Görüş Bildir
Haberler
Her Sabah İçmek İsteyeceksiniz! Uyandığınız An Limonlu-Maydanozlu Su Tüketmenin Faydaları Neler?

Her Sabah İçmek İsteyeceksiniz! Uyandığınız An Limonlu-Maydanozlu Su Tüketmenin Faydaları Neler?

Sağlıklı bir yaşamın ilk kurallarından birisinin su içmek olduğunu, sabah kalkınca içilen bir bardak suyun vücudu canlandırdığını  ve metabolizmayı hızlandırdığını biliyoruz. Uyandığımız anda ilk içtiğimiz su bu kadar önemliyken suyun etki mekanizmasını güçlendirmekte tamamen bizim elimizde. İşte her sabah içeceğiniz bir bardak suya limon ve maydanoz koymak için geçerli nedenler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sindirim sisteminizi rahatlatır.

Sindirim sisteminizi rahatlatır.

Limon ve maydanoz içerdikleri lif oranı sayesinde bağırsaklarınızın daha düzenli çalışmasını sağlar ve bağırsak duvarlarını nemlendirerek hazımsızlık-gaz sorunlarının oluşumunu önler. Düzenli olarak tüketildiğinde mide yanması şikayetlerini de hafifletir.

Hastalıklardan korur.

Hastalıklardan korur.

C vitamini deposu olan limon ve maydanoz bağışıklığın korunmasına yardımcı olur. Aynı zamanda güçlü bir antibakteriyel olan limon boğaz ağrısı, grip gibi hastalıkların olumunu da engeller, idrar yolu enfeksiyonlarından korur ve kolonda istenmeyen bakterileri yok eder. Maydanoz ise karaciğeri temizler ve karaciğer enzimlerinin çalışmasını hızlandırır.

Sivilce oluşumunu ve erken yaşlanmayı önler.

Sivilce oluşumunu ve erken yaşlanmayı önler.

Sivilcelerin uç bölgesinde oluşan beyaz sıvı bakterilerin içinde barındığı toksik bir sıvıdır. Sivilce patladığında bu sıvı deriye dağılır ve farklı bölgelerde de sivilce oluşumuna neden olur. Fakat limon ve maydanozun içeriğindeki antibakteriyel asitler bu bakterileri öldürerek tekrar sivilce oluşumunu engeller. Aynı zamanda içerdikleri yoğun C vitamini sayesinde deri elastikiyetini koruyarak kırışıklık oluşumunu önler.

Vücudun asit dengesini korur.

Vücudun asit dengesini korur.

Obezite, kanser, diyabet gibi hastalıklara yakalanmanın en büyük nedenlerinden bir tanesi de vücut asidite değerinin bozulmasıdır. Bozulan bu değer genellikle alkali diyetler ile toparlanmaya çalışılmaktadır. Bilinmesi gereken en önemli bilgi ise tadı ekşi olmasına rağmen en alkali gıdalardan birisinin limon olduğudur. Her sabah içeceğiniz bir bardak limonlu su ile vücut asit dengenizi koruyabilirsiniz.

Kilo vermeye yardımcıdır.

Kilo vermeye yardımcıdır.

Sabah uyandığımız anda içilen bir bardak limonlu-maydanozlu su metabolizma hızımızı arttırır. Aynı zamanda vücudun uyanmasını sağlayarak gün içinde enerjik hissetmenize neden olur. İçeriğinde bulunan antioksidanlar, pektin ve C vitamini sayesinde de yağ yakımını hızlandırarak kilo vermenize yardımcı olur. Bu su karışımı vücuttaki ödemi atmak için de sıkça kullanılmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ağız kokusu ve yaralarını önler - dişleri beyazlatır.

Ağız kokusu ve yaralarını önler - dişleri beyazlatır.

Limonun içinde bulunan sitrik asit antibakteriyel özellik göstererek ağız kokularını önler ve ağız içi yaralarını iyileştirir. Aynı zamanda barındırdığı asitler ile diş eti ve diş minesine zarar vermeden dişleri temizler.

Karaciğer yağlanmasını önler.

Karaciğer yağlanmasını önler.

Limon ve maydanozlu su vücutta yağlanmayı engellediği gibi aynı zamanda organların da yağlanmasını önler. Bu etkisi sayesinde özellikle karaciğer yağlanmasına karşı en etkili koruyucu yöntemler arasında görülmektedir.

Vücut - su dengesini korur.

Vücut - su dengesini korur.

Vücut susuz kaldığı zaman yorgunluk, bağışıklık sisteminin zayıflaması, kabızlık, zihin karışıklığı ve uykusuzluk gibi sorunlar ortaya çıkar. Fakat limonlu ve maydanozlu su bedeninizin kaybettiği sıvıları ona geri kazandırarak su dengesinin korunmasına yardımcı olur.

Nasıl hazırlanır?

Nasıl hazırlanır?

Malzemeler;

1 adet orta boy limon

10 dal maydanoz

1 su bardağı (200ml) su

Hazırlanışı;

İlk olarak limonu sıkın ve sonrasında limon suyu ile birlikte bütün malzemeleri blendera atın ve tamamen yeşil renk alana kadar çırpın. Bu karışımı her zaman düzenli bir şekilde tüketin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
165
63
14
11
9
7
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın