Görüş Bildir
Haberler
Hepatit C Düşündüğümüzden Daha Yaygın

Hepatit C Düşündüğümüzden Daha Yaygın

Melda Köksal
01.04.2014 - 11:20 Son Güncelleme: 01.04.2014 - 11:25

Hepatit C, karaciğer yetmezliğine bağlı ölüme neden olabilen ve ciddi bulaşma riski olan hastalıklardan bir tanesi. Tedavide geç kalınması durumunda, siroz ve karaciğer kanserine yol açabiliyor. Bütün dünyada 170-200 milyon kişi bu hastalıkla mücadele etmektedir. Ülkemizde yaklaşık her 100 kişiden birinin yani 750 bin kişinin hepatit C hastası olduğu tahmin ediliyor. Sonuçları dehşet verici olsa da tıptaki gelişmeler, Hepatit C hastalığının tedavisi için umut veriyor.

Bilhassa ABD’de geçtiğimiz yıl onay verilen ve altı ay önce kullanıma giren iki ilaç ile yine önümüzdeki 5 yıl içinde kullanıma girecek değişik ilaçlar sayesinde Hepatit C’nin neredeyse tamamiyle ortadan kalkması bekleniyor. Türkiye’de de bir 2 sene içinde kullanıma girmesiyle beraber hastalıktan kurtulmak mümkün olabilecek.

Hepatit C virüsü taşıyıcısı olanların, kan ve diğer vücut sıvılarıyla hastalığı başkalarına bulaştırabileceklerini unutmamaları gerekiyor. Bu sayede diğer kişilerle temasta tedbir almaları önemli. Bu hastaların düzenli hekim takibinde olmaları gerekiyor. Yılda 2 kere karaciğer fonksiyon testlerini yaptırmaları, alkol almaktan kaçınmaları, herhangi bir sebeple ilaç almak zorunda kalırlarsa doktora danışmaları da dikkat etmeleri gereken hususlardandır.

haber kaynağı: 365haber.org/sağlık-haberleri

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın