Görüş Bildir
Haberler
HDP'li Kürkçü: 'Yunanistan'ın Borcunu Türkiye Üstlensin'

HDP'li Kürkçü: 'Yunanistan'ın Borcunu Türkiye Üstlensin'

Onedio Medya
29.06.2015 - 18:06 Son Güncelleme: 29.06.2015 - 19:28
İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Yunanistan'ın 1,6 milyar euroluk borcunu Türkiye'nin üstlenmesini ya da sıfır faizli borç vermesini istedi.

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Almanya, AB Merkez Bankası ve IMF'nin Yunanistan'ın değil, paranın çıkarını korumak için Syriza hükümetini baskı altına aldığını söyledi.

Bu yaklaşımın AB'nin ilkelerine ters olduğunu ifade eden Kürkçü, 'Avrupa'nın Yunanistan'ın yardımına koşması ve Avrupa'yı kurtarması gerekir. Yunanistan'ın batmasıyla Euro ve Avrupa Birliği büyük çatlakla karşı karşıya kalacaktır' diye konuştu.

Kürkçü, hükümeti Yunanistan'ın yanında yer almaya davet ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Borcu Türkiye üstlenebilir"

"Borcu Türkiye üstlenebilir"

'Yunanistan'ın ödemesi gereken 1,6 milyar Euroluk borcu Türkiye üstlenebilir. Zor zamanda komşusuna yapılabilecek en büyük yardım budur. Bunun karşılığında Yunan halkının dostluğunu, Ege Denizi'nin barış denizine dönme imkânı elde edecektir. Türkiye'nin 2013'te uluslararası kurumlara yaptığı insani yardım tutarı 1,9 milyar dolardır. Türkiye'nin kaynakları Yunanistan'a bu yardımı yapmaya kâfidir. Sıfır faizli borç olarak da bu desteği Yunanistan'a sunabilir.'

Yunanistan, Avrupa Merkez Bankası ve IMF’nin yeni borçlar için öne sürdüğü reform şartlarını 5 Temmuz'da referanduma götürecek.

Yunanistan'ın 323 milyar Euro'yu bulan borcunun yüzde 60'ı Avro Bölgesi'ne, yüzde 15'i devlet tahvillerine, yüzde 10'u IMF'ye, yüzde 8'i Yunan bankaları, yabancı bankalar başta olmak üzere diğer kreditörlere, yüzde 6'sı Avrupa Merkez Bankası'na. 

ECB ve IMF'nin Yunanistan'a borçlarını ödemesi için verdiği son tarih 30 Haziran. 

AA ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0