Görüş Bildir
Haberler
Herkesin Hayatında En Az Birkaç Tanesine Gitmesi Gereken 32 Dev Parti

Herkesin Hayatında En Az Birkaç Tanesine Gitmesi Gereken 32 Dev Parti

Cantug Fidan
26.05.2015 - 05:09 Son Güncelleme: 26.05.2015 - 12:32

Neredeyse hepimizin hayalidir Oktoberfest’e ya da Rio Karnavalı’na katılmak. Fakat bu efsanevi festivaller sadece bunlarla sınırlı kalmıyor. Sizin için dünyanın en büyük ve çılgın festivallerini araştırdık.

Renk cümbüşünün yaşandığı Holi’den, domateslerin fırlatıldığı La Tomatina’ya 32 çılgın parti sizi bekliyor.

Kaynak: http://www.businessinsider.com/32-mas...

Oktoberfest, Almanya

Oktoberfest, Almanya

Oktoberfest’te on altı gün boyunca, fıçılarca Alman birasi içilir, 6 milyon insan geleneksel kıyafetlerini giyerek çılgınca eğlenir. Bu festival Münih’in en büyük olayıdır.

Bay to Breakers, Amerika

Bay to Breakers,  Amerika

Yüz binin üzerinde insan birbirinden ilginç kıyafetler giyerek Bay to Breakers’a katılır, San Francisco sokaklarında koşar.

Dolunay Partisi, Tayland

Dolunay Partisi, Tayland

Tayland’da her dolunay zamanı Koh Pha Ngan’da insanlar sahilde toplanır, içki içerler dans ederler ve ateşin üstünden atlayarak eğlenirler.

Boryeong Çamur Festivali, Güney Kore

Boryeong Çamur Festivali, Güney Kore

Temmuz ayı geldi mi Güney Kore’nin Boryeong şehrinde 10 gün süren bir çamur partisi düzenlenir. Bu devasa çamur partisinin adı ise Boryeong Çamur Festivali’dir.

Holi Festivali, Hindistan

Holi Festivali, Hindistan

Baharın gelişini kutlamak amacıyla insanlar 2 gün süren Holi’ye katılırlar. Hindistan’da düzenlenen bu partide insanlar birbirine renkli tozlar fırlatır. Bu büyüleyici atmosfere sahip festival ‘’Renklerin Festivali’’ olarak da adlandırılır.

Burning Man, Amerika

Burning Man, Amerika

Her ağustosta 65,000'in üzerindeki müzik ve sanat tutkunu rotalarını Nevada’da bulunan Black Rock çölüne çevirir. Bu müzik ve sanat tutkunları müzik eşliğinde eğlenir, çılgın kostümler giyer ve ateş gösterilerinin keyfini çıkartırlar.

La Tomatina, İspanya

La Tomatina, İspanya

Dünyadaki en büyük yemek savaşı olan La Tomatina 30,000 den fazla insanı

Buñol,İspanya‘ya çeker. İnsanlar birbirlerine domates fırlatarak eğlenirler.

Coachella, Amerika

Coachella, Amerika

En iyi sanatçıları sabahtan akşama kadar dinlemek, sizin gibi müzik tutkunları ile kamp yapmak istiyorsanız kesinlikle Coachella’ya gitmelisiniz. 3 gün süren bu eşsiz festival Indio,Kaliforniya’da düzenlenmektedir.

Distortion, Danimarka

Distortion, Danimarka

Gün boyu sokaklarda çılgınlar gibi eğlenebilir, gece olduğunda ise ağzına kadar dolu gece kulüplerinde eğlenceye devam edebilirsiniz. Eğlencenin bu seferki adresi 2 gün süren Distortion. Tek yapmanız gereken Kopenhag’a gitmek ve eğlenmeye başlamak.

Songkran, Tayland

Songkran, Tayland

Tayland yeni yılı nisan ayının ortasına denk gelmektedir ve Taylandlılar yeni yılın gelişini dünyanın en büyük su savaşı ile kutlamaktadırlar. Binlerce insan kovaları, su tabancaları ve hortumları ile bu savaşa katılır.

Fasnacht, İsviçre

Fasnacht, İsviçre

İsviçre’nin en büyük partisi olan Fasnacht 1376 yılından beri devam etmektedir.  Basel şehrindeki bütün ışıklar söndürüldüğünde bütün halk kostümlerini giyerek sokağa dökülür. Kutlamalar alkol ve şarkılar eşliğinde geceye kadar devam eder.

The Electric Daisy Karnavalı, Amerika

The Electric Daisy Karnavalı, Amerika

Las Vegas’ta düzenlenen The Electric Daisy Karnavalı tam 3 gün sürmekte ve 500’den fazla DJ’i konuk etmektedir.

Rio Karnavalı, Brezilya

Rio Karnavalı, Brezilya

Rio de Janerio dünyanın en büyük karnavalına ev sahipliği yapıyor. Muhteşem kostümler, dansçılar, eşsiz geçit törenleri ve sayısız sokak partileri için en doğru adres kesinlikle Rio Karnavalı.

EXIT, Sırbistan

EXIT, Sırbistan

Orijinali öğrencilerin demokrasi için protestosuna dayanan EXIT, Avrupa’nın En Büyük Festivali ödülüne layık görülmüştür. Bu muhteşem festival Sırbistan’ın Novi Sad şehrinde düzenlenmekte.

Foam N'Glow, Amerika

Foam N'Glow, Amerika

Amerika’nın 50’den fazla şehrinde düzenlenen Foam N’Glow dünyadaki en büyük köpük partisi olma unvanına sahip. Elektronik müziğin yanı sıra akrobatlar, uzun tahta bacaklı yürüyüşçüler ve tabii ki köpük ve sınırsız eğlence bu partinin vazgeçilmezlerini oluşturuyor.

Concurs de Castell, İspanya

Concurs de Castell, İspanya

Her iki yılda bir binlerce insan Concurs de Castell’e akın ediyor. İspanyanın Tarragona şehrinde düzenlenen bu festivalin amacı en uzun ve en dayanıklı insan kulelerini yapmak. Eğer yolunuz Concurs de Castell’e düşerse 10 katlı insan kulelerini görebilirsiniz.

Portakal Savaşı, İtalya

Portakal Savaşı, İtalya

Binlerce insan şubat ayında zafer için Portakal Savaşı’na katılır. İtalya’nın Ivrea şehrinde düzenlenen bu eğlenceli savaş İtalya’nın en büyük yemek savaşıdır.

Calgary Stampede, Kanada

Calgary Stampede, Kanada

Kanada’da düzenlenen bu festival 10 gün sürmektedir. Sahne şovları, konserler, at arabası yarışlarının yanı sıra Calgary Stampede dünyanın en büyük rodeosudur.

Koninginnedag, Hollanda

Koninginnedag, Hollanda

Koninginnedag boyunca bütün Amsterdam sokakları turuncu giymiş insanlarla dolmaktadır. Koninginnedag’ın bir diğer adı ise Queen’s Day’dir. Bir milyondan fazla insan şehir merkezinde sabahtan akşama kadar eğlenir.

New Orleans Mardi Gras, Amerika

New Orleans Mardi Gras, Amerika

New Orleans Mardi Gras karnavalı dünyadaki en büyük ve en ünlü karnavallardan birisidir. İnsanlar çılgınca giyinir, geçit törenleri düzenlerler. Mardi Gras pazar gününden büyük perhizin arife günü olan Şişman Salı olarak da bilinen salı gününe kadar sürer.

Montreal Caz Festivali, Kanada

Montreal Caz Festivali, Kanada

Yaklaşık 2 milyon konuğu yüzlerce konser ile 10-11 güne yayılan Montreal Caz Festivali dünyadaki en büyük caz festivali olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başarmıştır.

Snowbombing, Avusturya

Snowbombing, Avusturya

Avusturya’da düzenlenen Snowbombing festivali bir hafta sürmekte, dünyaca DJlere ev sahipliği yapmaktadır. Maryhofen’de düzenlenen bu festivalde dağın zirvesinde dünyaca ünlü DJleri dinleyip snowboard ve kayak yapabilirsiniz.

Aziz Patrik Günü, İrlanda

Aziz Patrik Günü, İrlanda

Dublin’de kutlanan St. Patrick Günü’nde 4 gün boyunca devasa geçit törenleri düzenlenir ve tabii ki İrlanda halk müziği eşliğinde bolca İrlanda birası içilir.

Glastonbury, İngiltere

Glastonbury, İngiltere

1970’den beri İngiltere’nin 5 günlük müzik festivali olan Glastonbury, her sene en popüler sanatçılara ev sahipliği yapmaktadır.

Loi Krathong, Tayland

Loi Krathong, Tayland

Loi Krathong ya da Işıkların Festivali kasım ayında tüm Tayland’da kutlanır, Chiang Mai, Ayutthaya ve Sukhothai’de ise mükemmel görüntülere şahit olabilirsiniz. Milyonlarca fener gökyüzüne yollanır ve görsel bir şölen yaşanır.

Rock in Rio, Brezilya

Rock in Rio, Brezilya

Orijinali Brezilya’ya dayanan Rock in Rio dünyanın en büyük müzik festivallerinden biridir. Artık şehirden şehire taşınan festivale geçen sene 700,000’den fazla kişi katılmıştır.

Sidney Yeni Yıl Kutlaması, Avusturalya

Sidney Yeni Yıl Kutlaması, Avusturalya

Sidney dünyanın en büyük ikinci yeni yıl kutlamasına ev sahipliği yapmaktadır. 1 milyondan fazla insan yeni yıla  Sidney Liman Köprüsü’nde havai fişekler ve ışık gösterilerini izleyerek girer.

La Batalla del Vino, İspanya

La Batalla del Vino, İspanya

La Batalla del Vino İspanya’nın La Rioja bölgesinde düzenlenen geleneksel şarap savaşıdır. Katılımcılar birbirlerine 50,000 litreden fazla şarap püskürtürler.

Roskilde, Danimarka

Roskilde, Danimarka

Roskilde Danimarka’nın Roskilde şehrinde düzenlenen Avrupa’nın en büyük müzik festivallerinden birisidir. Müzik severler 4 gün boyunca 180 civarında şov izleyerek festivalin tadını çıkartırlar.

Albuquerque Uluslararası Balon Festivali, Meksika

Albuquerque Uluslararası Balon Festivali, Meksika

Albuquerque Uluslararası Balon Festivali dünyadaki en büyük sıcak hava balonu festivalidir. Kasım ayında 9 gün boyunca yüzlerce balon  Meksiko’da bulunan Sandia dağlarının üstünde uçarak izleyenlere görsel bir şölen yaşatır.

Tomorrowland, Belçika

Tomorrowland, Belçika

Temmuzun son hafta sonu Boom, Belçika’da düzenlenen elektronik müzik festivali Tomorrowland 180,000 den fazla insanı ve 100 den fazla DJi konuk etmektedir. Sahne dizaynı ise tek kelime ile mükemmeldir.

Not: 2014 yılında 10.yılını kutlaması sebebi ile 2 hafta sonu boyunca düzenlenmiştir.

Ultra Müzik Festivali, Amerika

Ultra Müzik Festivali, Amerika

Biletlerin saniyeler içinde bittiği Ultra Müzik Festivali Miami’de düzenlenmekte 330,000 fazla müzik sever yaz sıcağında elektronik müzik eşliğinde eğlenmektedir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
4
3
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın