Görüş Bildir
Haberler
Her Bölümünde Kurşunların Havalarda Uçuştuğu Bol Gerilimli 9 Suç Örgütü Temalı Netflix Dizisi

Her Bölümünde Kurşunların Havalarda Uçuştuğu Bol Gerilimli 9 Suç Örgütü Temalı Netflix Dizisi

R.G.
05.08.2021 - 11:39

Online dizi, film ve eğlence platformu Netflix'in en çok rağbet gören kategorilerinden biri, suç örgütü temalı diziler. Gerilim ve aksiyonun hikayeye dakikası dakikasına işlendiği bu diziler, sürükleyiciliğiyle de seyirciyi ekran karşısına kilitliyor. Biz de sizin için Netflix'in suç örgütü temalı dizilerini derledik. Gözünüzü bile kırpmadan izleyip bir solukta bitireceğiniz dizilerden oluşan listemize bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Yankee (2019 - ... ) - IMDb: 5.9 [2-2]

9. Yankee (2019 - ... ) - IMDb: 5.9 [2-2]

Mexico City'de çekimleri yapılan bu dizi, ailesini korumak ve peşindeki polisleri atlatabilmek için Amerika'dan Meksika'ya kaçan bir adamın hikayesini konu alıyor. Bu Arizonalı adamın hayatı öyle hızlı ilerliyor ki kendisini teknolojinin gücüne başvurarak uyuşturucu kaçakçılığına başlarken yakalıyor. Puanı rakiplerinden oldukça düşük olan bu dizinin sevenleri, buna rağmen senaryoyu başarılı buluyor; ama hikâyenin belirli aralıklarla kendini tekrarladığını da inkar etmiyor. Hatta izleyiciler, 12 ve 13. bölümlerden direkt final bölümüne geçilebileceğini ve akışta bir şeyin fark etmeyeceğini ifade ediyor.

8. Dogs Of Berlin (2018 - ... ) - IMDb: 7.6

8. Dogs Of Berlin (2018 - ... ) - IMDb: 7.6

Berlin'deki bir cinayeti merkezine alan bu dizide iki polis, ünlü bir Türk-Alman futbolcunun ölüm sebebini araştırıyor. Birbirinden oldukça farklı yaşamlara ve karakterlere sahip bu iki memurdan birinin davanın seyrini önemli ölçüde değiştirecek yasa dışı bağlantıları bulunuyor. Netflix'in 2. Alman yapımı olan Dogs of Berlin, sosyolojik gerçeklerle harmanlanmış çarpıcı senaryosuyla her bölümde izleyicinin tüylerini ürpertiyor.

7. El Chapo (2017 - ... ) - IMDb: 7.8

7. El Chapo (2017 - ... ) - IMDb: 7.8

Narcos hayranı olanların en az Narcos kadar seveceği dizilerden olan El Chapo, dünyanın en azılı suçlularından birini yâd ediyor. Gerçek bir yaşam öyküsüne dayanan bu dizi; şahsına münhasır, Meksikalı uyuşturucu baronu Joaquín Archivaldo Guzmán Loera'nın ömrüne sığdırdıklarını konu ediniyor. 1990'dan beri emniyet güçlerinden kaçan Joaquín Guzmán, 2014'te askeri güçler tarafından yakalanarak cezaevine konuyor. Yaşananlara rağmen pes etmeyen ve hapishane duşlarının altından 1,5 kilometrelik tünel kazdırarak firar eden bu gözü kara adam, 2016'da yeniden yakalanarak kodese gönderiliyor. Hakkındaki bir diğer önemli bilgiye göre El Chapo oğlu için Meksika'nın Culiacan şehrini ateşe veriyor.

6. Lilyhammer (2012 - 2016) - IMDb: 8.0 [5-4]

6. Lilyhammer (2012 - 2016) - IMDb: 8.0 [5-4]

Soğuk iklimiyle hatırlanan Norveç'te geçen ve kan dondurucu derecede soğuk bağlantıların anlatıldığı bu dizi, eski bir gansgter olan Frank Tagliano'nun yaşadıkları etrafında gelişiyor. Mafya aleyhine tanıklık etmeyi kabul eden Tagliano, karşılığında tanık koruma programına alınmayı ve Norveç'e gönderilmeyi talep ediyor. O çetelerden kaçsa da çeteler onun peşini asla bırakmıyor.

5. Ozark (2017 - ) - IMDb: 8.4

5. Ozark (2017 - ) - IMDb: 8.4

Bir finans uzmanı olan Martin, kara para aklamak için ailesiyle birlikte Ozark Gölü'ne taşınıyor. Para konusunda yüzünün gülmesini isteyen Martin, Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan oluyor ve ailesiyle problemler yaşıyor. Yaptığı planın tıkırında ilerlediğini sansa da Ozark'a bir türlü alışamıyor ve başından belalar eksik olmuyor. Olaylar Martin için iç açıcı olmasa da dizi severleri memnun edecek haber Netflix'ten geldi. Netflix, Ozark hayranlarına yeni sezonun yolda olduğunu müjdeledi. İşi ve ailesi arasında sıkışan bu tuhaf adamı izlemek için seyirci gün saymaya başladı bile.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Peaky Blinders (2013 - ) - IMDb: 8.8

4. Peaky Blinders (2013 - ) - IMDb: 8.8

1919 İngiltere'sinde bir suç örgütünün lideri olan Thomas Shelby, acımasız kişiliği ve ne olursa olsun kafasındakini yapma eğilimiyle düşmanlarına korku salıyor. 2013 senesinde izleyiciyle buluşan İngiltere yapımı bu dizi, hikayesiyle sevenlerini ekrana kilitliyor. Dizinin senaristi Steven Knight önceden verdiği bir röportajda 7. sezonu da çekeceklerini söylemişti; fakat pandemi nedeniyle çekimler ertelendi ve izleyicinin 7. sezon hayali suya düştü. Diziyi sevenlerinin düşüncesine göre 6. sezon, final sezonu olacak ve 2022'nin ilk aylarında yayınlanacak.

3. Better Call Saul (2015 - ) - IMDb: 8.8

3. Better Call Saul (2015 - ) - IMDb: 8.8

Breaking Bad dizisinin spin-off’u olan Better Call Saul, kurnazlığı ve zekâsıyla seyirciye yine umduğunu veriyor. Breaking Bad’in efsanevi karakteri White’ın avukatı Saul Goodman'ın başrolde olduğu Better Call Saul, Saul'un Walter'la tanışmadan önceki hayatına değiniyor. Abisinin izinden giderek iyi bir avukat olmak isteyen Jimmy McGill, içindeki uyanık sesi susturamıyor ve türlü belalara bulaşıyor. İyi bir hukuk kariyeri hayaliyle yola çıkan McGill'in yolu, uyuşturucu patronlarıyla kesişiyor ve olaylar gelişiyor.

2. Narcos (2015 - 2017) - IMDb: 8.9

2. Narcos (2015 - 2017) - IMDb: 8.9

Gerçek bir hayat hikayesine dayanan Narcos'ta, Latin Amerika'nın incisi Kolombiya'nın haşin uyuşturucu kartellerinin hayat hikayeleri işleniyor. Bu coğrafyanın çarpıcı gerçeğiyle izleyicileri karşı karşıya getiren Narcos, baş karakter Pablo Escobar'ın şaşırtıcı hikayesini izleyiciye sunuyor. Senaristler işlerinde o kadar iyiler ki diziyi izlerken Escobar'a hayran kalmamak elde değil.

1. Breaking Bad (2008 - 2013) - IMDb: 9.4

1. Breaking Bad (2008 - 2013) - IMDb: 9.4

2008 yılında yayımlanmaya başladığında dünyada büyük yankı uyandıran Breaking Bad, aradan geçen yıllara rağmen hâlâ en iyi diziler listesinde kendine yer bulabiliyor. Yaşama dair umutlarını tüketmiş bir kimya öğretmeni olan Walter White, ileri derecede akciğer kanseri olduğunu ve yapılacak bir şeyin kalmadığını öğreniyor. Bu sarsıcı gerçekle yüzleştikten sonra da hayatını tamamen değiştiriyor. Bu evrede kritik bir karar veriyor ve ailesine bırakabileceği minik bir servet kazanabilmek için yasal olmayan yollara başvuruyor. Karakteri, yaptıklarıyla örtüşmeyen White; istediklerine erişemeyince adımlarını büyütüp işleri iyice çıkmaza sürüklüyor. 

Kirli bağlantılara sahip bir madde bağımlısı olan eski öğrencisi Jesse ile birlikte benzersiz kimyada meth üreterek uyuşturucu piyasasında büyük bir üne sahip oluyor. Walter'ın bambaşka birine dönüşme hikâyesini, çarpıcı bir senaryo ve zekice kurgulanmış detaylar içerisinde izleyeceğiniz bu dizi; tüm beklentilerinizi karşılayabilir. Sürükleyici ve tahmini zor bir senaryo arıyorsanız ve Breaking Bad'i henüz izlemediyseniz daha fazla vakit kaybetmemenizi öneriyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Bu tarz içerikler artsın.