Görüş Bildir
Haberler
Her Yerde Çalışacak Sesli Komutlar Yolda!

Her Yerde Çalışacak Sesli Komutlar Yolda!

Onedio Medya
28.04.2014 - 13:34 Son Güncelleme: 28.04.2014 - 14:17

Her Yerde Çalışacak Sesli Komutlar Yolda!

Google, Android'de önemli değişiklikler yapacak bu 2 yeniliği test etmeye başlamış olabilir!

Moto X dışındaki Android'li cepleri sesli komutlarla yönetme olanaklarınız oldukça kısıtlı. Yani çoğu cepte ' OK Google ' sözcüklerini giriş ekranının dışında kullanmak pek mümkün değil, ancak yeni raporlar doğruysa sesli komutları herhangi bir ekrandayken kullanabileceğiz.

Android Police'in kaynakları doğru söylüyorsa Google, Moto X gibi bizi her zaman dinleyen ve sesli komutlarımıza cevap veren bir işlev üzerinde çalışıyor olabilir. Komutların o an kullandığınız uygulamaya göre sonuçlar verebileceği de söyleniyor. Örneğin bir fotoğrafa bakarken ' bu fotoğrafı paylaş ' diyerek onu sosyal ağlarda paylaşmak gibi.

Planlanan tek değişiklik bununla kısıtlı olmayabilir. İddialara göre Google, giriş düğmesini yeni bir gezinti çubuğuyla donatmayı düşünüyor ve bunun için deneylere başlamış durumda. Bu sayede ' OK Google ' demeden düğmeye basıp arama başlatmanız mümkün olabiliyor. Ana ekrana geri dönem için ise çoklu görev düğmesine basmanız yeterli oluyor.

Bu işlevlerin tüm telefonlara ulaşmama ihtimali de var. Google, yenilikleri sadece resmi Google Now launcher'ı için hazırlıyor olabilir. Haziran ayındaki I/O konferansı, bu yeniliklere ışık tutacak.

chip

Kaynak: http://www.chip.com.tr/haber/her-yerd...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın