Görüş Bildir
Haberler
Hem Moralinizi Düzeltecek Hem de Kendinizi İyi Hissetmenizi Sağlayacak 20 Şahane Film

Hem Moralinizi Düzeltecek Hem de Kendinizi İyi Hissetmenizi Sağlayacak 20 Şahane Film

20.03.2021 - 08:45

Kendini iyi hissetmek isteyenlerin izlemesi gereken 20 filmi derledik. Keyifli okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Groundhog Day (1993)

1. Groundhog Day (1993)
www.beyazperde.com

Bugün Aslında Dündü, nefret ettiği bir günü tekrar tekrar yaşamak zorunda kalan bir adamın maceralarını konu ediyor. Phil Connors, ekranlardaki samimi kişiliği ve eğlenceli yüzüyle kendine has bir şöhrete sahip olan, ancak kameralardan kurtulduğu an kendini beğenmiş ve kibirli kişiliğine geri dönen bir hava durumu spikeridir. Bu huysuz adam, hiç sevmediği kırsal yaşamın hüküm sürdüğü Pensilvanya’nın kırsal kasabalarından birine, Groundhog Day etkinlikleri için gönderilir. Burada yaşanan hayat ve mütevazi insanlardan iğrense de bu hayata bir günlüğüne, görevi için katlanmak zorundadır. Ancak ansızın çıkan bir kar fırtınası tüm ulaşım yollarını kapattığında Phil, talihsiz kaderiyle baş başa kalır. Ertesi sabah uyandığında ise daha büyük bir sürpriz kapıdadır: Phil, zaman döngüsüne yakalanmıştır; nefret ettiği o günü tekrar tekrar yaşamak zorundadır! 2 Şubat tarihinin sinemaseverlerdeki yeri ayrıdır. Bu tarihi borçlu olduğumuz Groundhog Day, dahice yazılmış senaryosu ve başarılı oyunculuklarıyla son derece eğlenceli bir klasik.

IMDb: 8

2. The Princess Bride (1987)

2. The Princess Bride (1987)
www.beyazperde.com

Prenses Gelin, Buttercup isimli masal kahramanının hikayesine odaklanır. Florin isimli hayali bir ülkenin çiftliğinde yaşayan Buttercup ile çiftlik çalışanlarından biri arasında masumane bir aşk doğmuştur. Buttercup'a duyduğu aşk için yaşadığı yeri terk eden Westley iyi bir geleceğe sahip olup evlenebilmeleri için bir gemiye atlar. Fakat yolculuk sırasında korsanların saldırısına uğrayan gemi iki aşığı birbirinden ayırır. Westley'nin öldüğünü düşünen Buttercup derin bir hüzne ve umutsuzluğa kapılır. Çaresizce bir prensle evlendirilen Buttercup yakın zamanda kaderin çeşitli hamleleriyle karşılaşacak, hayatı beklemediği bir şekilde değişecektir.

IMDb: 8

3. Harold and Maude (1971)

3. Harold and Maude (1971)
www.beyazperde.com

Genç, zengin ve ölüm takıntısı olan Harold, bir cenazede yetmişli yaşlarındaki Maude ile tanıştığında kendisini sonsuza dek değişmiş bir halde bulur. Harold yirmi yaşındadır ve hayata tutunma problemi yaşamaktadır. Sürekli bir takım cenazelere gider ve sık sık intihara kalkışır. Bu gittiği cenazede tanıştığı Maude ile aralarında özel bir bağ kurulur. Keyifli bir arkadaşlık geliştirirler. Maude onun tam zıttı olarak hayat dolu biridir. Aralarındaki enerji aktarımı ile Harold öyle bir kıvama gelir ki ailesine Maude ile evlenmek istediğini bildirir. Ancak tam da bu sırada onu Maude bir sürprizle beklemektedir.

IMDb: 7,9

4. Little Miss Sunshine (2006)

4. Little Miss Sunshine (2006)
www.beyazperde.com

Hoover ailesi, uzaktan bakılırsa oldukça sıradan ve modern bir Amerikan ailesidir. Ancak birbirlerine taban tabana zıt üyeleriyle ve çatışmalarıyla aslında hiç de öyle değildir. Küçük, akıllı ancak şişman kızları Olive'in tüm hayali ülkenin öteki yakasında düzenlenecek bir güzellik yarışmasına katılmaktır. Eski bir minibüse atlayarak yola çıkan aile, bu yolda bir aile olmanın ne demek olduğunu yeniden keşfedecektir.

Amerikan Bağımsızlarının son dönemdeki yüz aklarından biri olan Küçük Gün Işığım, özellikle Steve Carell'in enfes oyunculuğuyla ve tatlı mizahıyla şenleniyor.

IMDb: 7,8

5. As Good as It Gets (1997)

5. As Good as It Gets (1997)
www.beyazperde.com

Melvin Udall oldukça zor bir insandır. Obsesif kompulsif ve başarılı bir yazar olan Udall, sahip olduğu korkular sebebiyle sokak kapısını dört kez kapamakta, Yahudilerden ve siyahîlerden nefret etmekte ve tüm bu ayrımcı özelliklerini hiçbir şekilde gizlememektedir. Eşcinsel bir komşusu olan Simon’un da hayatını sürdürdüğü Greenwich Village’da yaşamaktadır. Bir gün Simon saldırıya uğrayıp hastaneye kaldırılır. Ona yardım etmek zorunda kalacak olan Melvin’in hayatı bir daha asla eskisi gibi olmayacaktır. Jack Nicholson ve Helen Hunt’a oyunculuk Oscar’ları kazandıran As Good As It Gets’in yönetmen koltuğunda James L. Brooks oturuyor.

IMDb: 7,7

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Planes, Trains & Automobiles (1987)

6. Planes, Trains & Automobiles (1987)
www.beyazperde.com

New York’ta çalışan Neal Page’in yapmak istediği tek şey Şükran Günü’nde evinde olmak. Chicago'ya, ailesinin yanına gitmek için uçak bileti alan Neal, hava şartları nedeniyle uçağı iptal olmasının üzerine evine diğer ulaşım araçlarıyla gitmeye karar verir. Bu yolculuk sırasında ona bindiği takside tanıştığı Del Griffith eşlik eder. Chicago'ya gitmek için birlikte mücadele eden ikili, yolculuk sırasında birbirlerinin hayatına dokunmaya başlar.

IMDb: 7,6

7. Midnight Run (1988)

7. Midnight Run (1988)
www.sinemalar.com

Jack Walsh (Robert De Niro)'a Jonathan Mardukas'ı (Charles Grodin) New York'tan Los Angeles'a getirmesi için 100,000 Dolar teklif ediliyor. Kendini Mardukas'a kelepçeleyen Walsh, bu uzun tren yolculuğunun olaysız geçeceğini sanarken, Mardukas'ın mafya Jimmy Serrano (Dennis Farina)'ya 15 milyon dolar borçlu olduğunu öğreniyor. Öldürülmesi planlanan Mardukas'ın yanında Walsh da hedeftedir.

IMDb: 7,5

8. A Fish Called Wanda (1988)

8. A Fish Called Wanda (1988)
www.sinemalar.com

Elmas düşkünü seksi Wanda (Jamie Lee Curtis) ve erkek arkadaşı Otto (Kevin Kline), elmas hırsızlığı sorgulaması için George (Tom Georgeson) ve Ken'le (Michael Palin) İngiltere'ye giderler. Elmasları almak istedikleri için polise George ve Ken'den bahsederler. Ancak George elmasları çoktan güvenli bir yere saklamıştır. Nereye sakladığını bulmanın tek yolu da Wanda'nın George'un avukatı olan Archie'ye (John Cleese) yakınlaşmasıdır.

IMDb: 7,5

9. Nobody's Fool (1994)

9. Nobody's Fool (1994)
www.beyazperde.com

Donald Sullivan 60 yaşında, New York'un küçük bir kasabasında yaşayan, çevresindekiler tarafından Sully olarak tanınan büyük bir yaşam enerjisiyle dolu özgür ruhlu bir adamdır. Oğlu Peter'ın beklenmedik bir şekilde yanına gelmesi sonrasında göz ardı ettiği ailevi sorumlulukları hatırlamaya başladığında her şey değişir. Sully şimdi çocuğunu ve karısını terk ettiği yıllarla yüz yüze gelmek ve hayatında görmediği torunuyla tanışıp aralarında bir bağ yaratmak zorundadır. Ailenin değer ve önemini keşfedeceği bu süreçte hayat ona ailesini kazanabilmesi için son bir şans bahşedecektir. Değerlendirip değerlendirmemek ise tamamen onun yeteneğine bağlıdır.

Robert Benton'ın yönetmenliğini yaptığı Oscar adayı filmin başrolünde usta oyuncu ve yönetmen Paul Newman yer alıyor.

IMDb: 7,4

10. Steel Magnolias (1989)

10. Steel Magnolias (1989)
www.sinemalar.com

1980'li yıllarda Louisiana'da yaşayan bir grup kadının bazı sorunları vardır. Kiminin kocası ölmüştür, kimi depresiftir, kimi daha evlenememiştir bile. Böylelikle bu kadınlar giderek kendilerini dedikodunun dayanılmaz çekiciliğine kaptırırlar. Dedikodu bu kadınların en iyi yaptığı şeydir. Dışarda başka insanlarda arayıp da bulamadıkları birçok şeyi kendi aralarında ve bu küçük güzellik salonunda bulurlar.

IMDb: 7,3

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Mr. Holland's Opus (1995)

11. Mr. Holland's Opus (1995)
www.sinemalar.com

Ritim duygunuz olmadan davul çaldığınızı ya da aşık olur gibi şarkı söylediğinizi hayal edin. Bazen öğretmenler öğrencilerinde farkında olmadıkları yetenekleri keşfederler. Bazen Bay Holland gibi birisi çıkar ve hayatınıza girer. Glenn Holland (Dreyfuss), en çılgın hayallerinde bile gençlere müzik öğretmeninin yeteneğini boşa harcamaktan farklı bir şeye dönüşebileceğini düşünemezdi. Ama genç bestekar ailesini destekleyebilmek için bir muhteşem eser yapmaya karar verince, ilham verdiği öğrencilerin onda yarattığı etkiyi fark eder. Onların senfonisinin notalarını oluşturduğunu anlar. Geçici olarak müzik öğretmeni olmayı seçen ancak mesleğine tutkuyla bağlanan bir müzisyenin otuz yıllık meslek hayatı iyi bir kurgu ve seyir zevki yüksek bir şekilde huzurlarınızda.

IMDb: 7,3

12. The Full Monty (1997)

12. The Full Monty (1997)
www.beyazperde.com

Gaz ve Dave işlerini kaybeden iki demir işçisidir. Gaz, çok özlediği çocuğunu yanına almanın derdindedir ancak cebinde beş parası yoktur. Dave’in ise paranın yanısıra kendisine güveni dahi yoktur. Bir gün şehre gelen bir striptiz gösterisini ve gösteriye olan ilgiyi görünce şov sektörüne girme fikir akıllarına düşer. Etraflarında bulunan mevzuyla en alakasız insanları dahi bu projelerine dahil etmeye çabalarlar. En sonunda hepsi birbirinden farklı birkaç insan bir araya gelir ve bir striptiz grubu kurulur. Başlarına geleceklerden habersiz bir şekilde yapacakları ilk gösterinin hazırlıklarına başlarlar. Robert Carlyle ve Mark Addy’nin başrollerini üstlendiği Full Monty’nin altında yönetmen Peter Cattaneo’nun imzası bulunuyor.

IMDb: 7,2

13. Election (1999)

13. Election (1999)
www.imdb.com

Ünlü yönetmen Alexander Payne'in (The Descendants, Sideways) filmi, kafayı okul başkanlığı ile bozmuş bir öğrenci (Reese Witherspoon) ile sakin mizaçlı öğretmeni (Matthew Broderick) üzerinden siyasi hicivle yüklü, eğlenceli bir hikaye anlatıyor.

IMDb: 7,2

14. Vi är bäst! (2013)

14. Vi är bäst! (2013)
www.beyazperde.com

Punk müziğin asi ruhu ve ergenliğin yaşattığı karışık duygular, o yaşlarda olan herkes için ayrı bir anlam taşır. İşte 1980'lerde Stockholm'de yaşayan Bobo, Klara ve Hedvig adlı 3 arkadaş da dönemin havasıyla birlikte bu isyankar dünya görüşüne de sahiptirler. Garipsenen, tuhaf görünen ama bir yandan da cesur ve sert olabilen bu üç kafadar, küçük yaşlarına rağmen büyük zorluklara göğüs germişlerdir. Hayatlarının güçlüğüyle isyanlarını canlı tutan bu üçlü, herkesin 'Punk öldü' dediği dönemde bu düşünceyi reddederek bir punk grubu kurarlar. İşin ilginç yanı bu grupta enstrüman çalan kimse de yoktur.

IMDb: 7,2

15. The Birdcage (1996)

15. The Birdcage (1996)
www.beyazperde.com

Armand Goldman homoseksüel bir kabare sahibidir. Bir drag queen olan arkadaşı ile beraber oldukça sansasyonel bir oyun sergilemeyi kabul ederler. Böylece toplumun ahlakçılığına karşı çığır açıcı bir yaklaşımda bulunabileceklerdir. Robin Williams, Gene Hackman ve Nathan Lane’in karşılıklı olarak döktürdükleri bu Mike Nichols filmi konuya olan mizahi yaklaşımıyla dikkat çekiyor.

IMDb: 7,1

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Elf (2003)

16. Elf (2003)
www.sinemalar.com

Kuzey Kutbu’nda yaşayan ve bir elf olduğunu sanan Buddy’nin yaşı ilerledikçe boyu da büyümeye başlamıştır. Böylece, Onun aslında bir insan olduğu gerçeği ortaya çıkar. Bu durum üzerine Buddy, esas babasını bulmak amacıyla New York’a gelir. Kendi büyüdüğü dünyaya hiç benzemeyen New York’ta yeni bir baba, yeni bir anne ve bir kardeş kazanır. Ancak, Buddy’i bu yeni dünyada en çok endişelendiren, insanların Noel’e karşı olan inançlarının çok zayıf olmasıdır.

IMDb: 7

17. Happy-Go-Lucky (2008)

17. Happy-Go-Lucky (2008)
www.beyazperde.com

Poppy hayata klasik bir İngiliz vatandaşından farklı bakan, sevimli bir öğretmen. O gerçek bir optimist. Olayları iyi yönünden değerlendiriyor.

Kendisine negatif yaklaşanlara bile iyi yüzünü göstermekten çekinmiyor. Fakat böyle olması onu yüzeysel veya sıkıcı yapmıyor. O aslında farkında olmadan dünyayı güzelleştiriyor...

Kuşbakışı bir Mike Leigh filmi gibi gözükmeyen yapım aslında ustanın eski filmleri kadar gerçekçi ve politik. Leigh dibe vuran bir toplumu dönüştürmek için farklı yollara sapmanın gerekliliğini vurguluyor.

IMDb: 7

18. Step Brothers (2008)

18. Step Brothers (2008)
www.beyazperde.com

39 yaşında bir adam olmasına rağmen halen daha bir işi ve hayatı olmayan Brennan Huff, annesi Nancy ile birlikte yaşayan, deyim yerindeyse tam bir ana kuzusudur. Dale Doback ise aynı şekilde babasıyla birlikte yaşayan 40 yaşında bir adamdır. İkisinin kaderi anne ve babalarının evlenmeye karar vermesiyle birleşir. Artık aynı odayı paylaşan bu iki koca adam üvey kardeş olmuşlardır ve yaşlarına rağmen hala birer küçük çocuk gibi davranmaktadır. Birbirlerinden nefret eden ve sürekli kavgaya tutuşan bu iki kardeş, anne ve babalarının evliliklerinin çatırdamaya başlamasıyla planda değişiklik yaparlar. Ebeveynlerinin ayrılmasını istemeyen ikili onları yeniden bir araya getirmek için el ele verecektir.

IMDb: 6,9

19. Clueless (1995)

19. Clueless (1995)
www.beyazperde.com

Jane Austen'in 1815 tarihli romanı Emma'dan esinlenilerek beyazperdeye aktarılan film, Beverly Hills'de yaşayan bir grup gencin dünyasını izleyiciyle buluşturuyor. Cher Horowitz okuduğu lisenin en popüler kızıdır ve çevresindeki hemen herkes ona hayranlık duymakta ve giyim stilini anbean takip etmektedir. Cher'in en büyük zevki çekingen ve içine kapanık görünen öğrencileri tespit edip onların görünümünü değiştirmektir. Böylece yardım ettiği herkes bambaşka birine dönüşür ve hayatı tamamen değişir. Cher'in son 'projesi' Tai isimli asosyal sınıf arkadaşıdır. Ne var ki bu süreç hepsinin hayatlarında yeni bir sayfa açacaktır...

IMDb: 6,8

20. My Big Fat Greek Wedding (2002)

20. My Big Fat Greek Wedding (2002)
www.beyazperde.com

30'lu yaşlarına gelen Toula, ailesi tarafından işletilmekte olan bir Yunan restoranında çalışmaktadır. Toula'nın bu yaşa gelip halen daha evlenmemiş olması ailesi için büyük bir sorundur. Kızlarının bu durumundan dolayı bir hayli endişeli olan aile, bu duruma bir çözüm bulmaya çalışmaktadır. Öte yandan hayatından oldukça sıkılmış olan Toula ise yeni bir şeyler yapabilmeyi umut etmektedir. Bu nedenle yıllardır yürüttüğü işini bırakan Toula, halasının turizm acentasında çalışmaya başlar. Ve mucize eseri büyük bir değişiklikle karşılaşır. Ian isimli çekici bir adama aşık olan Toula, bu halinden son derece memnun olsa da önlerinde ciddi bir engel vardır.

IMDb: 6,6

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
8
6
3
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın