Görüş Bildir
Haberler
Hem Kendinizi Hem Partnerinizi Mutlu Etmek İçin İlk Cinsel İlişki Öncesinde Yapılması Gerekenleri Anlatıyoruz!

etiket Hem Kendinizi Hem Partnerinizi Mutlu Etmek İçin İlk Cinsel İlişki Öncesinde Yapılması Gerekenleri Anlatıyoruz!

Lisa Campton
27.11.2021 - 23:45
İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk cinsel deneyim çoğunluk için endişe vericidir. Bilmediğin bir limana yelken açmak gibi gelebilir. Ancak durum düşünüldüğü kadar zor değil. Hem partnerinizi en çok da kendinizi daha mutlu etmek için ilk cinsel ilişki öncesinde yapılması gerekenler için buyurun içeriğe!

İlk olarak cinsel ilişkinin senin için ne olduğunu tanımlayarak başla.

Herkesin cinsel ilişkiden anladığı farklı olabilir. Çoğunlukla vajinal ilişkiden bahsedilse de kişilerin konuyla olan beklentileri değişebiliyor. Bu yüzden ilk olarak cinsel ilişkinin senin için ne ifade ettiğini, cinsel deneyimin ne demek olduğunu kendi içinde çözümlemen gerek.

Partnerinle doğru iletişim kur ve açık ol.

Bu konudaki en önemli noktalardan biri partnerler arasındaki iletişimdir. Zira açık olmak ve ne isteyip istemediğini ifade etmek pek çok şeyin değişmesine sebebiyet verebilir. Partnerine cinsel ilişkinin onun için ne anlam ifade ettiğini öğren. Bakış açısı farklılığı gün sonunda kalplerin kırılmasına neden oluyor. Konu aşk mı yoksa sadece deneyim elde etmek mi yoksa bambaşka bir neden mi mutlaka öğren. Bu da senin ne karar vermen gerektiğine temel olacaktır.

Cinsellikle ilgili merak ettiklerini araştır, konu hakkında kapsamlı bir şekilde bilgi sahibi ol.

Okullarda verilen cinsellik eğitiminin dışında konuyla alakalı bilgi edinilmesi gerekiyor. Bilgiye erişimin çok kolay olduğu günümüzde detaylı araştırmalar yaparak hem anatomik hem de cinsel konular hakkında yeni şeyler öğrenebilirsin. Bu bilgiler ışığında korkmak yerine neyle karşılaşacağını daha iyi bilirsin. İhtiyaçlar ve isteklere dair bilgin olursa zarar görme olasılığın da azalmış olur.

Korunma yöntemlerini öğren, kendini riske atacak durumlardan uzak dur.

Cinsel ilişki yaşamadan önce diğer önemli noktalardan biri de doğru korunma yöntemlerinden haberdar olmak. Sana uygun korunma yöntemleri hangileri, doktora gideceksen hangi doktora gitmelisin gibi sorulara öncesinde yanıt bulman hem seni partnerini rahatlatacak hepsinden öte de sağlığınızı koruyacak. Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlara karşı bilinçlenmek gerekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cinsel ilişkiye girmeye hazır hissettiğine emin ol.

Kesin olarak buna hazır mısın emin olmalısın. İnsanlar hazır olunca anlarsın dese de buna kulak asma. Çünkü bu öyle bir durum değil. Düşüncelerini ölç tart. Partnerini ne kadar istiyorsun daha da önemlisi bu partnere güveniyor musun? Güven duygusu kendinden emin olma konusunda oldukça hassas. Bu tarz durumlarda kişi manipülasyona da açık hale geliyor. Sen istiyorsan ve buna hazır olduğunu düşünüyorsan gerisi boş. Bir tarafın zorlamasıyla bu iş olmamalı. Kararı önce bireysel sonra ortak vermelisin.

Onay en önemlisi. Her iki tarafta onay vermek zorunda, unutma!

Tüm bunların yanı sıra Rayka Kumru'nun bu videoda konu hakkında anlattıklarına ve tavsiyelerine kulak verebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
17
17
8
7
6
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın