kaynak: http://tr.eurosport.com/basketbol/nba...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın