Görüş Bildir
Haberler
Hiç Para Kaygın Olmasa Hangi Meslekte Mutlu Olurdun?

etiket Hiç Para Kaygın Olmasa Hangi Meslekte Mutlu Olurdun?

Gerek geçim kaygısı, gerek yanlış tercih edilmiş üniversite bölümleri, gerekse de ailevi beklenti ve toplumsal normlar yüzünden bir çoğumuz aslında çok da yapmak istemediğimiz işleri yapıyor oluruz. Peki örneğin hiçbir şekilde geçim kaygımız olmasaydı? Sadece yatkınlık, ilgi ve kafamızın çalışma biçimi doğrultusunda acaba hangi işi yapsak güzel olurdu? İşte bunu merak ettik! Seni teste alalım 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Başlayalım. Bunlardan hangisinde diğerlerine göre daha iyi olduğunu söyleyebilirsin?

2. Acaba sen ne tarz oyunları oynamaktan hoşlanıyorsun?

3. Deneyimlerine göre senin beynin günün hangi saatlerinde daha verimli çalışıyor?

4. Şu anki patronun ya da hocalarından sana dair baskın bir özellik söylemesini istesek bize ne derdi?

5. Peki dürüst olalım; sen kendinle hangi sıfatı daha çok bağdaştırırsın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İş mülakatına gittin diyelim, ve sana klasik "Kendini 5 yıl sonra nerede görüyorsun" sorusu soruldu. Taktik olarak değil de, gerçekten içinden geçen cevap hangisi?

7. Bu GIF'te olan şey nedir sence?

8. Peki bu görsele baktığında ilk algın hangisine dair oldu diye sorsak?

8. Peki bu görsele baktığında  ilk algın hangisine dair oldu diye sorsak?

9. Son olarak, hassasiyetine en güvendiğin duyunu seç.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Sahaf!

Okuyup, araştırıp öğrenmeye müthiş meraklı; ve zaten de yetenekli olduğun kesin. Öte yandan oldukça takıntılı huyların olduğuna hiç şüphe yok! Kimi zaman siyah ve beyaz dışında sana bir renk kabul ettirebilmek neredeyse imkansız hale gelir; bazı şeylerin esnetilemeyecek kadar önemli olduğuna inanıyorsun. Ayrıca insanlarla fazla içli dışlı olmanı gerektirecek, kendi kendinle kalamayacağın bir iş muhtemelen mutlu etmezdi seni. Ne güzel bir sahaf olurdu senden!

Şef aşçı!

İşte tam sana hitap edebilecek bir şey. Yepyeni şeyler denemek, cesaretle denenmemiş olanın üzerine gitmek, renkleri harmanlamak, yaratıcılığını konuşturmak; ve daha da önemlisi, yaptığın şeyi deneyen insanların mutlu olduğunu görmek. Klasiğe saygılı, yeniliğe açık. Tabii sen tüm bu füzyonun nasıl sabır ve titizlik gerektirdiğinin de gayet bilincindesin. Elinin ayarı, gözünün kararı var! Kesinlikle iyi bir aşçı olurmuşsun!

Su altı fotoğrafçısı!

Senin karakterinin yerinde pek duramayan, keşfetmeye ve maceraya atılmaya çok müsait bir yanı var. Okuyup izlediklerinle yetinmek yerine, orada olup deneyimlemeyi her zaman tercih edersin. Ayrıca insanlarla tüm gün vıcık vıcık iletişim halinde olmanı gerektiren bir iştense, kendinle baş başa kalıp keşif yapabileceğin, kendi soluğunu duyup yaşadığını hissedebileceğin bir iş çok daha senlik. Harika bir su altı fotoğrafçısı olurmuşsun!

Şair!

Şair!

Yaratıcı bir karakterin olduğu ve çeşitli sanat dallarına zaten yatkın olduğun ortada. Öte yandan, kafandan geçen rastgele sözcükleri ifadeye dönüştürüp tanımlanması zor hisleri tanımlamakta iyi olduğunu anlıyoruz. Bunun bir nedeni kendi duygularını iyi gözlemlemen, diğer nedeni ise özgün ama aynı zamanda tutarlı olabilmen. Arkadaş ortamlarında nice güzel hikayeler anlatabildiğine de şüphe yok! Nefis bir şair olabilirmişsin.

Dağcı!

Sen hem sorumluluk sahibi, hem de idealist ve dirayetli birisin. Öğrenmeyi sevmek bir yana, senin olayın zorluklardan kaçmak yerine inat ve kararlılıkla üzerine gitmek. Ya çok çalışkan, ya da çok hırslısın diye düşünüyoruz! Ayrıca ne yalan söyleyelim kendini başarılı görmek de senin için önemli bir motivasyon kaynağı. İnanılmaz başarılı bir dağcı olurdu senden!

Ahşap ustası!

Ahşap ustası!

Senin el ve motor becerilerinin hayli gelişkin olduğunu anlıyoruz. Buna ek olarak, estetik ve yaratıcılığın işlevsellik olmadan pek de tamamlanamadığına inananlardansın. Dolayısıyla, yeteneğini zarif, ama somut ve işe yarayacak biçimde ortaya koymayı tercih edersin. Detaylara hayli önem veren bir matematiksel kafan olduğu gibi, bazen kendi takıntılı mükemmeliyetçiliğinin de zararını görüyorsun. Neticede belli ki harika bir ahşap ustası olurdun sen!

Sanatçı!

Sanatçı!

Bulunduğu yere sığamayan, rutinlikten ve besleyici olmayan sohbetlerden çabuk sıkılan bir yapın var. Kafana koyduğun konuda azim ve inatçılık da senin baskın özelliklerinden. Meraklısın; kurallara da fazla bayılmıyorsun. Her ne kadar bu huyun zaman zaman başına dert açsa da sen bu sensin, ve yaratıcı yönünü doyuramazsan mutsuz olacağını çok iyi biliyorsun. Senden çok iyi bir sanatçı olabilirdi!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1026
566
377
201
154
136
75
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aslıhan Yiğit

Su altı fotoğrafçısı!

Bero Chan

Su altı fotoğrafçısı!

gaydırı guppak

ahşap ustasıymıs ben daha hayatimdaki odunu yontamamisim pehhh