Görüş Bildir
Haberler
HDP'li Kaplan: 'Ne Hadım, Ne İdam, Bu Ülkede Olmayan Şeyi İstiyoruz; Adalet'

HDP'li Kaplan: 'Ne Hadım, Ne İdam, Bu Ülkede Olmayan Şeyi İstiyoruz; Adalet'

ATKN
16.02.2015 - 16:12
İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, 34 vatandaşın bombardıman altından hayatını kaybettiği Uludere olayının dönemin 2. Ordu Komutanlığı İstihbarat Başkanı Albay Aygün Eker’in ifadeleriyle yeni bir boyut kazandığını ve bireysel  başvuruda  bulunulan Anayasa Mahkemesi’nin yeni delillere bakarak bu dosyayı yeniden açması gerektiğini söyledi. Kaplan, Özgecan Aslan cinayeti tartışmalarıyla, “Ne hadım, ne idam, bu ülkede olmayan şeyi istiyoruz; adalet” dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Kaplan, cinayet sonrasında hadım uygulaması ve idam cezası  tartışmalarıyla ilgili, “Türkiye idam cezasını çok tartıştı ve bu defteri kapattı. 2000’de kaldırıldı, daha sonra AB süreciyle ilgili sözleşmeler imzalandı. İdam ceza adaletinde geriye dönüşü olmayan mekanizmadır. Hadımlaştırma olayı çok ilkel bir tartışma. O kadar ilkel ki bunu öne sürenlerin, peygamberimiz Hazreti Muhammed ve dört halifenin buna şiddetle karşı olduğunu bilmeleri gerekiyor” dedi.

TBMM’de grubu bulunan dört siyasi  parti ve bağımsız milletvekillerine, adaleti yerine getirmek için zaman aşımının kaldırılması, infaz indirimi ve aftan yararlanmamaları ve hızlı yargılamaya yönelik yasal düzenleme çağrısında işbirliği çağrısında bulundu.

Kadına karşı işlenen cinayetlerin yaygınlaştığını dile getiren Kaplan, “Ne hadım, ne idam, bu ülkede olmayan şeyi istiyoruz; adalet” dedi.

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK DİRENCİNİ GÖRECEKLER

Kaplan, TBMM Genel Kurulu’nda yarın görüşülmesi  beklenen İç Güvenlik Paketi’ne karşı İçtüzük’ten kaynaklanan bütün haklarını kullanacaklarını söyledi. Bir kez daha tasarının  geri çekilmesi  çağrısında bulunan Kaplan, “264 tane önergemizi hazırladık. Umarım hükümet rejim değişikliğine yol açacak yasa paketini geri çeker. Aksi takdirde Cumhuriyet tarihinin, Meclis’in en büyük direncini görecekler” dedi.

Zete

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0