Görüş Bildir
Haberler
Hemşire Kıyafeti Giyip 4 Ay Hastanede Çalıştı; Kimse Fark Etmedi!

etiket Hemşire Kıyafeti Giyip 4 Ay Hastanede Çalıştı; Kimse Fark Etmedi!

Deniz Gök
02.11.2016 - 22:09 Son Güncelleme: 03.11.2016 - 12:13

Adana'da hemşire kıyafeti giyerek 4 ay boyunca görev yapan, hastalarla ilgilenen, hatta ifadesine göre ameliyatlara bile giren 21 yaşındaki K.H., başka bir soruşturma yürütülürken tesadüfen fark edildi. Gözaltına alınıp serbest bırakılan K.H., hemşireliğin çocukluk hayali olduğunu ancak okuyamadığı için bu hayalini gerçekleştiremediğini, bu nedenle de her sabah işe gider gibi hastaneye gittiğini ve hastalarla ilgilendiğini söyledi. K.H. 'Kimse bana kimliğimi sormadı. Nereden geldiğimi araştırmadıkları için de rahatlıkla istediğim yere girip çıkıyordum' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraflar: Sözcü

Adana Devlet Hastanesi'ndeki olayın kendisi gibi ortaya çıkışı da bir hayli ilginç oldu.

Doğan Haber Ajansı'nın verdiği bilgiye göre geçtiğimiz hafta hastaneye getirilen Suriyeli 7 yaşındaki bir kız çocuğunun, tedavi edilmeden geri gönderildiği iddiası üzerine soruşturma başlatıldı.

"Bu mesleği çok seviyordum. Ama okuyamadığım için yapamadım"

"Bu mesleği çok seviyordum. Ama okuyamadığım için yapamadım"

Soruşturmayı yürüten ekip, Suriyeli kız çocuğuna müdahale eden o hemşireyi dinlemek isteyince fotoğraflara da yansıyan K.H.'nın gerçek hemşire olmadığı, 4 ay boyunca hastanede hastalarla ilgilendiği ortaya çıktı.

Durumun polise bildirilmesinin ardından K.H. ”unvan dolandırıcılığından’ gözaltına alındı.

Karakolda ifadesi alınan sahte hemşire, ‘Çocukluğumdan beri hemşire olmak, insanlara yardım etmek istiyordum. Hemşire kıyafeti aldım, aileme de Devlet Hastanesi’nde iş bulduğumu söyledim. Her gün sabah hastaneye geliyor insanlara yardım ediyorum. 4 aydan beri bu şekilde çalıştım. Ama kimseden bir şey almadım’ dediği öğrenildi.

"Kimse bana kimliğimi sormadı"

"Kimse bana kimliğimi sormadı"
İçeriğin Devamı Aşağıda

İfadesinde ameliyathanede bile çalıştığını söyleyen K.H., “Kimse bana kimliğimi sormadı. Nereden geldiğimi araştırmadıkları için de rahatlıkla istediğim yere girip çıkıyordum. Personel ile aramız çok iyiydi. Amacım kimseye zarar vermek değildi’ diye konuştu. 

“Bu mesleği çok seviyordum. Ama okuyamadığım için yapamadım. Böyle bir şey yapmak aklıma geldi. Hastalar da beni seviyordu” dediği öğrenildi.

Adliyeye sevk edilen K.H., tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

"Hastalara müdahalesi olmadı, ameliyatlara girmedi"

"Hastalara müdahalesi olmadı, ameliyatlara girmedi"

Adana Kamu Hastaneleri Birliği'nden bu konuyla ilgili yapılan açıklamada K.H.'nın hastalara dönük hiçbir tıbbi ya da gayrı tıbbi müdahalesinin olmadığı belirtildi.

K.H.'nin iddia ettiği gibi ameliyatlara girip girmediğine ilişkin ise; 'Hastanemizde bulunan, özellikli birimlerde çalışan sağlık çalışanları ve stajyerler birbirlerini tanıyacak şekilde belirli sayıda bulunmakla beraber, kendisini sahte sağlık çalışanı olarak tanıtan herhangi birisinin bu alanlara girişi mümkün olamaz ve ifşa olurlar. Yine özellikli birimlerimizin kapıları şifrelidir ve ancak tanıtım kartlarıyla giriş yapılabilir. Bu bağlamda, haberde bahsedildiği gibi K.H. isimli şahsın, servislerde dolaştığı veya ameliyathaneye girdiği yorumların gerçeklikle ilgisi yoktur. Yapılan soruşturma esnasında bu durum güvenlik kameraları tarafından da teyit edilmiştir.' denildi.

DHA / Fotoğraflar: Sözcü

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
266
108
84
72
48
34
17
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Bi arada sahte doktor vardı, ameliyatlara bile giren. Bu ülkede gerçek diploman varsa bi s!k olamıyosun, ama sahte diplomayla CB bile olursun.

gökhan gök

Yazık kıza ya herkese yardım ediyorlar bari bu kızada yardım etsinlerde hemşire olsun acıdım kıza 4 ay ücret almadan hayali için hemşirelik yapmış valla biri... Devamını Gör

Emre

Bir yerde komadaki hastalara kendini çeken hemşire müsvettesi, diğer yanda bu kızcağız.