Görüş Bildir
Haberler
HDP'li Zeydan: ‘Yüksekova'daki Çatışmalarda 3 Kişi Öldü’

HDP'li Zeydan: ‘Yüksekova'daki Çatışmalarda 3 Kişi Öldü’

Onedio Medya
27.08.2015 - 10:38 Son Güncelleme: 27.08.2015 - 12:17

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde çıkan olaylar nedeniyle dün saat 23.30'dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, güvenlik güçleriyle teröristler arasında sokak aralarında çatışmalar aralıklarla sabaha kadar sürdü. HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, kendilerine gelen bilgilere göre çatışmalarda 3 kişinin öldüğünü ve 7 kişinin de yaralandığını söyledi, ancak bu bilgi yetkililerce doğrulanmadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hakkari Valiliği çıkan olaylar nedeniyle Yüksekova İlçesi'nde dün gece saat 23.30'dan ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağının ilan etti. 

DHA'nın verdiği bilgiye göre, yasağın hemen ardından ilçenin Orman ve Eski Kışla mahallelerinde silah ve patlama sesleri duyuldu, bir çok kişi yasağa uymayarak sokaklara çıktı. Ellerindeki tava, tencere kapaklarını birbirine vurarak sokaklarda protesto gösterisi yapan gruplara güvenlik güçleri sık sık müdahalede bulundu.

İlçenin çeşitli mahallelerinde terör örgütü PKK yandaşları, zırhlı araçlarla devriye gezen polis ekiplerine barikat kurup taş atarken, güvenlik güçleri de basınçlı su ve gaz bombasıyla müdahale etti. 

Yüksekova'nın çeşitli mahallelerinde çıkan çatışmalar nedeniyle gece boyu aralıklarla duyulan silah sesleri sabah saat 07.30 sıralarında kesildi.

HDP'li Zeydan: 3 ölü var

HDP'li Zeydan: 3 ölü var
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yüksekova'da bulunan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, kendilerine gelen bilgilere göre ilçede gece boyu süren çatışmalarda 3 kişinin öldüğünü, 7 kişinin yaralandığını ileri sürdü. Zeydan şunları söyledi:

'Yüksekova'da dün saat 23.30'da ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından ilçenin eski Kışla, Orman ve Mezarlık mahallelerinde çatışmalar yaşandı. Çatışmada bize gelen bilgilere göre 10 sivil insanın yaralandığını ve bu yaralılardan 3'ünün yaşamını yitirdiği yönünde. Bu yaralıları almak için bölgeye ambulansların geliş gidişlerine de izin verilmedi. Vatandaşlar yaralıları kendi imkanlarıyla hastaneye götürmek istiyor. Ama güvenlik güçleri buna da izin vermiyor. Bizler de bir milletvekili olarak o bölgeye giremiyoruz. Halk kendi kaderiyle baş başa bırakılmış durumda.'

Tanrıkulu: 'Yüksekova kaymakamına ulaşamadım'

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada 'Yüksekova kaymakamını TBMM üzerinden aradım fakat ulaşamadım. Ölümler, yaşanmasın hiç olmasın diye çabalarımızı sürdüreceğiz' dedi.

Demirtaş'tan Yüksekova tepkisi

Yüksekova'da yaşananlarla ilgili HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından açıklama yaptı. Demirtaş 'Yüksekova'da gerginlik yok, katliam var. Halka karşı doğrulttuğunuz her silah ters tepecek ve başlattığınız savaşınızın altında kalacaksınız. Medya susarak katliamlara ve savaşa ortak olmaya devam etmekten hiç mi ders çıkarmadı? 90'larda sustunuz da her şey daha mı iyi oldu? Halkın özgürlük arayışını durduracak silahı henüz kimse icat edemedi, denenmiş ve başarı ihtimali sıfır olan yöntemlerden vazgeçin artık' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hakkari Valiliği, Yüksekova ilçesinde saat 23.30'dan ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan etmişti.

Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verilmişti: 

'İlimiz Yüksekova İlçesinde artan terör olayları nedeniyle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, bozulan huzur ve asayiş ortamının tekrar tesis edilmesi için  5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, İlimiz Yüksekova İlçe merkezinde 26 Ağustos 2015 günü saat 23.30’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir.'

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0