Görüş Bildir
Haberler
Herkesin En Az Bir Kere Gördüğü Ama Kökenini Bilmediğiniz Bu Sembollerin Anlamlarını Açıklıyoruz!

etiket Herkesin En Az Bir Kere Gördüğü Ama Kökenini Bilmediğiniz Bu Sembollerin Anlamlarını Açıklıyoruz!

En basitinden günlük hayatta cep telefonlarımızda ya da elektronik diğer cihazlarımızda kullandığımız sembollerin anlamlarını açıklıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kurdeleler

Kurdeleler

Bir çok hastalığa dikkat çekmek ve bu hastalıklara farkındalık oluşturmak için kullanılır. Örneğin, ülkemizde en yaygın olarak kullanılan pembe kurdele göğüs kanserini temsil ederken, puzzle desenindeki kurdele ise otizm hastalığına dikkat çekmek için kullanılır.

Asclepius’un Asası

Asclepius’un Asası

Yüzyıllardır tıpta ve özellikle eczacılıkta kullanılan bir semboldür.Yunan mitolojisinde yılanlar kutsal kabul edildiği gibi şifa getirdiğine inanılır. Bu sembolün anlamı da buradan gelmektedir.

Özgürlük Sembolü

Özgürlük Sembolü

Gerald Holtom, bu sembolü Nükleer Savaşa Doğrudan Eylem Komitesi'nin bir simgesi olarak 1958 yılında tasarladı. Tüm dünyada barışın simgesi olarak kabul edildi.

Sonsuzluk Sembolü

Sonsuzluk Sembolü

Matematikçi John Wallis tarafından 1655 yılında matematiksel anlamda kullanıldı. Bazı görüşlere göre ise  Roma rakamlarından esinlenildiği düşünülüyor.

Barış İşareti Sembolü

Barış İşareti Sembolü

İngiltere ve Fransa arasındaki Yüz Yıl Savaşları sırasında ilk kez  rastlanılan bu işaret, Fransızlar tarafından parmaklarının kesileceğine tepki gösteren İngilizler'in parmaklarının hala yerinde olduğunu belirtmek için 'V' işareti yapıyordu. İkinci Dünya Savaşı sırasında Winston Churchill'de bu hareketi sıkça kullanmış ve popüler kültürde yerini almıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ünlem İşareti

Ünlem İşareti

Latince’de bulunan 'exclamatio' sözcüğünden geldiği düşünülen bu işaret, söz konusu kelimenin sevinç ifade etmek için cümlelerin sonunda kullanılıyordu. Zamanla tıpkı soru işaretinde olduğu gibi “I” ve “O” birbirinin üzerine yazılmaya başlandı ve bugünkü “!” şekline dönüştü.

Dolar İşareti

Dolar İşareti

Orta çağda en popüler para birimi 'PS' olarak adlandırılan gerçek İspanyol parası olarak kullanılıyordu. 

Zamanla 'S' üzerine yazılan 'P'nin şekli değişti ve sembol bugünkü şeklini aldı.

Ok Sembolü

Ok Sembolü

Antik Yunan'dan gelen bir sembolün şekli itibariyle yapımında ayak izinden esinlenildiği düşünülüyor. Bildiğiniz gibi belirli bir yönü belirtmek için kullanılıyor.

Soru İşareti

Soru İşareti

Latince'de bir soru belirtmek için 'questio' kelimesi cümlelerin sonuna eklenirdi. Yazıdaysa alandan tasarruf etmek için kelime “qo” şeklinde kısaltılırdı. Zaman içesinde gittikçe kısalan kullanım önce “q” harfine ve bugün bildiğimiz şekline kavuştu.

Radyasyon Sembolü

Radyasyon Sembolü

İnsanları tehlikeli veya zararlı etkenlere karşı uyarmak için kullanılır. Genellikle hastanelerin MR ya da röntgen bölümlerinde karşılaştığımız işaret yüksek radyasyonu ve sakıncalı olduğunu ifade eder.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
242
56
18
13
10
7
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ismet cem alkan

Başlık görselindeki simgelerden bir tanesini bile içerikte açıklamamak mı? 10 numara trol, aferin, bravo

Hipergrafi

Onları merak ederek gelmiştim. Hayal kırıklığına uprayarak gidiyorum 😤

yescelkk

başlık görselini görünce hemen gireyim bi bakayım dedim alakası olmayan saçma sapan şeyler koymuşsun ak

Mert Özuçak

internetten sembol yazıp kapak fotosu yaptın heralde. Kan vahşet illüminati şeytan satanizm beklerken, soru işareti nedir ünlem nedir rayasyon bla bla.