Görüş Bildir
Haberler
Her Gaming Laptop Sahibi Gamer'ın GTA: San Andreas Haritası Kadar İyi Bildiği 13 Durum

Her Gaming Laptop Sahibi Gamer'ın GTA: San Andreas Haritası Kadar İyi Bildiği 13 Durum

Gamer'lar arasında en çok tartışılan konulardan biri de gaming laptoplar. Tüm avantaj ve dezavantajları ile gaming laptop sahibi oyuncuların kendilerini bulacakları, hepimizin en az bir kez yaşadığı 13 durum mercek altında.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. ''O fiyata masaüstü toplarsın'' diye başının etini diyen tayfa

Arkadaşlar, inanın bizler de farkındayız hangi fiyata nasıl cihazlar alabileceğimizin. Demek ki ihtiyaç ve önceliklerimiz farklı. Nedir bu masaüstü PC misyonerliği inanının anlam veremiyoruz. Bir de bunların laptop alanları keriz ilan eden bir kısmı var ki evlere şenlik.

2. Cihazınızın oyunlarda cayır cayır yanması

Özellikle yüksek sistem gereksinimlerine sahip oyunlarda istediğiniz kadar güçlü bir cihaza sahip olun o laptop deli gibi ısınır. Bu kadarla da kalmaz şarj cihazı da ısınır. Sürekli işlemci sıcaklığı kontrol etmek bir süre sonra alışkanlık haline gelir.

3. Çılgın fan sesini kanıksamak

3. Çılgın fan sesini kanıksamak

Laptop ısınınca haliyle devreye fanlar girecektir. Cihazın sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam etmesi için soğutma görevini yerine getirmeye çalışan fanlar çalıştıkları esnada ''ne oluyor tepemizden uçak mı geçiyor'' dedirtecek kadar da çok ses çıkartırlar kimi zaman.

4. Harici bir soğutucu kullanmak

Isınma probleminin sizi canınızdan bezdirdiği anlarda bir laptop soğutucu almanın şart olduğunu anlarsınız. Her gaming laptop sahibi mutlaka bir de laptop soğutucuya sahiptir. Değilseniz de olmanız yakındır bizden söylemesi.

5. Dilediğiniz an dilediğiniz yerde oyun oynamanın keyfi

Laptop kullanmanın en iyi yanı şüphesiz her yere götürebilmek. Bir gaming laptop ise sahibine dilediği yerde rahatça oyun oynama imkanı verir. Uzun bir tatile çıkacaksınız ya da yatılı kalınacak sıkıcı bir ziyarete mi zorlandınız? Hiç dert değil, cihazınızı yanınızda götürebilmenin rahatlığı paha biçilemez .

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Rahatça yatakta takılabilme şansı

Uzanın, dizi izleyin, sosyal medyada takılın hatta yattığınız yerden oyun oynayın. Cihazınızın taşınabilmesinin tüm nimetlerinden sonuna kadar faydalanırken masa başında oturmaktan ağrıyan sırtınız da size minnettar olacak.

7. Parça parça güncelleyebilme şansının az olması

7. Parça parça güncelleyebilme şansının az olması

Elbette cihazınız eskidikçe güncelleyebileceğiniz parçaları yok değil ancak bunlar masaüstü bilgisayarlara göre çok daha az. Bu da bir oyuncu için gaming laptop kullanmanın belki de en büyük dezavantajlarından bir tanesi.

8. Kulaklık, mouse hatta bazen harici klavye derken laptop değil adeta masaüstü kullanmaya başlamak

Bir oyuncu için oyunda iyi bir harici donanımın da önemi büyüktür. Bu harici donanımların kablosuz versiyonları da elbette var ancak tercih edilme oranları kablolu cihazlara göre daha düşük. Tüm bunları laptop üzerinde kullanmaya başlayınca haliyle ortalık da kablo yığını olmuyor değil.

9. Taşırken adeta bir bebek gibi davranmak

Gaming laptop dediğimiz cihazlar hiç de ucuz değiller. Bu da haliyle hal ve hareketlerimize yansıyor. Evin içinde bile bir yerden bir yere taşırken kucağınızda yavrunuz varmış gibi davranmanızı çok iyi anlıyoruz.

10. Laptop taşıma çantalarına adeta servet dökmek

10. Laptop taşıma çantalarına adeta servet dökmek

Bir oyuncuysanız gaming laptop en kıymetli cihazlarınız arasındadır. Buna bir de sık seyahat eden biri olmanız eklenirse yandınız. Laptop çantalarının size ve cihazınıza uygun olanını bulmak için fellik fellik her yeri ararsınız. Bulduğunuzda ise cihazınızın güvende olması için ufak bir servet ödemeye razı olmuş vaziyette bulursunuz kendinizi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Touchpad kısmını neredeyse hiç kullanmamak

11. Touchpad kısmını neredeyse hiç kullanmamak

Bir gaming laptop sahibiyseniz touchpad sizin için pek de bir anlam ifade etmez. Elinizin altında iyi bir gaming mouse olmasa bile herhangi bir mouse touchpad kullanmaktan iyidir. O yüksek tempolu FPS'leri touchpad ile oynamaya çalışmak düşüncesi bile içimizi sıktı.

12. Ufak ekranda oyun oynamaya alışık olmak

12. Ufak ekranda oyun oynamaya alışık olmak

Laptop ekranlarının çoğunlukla masaüstü PC'lere göre daha ufak monitörlere sahip oldukları açık. Masaüstü PC sahipleri çift ekranlı sistemler kurarken biz gaming laptop kullanıcıları ufak ekranlarda oyun oynamaya devam ediyoruz.

13. Zaman zaman gelen ''acaba masaüstüne mi geçsem'' hissi

Her gaming laptop sahibi oyuncunun aklından en az bir kere geçmiştir bu düşünce. Artı ve eksileri kafada iyice hesaplanmaya çalışılır ancak asla kesin bir sonuca varılamaz. Hem ne olursa olsun, biz gaming laptop kullanıcıları taşınabilir küçük bir oyun canavarının sunduğu rahatlıktan kolay kolay vazgeçemeyiz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
126
54
37
16
7
6
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
artuditu

Soğutucu alsanız da dertler deryadır o alet ısınır.. Gaming laptop ile masaüstü arasında ki fark şudur. Evet bugün 30-35 bin lira verirseniz Asus 1 tb ssd 30... Devamını Gör

Bozkurt

Şu an bir oyuncu dizüstü bilgisayarı 9-10 bin lira civarı. Verilen paranın performans olarak alınan karşılığı kişiyi tatmin ediyorsa sıkıntı yok tabii.

artuditu

Pardon yorum diye buraya atmışım =)

Abdullah

Laptopa harici monitör bağlayabiliyorsun. Ayrıca gaming laptop sahibi olunca masaüstün olmayacak diye birşey yok benim hem bütün oyunları son seviye açan mas... Devamını Gör