Görüş Bildir
Haberler
Her Bölümünü Merakla Beklediğimiz Game of Thrones'un 'Büyük' Finalinin Ardından Çıkartılacak Hayat Dersleri

Her Bölümünü Merakla Beklediğimiz Game of Thrones'un 'Büyük' Finalinin Ardından Çıkartılacak Hayat Dersleri

Herkesi mutlu etmese de Game of Thrones, final bölümünü yayınlayarak ekranlara veda etti. Biz de sizler için neredeyse 10 yıldır hayatımızda olan GoT'tan çıkartılacak hayat derslerini derledik. Buyurun bakalım...

K1, K2

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. "Yalnız kurt ölür, sürü hayatta kalır."

Bir Stark olun ya da olmayın, Ned Stark'ın sözlerini herkes ciddiye almalı. Sürünüz ailenizden ya da arkadaşlarınızdan oluşuyor olabilir ama sizi seven ve destekleyen insanlar varsa sırtınız yere gelmez.

2. "Kendinizi olduğunuz gibi kabul edin."

2. "Kendinizi olduğunuz gibi kabul edin."

'Kim olduğunu asla unutma çünkü diğer insanlar bunu unutmayacak. Kimliğini bir zırh gibi üzerinde taşı; böylelikle kimse bunu sana zarar vermek için kullanamayacak.' Tyrion'un bu sözleri herkes için bir ders niteliğindeydi. GoT, kusurlarla dolu insanlarla dolu. Dizi boyunca herkesin 'cüce' olarak adlandırdığı adam, sonuna geldiğimizde birçok insana, kendisini olduğu gibi kabullenmesi gerektiğini öğretti.

3. "Bugün değil."

Arya'nın akıllara kazınan mottolarından bir tanesi de 'Bugün değil.' di. Bu da bizlere, yorulsak da korksak da beklememiz gerektiğini, bir gün amacımıza ulaşacağımızı gösterdi.

4. "Hiçbir şey bilmiyorsun Jon Snow."

Bu aslında bir aşağılama cümlesi değildi. Dünya farklı kültürler ve bakış açıları ile dolu. Çok bilgili olduğunuzu düşünebilirsiniz, ama her gün yeni bir şey öğrenmek için harika bir imkandır.

5. "Her uçuş, bir düşüşle başlar."

Dany'nin bize öğrettiği ise hiçbir şeyin kolay elde edilemeyeceği. Evet, sonu kötü bitti ama yine de gördüğümüz, düşmekten asla korkmayan, en cesur kadınlardan bir tanesi oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. "Zor deneyimler en iyi öğretmenlerdir."

6. "Zor deneyimler en iyi öğretmenlerdir."

Dizide bu dersi çıkartmamızı sağlayacak bir çok karakter var. Bunlardan ilki Arya, ailesinin tüm üyelerinden ayrı kaldığında küçücük bir çocuktu ama yaşadığı deneyimler onu büyüttü. Diğeri Sansa oldu, zalim erkeklerle karşılaştı ama asla yılmadı ve dizinin başında gördüğümüz o kaprisli kadın, olgun ve mantıklı birine dönüştü. Son olarak, Dany, ailesini kaybetti, Khal Drogo ile evlendirildi. Ama en sonunda Dothrakiler ailesinin bir parçası oldu.

7. "Kitaplar her şeydir."

7. "Kitaplar her şeydir."

Dizinin en önemsiz gibi gözüküp, anahtar karakterlerinden biri olan Sam, bize kitapların her şey olduğunu öğretti. Hayatının büyük bir kısmını sadece okuyarak geçirdi ve bilge bir adama dönüştü. Ak gezenleri alt etmeleri için 'ejderha gözü'nü de okurken bulmuştu.

8. "Her zaman sadık ve vefalı ol."

Cersei Lannister'ın tartışmaya açık, kötü huyları olabilir, zamanında kötü kararlar vermiş de olabilir. Ama kraliçenin bize öğrettiği en önemli şeylerden bir tanesi sadık olmanın önemi. Son ana kadar, her zorluğa katlanarak elde ettiği tahtından vazgeçmedi, bekledi...

9. "Kadınların gücünü asla hafife alma."

9. "Kadınların gücünü asla hafife alma."

Bunu zaten biliyorduk ama Game of Thrones, dizinin başında erkek egemenliğine önem veriyordu: Robert Baratheon, Ned Stark, Joffrey, Ramsay Bolton, Littlefinger... Daha sonra güçlü kadınlar görmeye başladık, Dany, Sansa, Arya, Brienne ve Cersei bütün ipleri ellerine aldılar. Ve Brienne, tarihteki ilk kadın şövalye oldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
45
15
8
3
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?