Görüş Bildir
Haberler
Her Kadının Okuması Gereken Kitap Önerileri

Her Kadının Okuması Gereken Kitap Önerileri

Ayşe Serde
02.05.2019 - 18:10

Bell Hooks- Feminizm Herkes İçindir

Yazar gittiği yerlerde feminist teorisyen olduğunu söylediğinde, feministlerin erkeklerden nefret ettiği, doğaya ve Tanrı’ya karşı çıktığı ve hepsinin lezbiyen olduğu şeklinde ön yargılarla karşılaşmış ve ön yargıları kırmak için insanlara feminizmi anlayabilecekleri küçük bir kitap vermek istemiştir. Bu düşünceyle, akademik bir dille yazılmamış, konuyu basitleştirmeyen ancak kolay da okunabilen bu kitabı okurlarına sunmaktadır. Kitabın önemli özelliklerinden biri yaşlı, genç, kadın, erkek fark etmeden her kesimden insanın okuyarak feminizmin ne olduğunu anlayabilecek bir el kitabı niteliğinde olmasıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eve Ensler- Vajina Monologları

Eve Ensler kadınların gizemli yaşantısı hakkında dokunaklı ve eğlenceli başka bir öykü ile geri dönüyor. Ensler kadınlara bedenleri hakkında soru sorarak dünyayı dolaştı ve bize onların öyküsünü anlatıyor: Bir Puerto Rico’lu kadının şişmanlık ve aile üzerine düşünceleri; bir Los Angeles’li kadının kocasına verdiği ödünler; Sunrise Spor Salonunda Hintli bir anne. Ensler bu öyküleri kendi kişisel yolculuğu ile çerçeveliyor ve onları kendi midesi ile yaşamboyu süren bir diyalogdan yola çıkarak curcunalı alıntılarla aktarıyor. Biz onun düşük karbonhidrat diyetlerini ve yaptığı egzersizleri izleyerek bir kadının bedenini nasıl sevebileceğini ve onu nasıl iyi görebileceğini akıllıca sözcükler ile öğreniyoruz.

Sheila Rowbotham- Kadın Bilinci Erkek Dünyası

Yazar bu kitapta, erkeklerin dünyasında kadın olarak feminist bir bilince nasıl varılabileceğini araştırıyor. Kendi yaşam deneyimlerinden de yararlanarak, bugün kadının içine kapatıldığı durumun tarihsel, geleneksel ve toplumsal kaynaklarını bulmaya çalışıyor.

Louann Brizendine- ''Kadın Beyni'' ve ''Erkek Beyni''

Nöro-psikayatri profesörü Dr. Louann Brizendine’in, bilimsel çalışmalarda çoğunlukla kadınların esas alındığını farkettiğinde, hormonların, kadın ve erkeklerin beyinlerine etkilerini araştırmaya başlar. İlk olarak “Kadın Beyni”ni, ardından “Erkek Beyni”ni kaleme alır. Bu kitaplar etrafınızdaki herkese farklı bakmanızı sağlayacak.

Kurtlarla Koşan Kadınlar- Clarissa Pinkola Estes

Kurtlarla Koşan Kadınlar, kadınların kendi doğasından uzaklaşmasını nasıl ve hangi diyetle ödediğini ve bu çıkmazdan kurtulmak için ne yapılması gerektiğini anlatan bir başucu kitabı. Masalları ve süregelmiş hikayeleri merkez alıp, kadının aslında toplumsal bilinçteki yerini yeniden bize hatırlatıyor

Kadınlık mı Annelik mi? - Elısabeth Badınter

Kadınların doğurabilme yeteneklerine ve yavaş yavaş ekonomik özgürlüklerini de eline almasına rağmen nasıl hala ataerkil topluma boyun eğer bir şekilde yaşamaya devam ettiklerini ve bu sürekliliği sağlayan algı yönetimi hakkında yazılmış muhteşem bir kitap olan ‘Kadınlık mı Annelik mi?’ her kadının okuması gereken önemli bir eser.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karanlığın Sol Eli- Ursula K. LeGuin

Karanlığın Sol Eli, Kış adlı bir gezegende geçen ütopik bir öykü. Bu her daim kışı yaşayan gezegenin sakinlerinin her biri çift cinsiyetli (androjen) ve toplum yapısında kadın erkek eşitliği, ataerkillik, cinsiyet özgürlüğü veya cinsiyet eşitsizliği gibi kavramlar söz konusu değil.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın