Görüş Bildir
Haberler
Hiç Sırıtmadılar! Gençlik Dizi ve Filmleri Tarihindeki En Yaşlı Genç Oyuncular

Hiç Sırıtmadılar! Gençlik Dizi ve Filmleri Tarihindeki En Yaşlı Genç Oyuncular

Cavaradossi
08.11.2021 - 07:00

Çoğumuzun guilty pleasure listesinin zirvesini temsil eden gençlik filmleri var, biliyorum. Bu filmlerde kendimize yakın hissettiğimiz, çoğu bebek yüzlü onlarca oyuncunun yaşlarını görünce ise şaşırıyoruz. Gelin bunlar arasından 15'ini yakından inceleyelim.

Kaynak: 1, 2, 3

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Shirley Henderson

15. Shirley Henderson

Harry Potter ve Sırlar Odası'nda Basilisk tarafından öldürüldüğünde 15 yaşında olan eski bir Hogwarts öğrencisini canlandıran Shirley Henderson, bu rol sırasında 35 yaşındaydı. Yine de saç örgüsünden mutsuz hayaleti canlandırmasına kadar olumlu eleştiriler alan Henderson'ın yaşı pek sıkıntı olmadı.

14. Michael J. Fox

14. Michael J. Fox

Tarihin en unutulmaz serilerinden Back to the Future'un bebek yüzlü McFly'ı Michael J. Fox, seride 17 yaşında olsa da gerçek hayatta 23 yaşındaydı. Hatta üçüncü seride 28 yaşında bu rolü oynamış ancak bebeksi yüzü ve başarılı oyunculuğuyla sırıtmak bir yana ödülleri de hanesine yazdırdı.

13. Stacey Dash

13. Stacey Dash

Clueless'ın akıllı ama şımarık, liseli Dionne'sine hayat veren Stacey Dash, 16'lık karakterini canlandırırken 28 yaşındaydı. Nasıl da hiç belli etmeden, fazlasıyla iyi oynadı, di mi?

12. Leonardo DiCaprio

12. Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio'nun banka soyguncusu Frank Abagnale Jr.'a hayat verdiği Catch Me If You Can'de kaç yaşında olduğunu tahmin edebilir misiniz? Hayır ne karakterinki gibi 17 idi, ne de yeni yetme bir liseli. Rol sırasında 28 yaşında olan Caprio, bebek yüzü ve başarılı oyunculuğu sayesinde bu rolün de üstesinden geldi.

11. Kerr Smith

11. Kerr Smith

Gençlik dramalarını ayrı, Dawson's Creek'i apayrı seviyoruz. Peki ya Jack McPhee orada kaç yaşındaydı hatırlıyor muyuz? Kerr Smith 16'sındaki Jack'i oynarken tam 26 yaşındaydı. Yine bebek yüz, yine başarılı oyunculuk, yine sırıtmayan bir performans.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Bianca Lawson

10. Bianca Lawson

Gizemini dengelediği gençlik hikayesiyle yıllarca seyircisini büyüleyen Pretty Little Liars'da Emily'in sevgilisi Maya St. Germain'ı canlandıran Bianca Lawson, 17'lik rolü canlandırırken tam tamına 31 yaşındaydı. İnanılmaz bir cilt bakım rutini olsa gerek.

9. Emre Altuğ

9. Emre Altuğ

Sonrasında her biri medya dünyasının yıldızı olan kadrosuyla dikkat çeken Lise Defteri'nde Kerim rolüyle Emre Altuğ'u izlemiştik. Lise öğrencisi rolünü fazlasıyla iyi üstlenen Altuğ, bu rolü oynarken tam 32 yaşındaydı. Okula geri döndüğünde az mı sevinmiştik!

8. Rachel McAdams

8. Rachel McAdams

Modern bir Amerikan lisesinde sosyal açıdan kendini bulmaya çalışan saf bir genç kızın hikayesine odaklanan Mean Girls, dünya çapındaki en popüler gençlik yapımlarından biri. Bu yapımı özel kılan bir detay ise Rachel McAdams'ın 16'lık karakterini canlandırırken 25 yaşında olması. Öylesine sırıtmadı ki bu performansı ona MTV Ödüllerine Çığır Açan Kadın Oyuncu ödülünü kazandırdı.

7. Sex Education

7. Sex Education

Netflix'in son zamanlarda en çok izlenen dizilerinden Sex Education, Eric'siz olsa hiç kuşkusuz ki bu kadar eğlenceli olmazdı. 16'sındaki Eric'e hayat veren Ncuti Gatwa bu rolü canlandırdığında ise 26 yaşındaydı. Ne kadar sahici oynamış değil mi?

6. Ingrid Bergman

6. Ingrid Bergman

Biraz da tarihe yolculuk edelim! Fleming'in 1949'daki ölümünden önce yönettiği son film olan Joan of Arc'ta 14 yaşındaki dindar bir genci oynayan duayen aktris Ingrid Bergman, bu sırada tam 33 yaşındaydı. Hayır yanlış duymadınız, tam 33 yaş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Selahattin Paşalı

5. Selahattin Paşalı

Aşk 101'in ilk sezonuna hangimiz bayılmadık ki? Hele de elinde fındığı, kafasında bin bir türlü fikriyle şeytan tüyü olan Osman'ı canlandıran Selahattin Paşalı'ya? Nispeten geç başladığı oyunculuk kariyerinde hızla yükselen Paşalı, lise öğrencisi Osman'ı canlandırdığı dizi sırasında tam 30 yaşındaydı. Biliyorum, siz de inanamadınız.

4. Gabrielle Union

4. Gabrielle Union

Aynı adlı televizyon dizisinden uyarlanan ve 60 milyon doları aşkın hasılatıyla adından söz ettiren 10 Things I Hate About You'da Padua Lisesi'ne kayıt olan 15 yaşındaki ikinci sınıf öğrencisini oynayan Gabrielle Union, rol sırasında 27 yaşındaydı. İşin garip yanı rol arkadaşları 18-20 arasındaydı. Union'a özel bir istisna olsa gerek.

3. Henry Winkler

3. Henry Winkler

250'yi aşkın bölümüyle ABD tarihinin en uzun soluklu sit-comlarından biri olan Happy Days'te 16 yaşındaki ikonik karakter Fonzie'yi oynayan Henry Winkler bu rol sırasında 28 yaşındaydı. Ne gençleşmek ama!

2. Kerem Kupacı

2. Kerem Kupacı

Türk televizyon tarihinin en ses getiren gençlik dizilerinden Hayat Bilgisi'ni hepimiz daha dün gibi hatırlıyoruz. Dizinin lise öğrencisi Pikachu'su Kerem Kupacı rolü oynarken tam 32 yaşındaydı. Rol arkadaşlarının çoğunun 20'lerde olduğunu düşünürsek yaşını çok iyi gizlediğini kabul etmek lazım.

1. Audrey Hepburn

1. Audrey Hepburn

Hem eleştirmenler hem gişe tarafından büyük bir ilgi gören Breakfast at Tiffany's'i hepimiz izlemişizdir. Tarihe geçen romantik komedide 18'lerindeki Holly'i oynayan usta aktris Audrey Hepburn bu rol sırasında tam 32 yaşındaydı. Ne performans ama!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
3
3
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?