Görüş Bildir
Haberler
Herhangi Bir Oyunculuk Eğitimi Almadan da Sektörün En İyilerinden Olan Birbirinden Değerli 16 Oyuncu

etiket Herhangi Bir Oyunculuk Eğitimi Almadan da Sektörün En İyilerinden Olan Birbirinden Değerli 16 Oyuncu

Rinascita
27.03.2020 - 09:00 Son Güncelleme: 27.04.2020 - 12:27

Demek ki, insanın içinde o yeteneğin olması yeterli oluyormuş!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tom Cruise

1. Tom Cruise

Tom filmleri severdi ve bir keresinde hayatını tamamen değiştiren bir oyunda rol aldı. New York'a oyuncu olmak için gitti ve 6 ay sonra Taps isimli bir filmle hayatının fırsatını yakaladı. 1990 yılında, dünyanın en çok kazanan oyuncusu oldu ve bu konuda her zaman çok mütevazi davrandı.

2. Jim Carrey

2. Jim Carrey

Jim Carrey'nin oldukça ilginç bir hayatı vardı aslında. Gençken ailesiyle bir kamyonette yaşıyordu ve o zamandan beri başarılı bir hayatın hayalini kuruyordu. 16 yaşındayken okulu ailesini desteklemek için bıraktı ve birçok küçük rol için seçmelere katıldı. Sonunda Living Color isimli bir programda rol aldı. Kariyeri de buradan sonra şekillenmeye başladı. O zamandan sonra da oyunculuk kurslarına beş kuruş bile harcamadan bir sürü büyük rolün altından kalktı.

3. Meg Ryan

3. Meg Ryan

Meg, New York'ta gazetecilik arayışında iken diziler ve reklamlar için seçmelere katılmaya başladı. Burger King ve AIM diş macunu reklamlarıyla başladı. Oyunculuk kariyerinde ilerledikçe okulu bıraktı. Herhangi bir eğitim almadan oyunculuğun hakkını verenlerden biri daha!

4. Cameron Diaz

4. Cameron Diaz

Ünlü fotoğrafçı Jeff Dunas, Cameron Diaz'ı gördüğünde hangi ajans ile çalıştığını sordu. Diaz ise herhangi bir ajans ile çalışmadığını söylediğinde Jeff kendisine kartını vererek, bir ajans ile çalışmaya başladığında kendisiyle iletişime geçmesini söyledi. Elite modellik ajansıyla model oldu ve sonrasında küçük roller almaya başladı. 4 yıl sonrasında çıkışını The Mask ile yaptı.

5. Johnny Depp

5. Johnny Depp

Depp, müzisyen olmak için Kaliforniya'ya taşındı. İlk olarak kalem satışı yapmaya başladı. Bu işi yaparken arkadaşı Nicholas Cage aracılığıyla bir ajansla tanıştı. Sonrasında A Nightmare on Elm Street'de rol aldı. Hiçbir zaman oyunculuk eğitimi almadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Joaquin Phoenix

6. Joaquin Phoenix

Phoenix oyuncu, yapımcı, müzisyen her şey olabilirdi aslında. O ve kardeşleri eskiden aileyi desteklemek için sokaklarda gösteri yaparlardı. O zamanlarda Iris Burton isimli bir ajans tarafından keşfedildi. Bu vesileyle de reklamlarda ve televizyon programlarında yer almaya başladı. Joaquin, kardeşi River Phoenix vefat ettikten sonra bir ara verdi. Yeniden oyunculuğa başladığında ise birçok ödülü beraberinde getiren kariyerinde önemli adımlar attı.

7. Christian Bale

7. Christian Bale

Bale 16 yaşındayken okulu bıraktı ve oyunculuk kariyerine adım attı. Batman serisindeki performansı ile efsane oldu ama her filmde sergilediği metot oyunculuğu ile ünlü oldu. Oyunculuğunu en iyi şekilde göstermek için keskin geçişler yapabiliyor.

8. Russell Crowe

8. Russell Crowe

Crowe, Gladiator filminde canlandırdığı Maximus karakteriyle Oskar'ı kazandı ve ünlü oldu. İlk çıkışını ailesinin bağlantılarıyla yaptı. 16 yaşındayken oyuncu olmak için okulu bıraktı. Bu tutkusu ve kararlılığı sayesinde Gladiator, A Beautiful Mind ve birçok filmde rol aldı.

9. Jennifer Lawrence

9. Jennifer Lawrence

Jennifer oyunculuk kariyerine başlama konusunda ailesini bile ikna etmek durumunda kaldı. The Bill Engvall Show ile başladığı kariyerine The Hunger Games, X-Men ve birçok önemli filmle devam etti.

10. Ben Kingsley

10. Ben Kingsley

Kingsley 23 yaşındayken oyunculuğa başladı. Sonrasında ise 15 yıl boyunca oyunculuğa devam et. Hatta birçok büyük fırsatı da geri çevirdi bu süreçte. İlk filmi Fear is The Key 1972 yılında yayınlandı, sonrasında da 1982 yılında Gandhi filmiyle Academy Ödülü'nü aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Channing Tatum

11. Channing Tatum

Tatum okulu bıraktığında inşaat işçisi, dansçı ve satış elemanı olarak çalıştı. Miami sokaklarında bir ajans tarafından keşfedildi ve birçok büyük markanın işlerinde çalışmaya başladı. Bugünkü oyunculuk kariyerine ulaşana kadar da birçok filmde ve reklamda rol aldı.

12. Charlize Theron

12. Charlize Theron

Theron 16 yaşındayken modellik kariyerine başladı. Sonrasında dansa başladı. Birkaç kez dizinden yaralanınca ise her şeyi bıraktı ve oyunculuk kariyerine başlamak için Los Angeles'a gitti. O sıralarda keşfedildi ve filmlerde rol almaya başladı.

13. Henry Cavill

13. Henry Cavill

Cavill okuldayken tiyatroya oldukça düşkündü. Okulunda bir oyun için ekstradan çalışıyordu. The Count of Monte Cristo filmi için bir ajans okuluna geldiğinde ise ilk rolünü aldı. Seçmelere gelenleri o kadar etkiledi ki, bugünlere kadar geldi.

14. Matthew McConaughey

14. Matthew McConaughey

McConaughey Teksas Üniversitesi'nde hukuk okuyordu. O zamanlar Og Mandino'nun The Greatest Salesman in the World isimli kitabıyla karşılaştı. Bu kitap hayatını değiştirdi ve böylece oyunculuk dünyasına adım attı. Reklamlarda ve öğrenci filmlerinde yer alarak oyunculuk kariyerine başladı. Bir gün Richard Linklater ile tanıştı ve sonrasında Dazed and Confused'da rol aldı.

15. Natalie Portman

15. Natalie Portman

Portman 11 yaşındayken pizzacıda çalışıyordu. O zamanlar Revlon'un bir temsilcisi kariyerine model olarak devam etmesi için onu ikna etti. Fakat modelliği sıkıcı buldu ve oyunculuğa yöneldi. Sonrasında ise şimdilerde bildiğimiz mükemmel bir oyuncu olma konusunda adımlar attı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Heath Ledger

16. Heath Ledger

Ledger 17 yaşındayken kariyerine oyuncu olarak devam etmek için okulu bıraktı. Arkadaşı Trever DiCarlo ile Sydney'ye gittiler. Clowning Around isimli dizide aldığı rolle çıkış yaptı. 10 Things I Hate About You ve The Joker in The Dark Knight sonrasında iyice tanınan bir oyuncu oldu. Ledger da oyuncu olmak için eğitimin şart olmadığını kanıtlayanlar arasında.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
307
91
44
29
19
15
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hsynnnnnn

oyunculuk eğitimi alarak sektörün en iyisi olanları da göster de gençlik seçimini yapsın eğitim almak gerekir mi gerekmez mi oyunculuk üstüne diye.

mincir

Aykırı rolleri oynamak kolay gibi geliyor bana istediğiniz kadar abartabilirsiniz mimikleri gibi.Günlük yaşantıdaki sıradan insanlar o kadar abartılı ya da m... Devamını Gör

Arife Derviş

Eğitim sadece okulda olmaz.