Görüş Bildir
Haberler
HDP: 'Hükümet IŞİD Bahanesiyle Suriye'ye Müdahale Amaçlıyor'

HDP: 'Hükümet IŞİD Bahanesiyle Suriye'ye Müdahale Amaçlıyor'

Ulaş
14.07.2015 - 19:03
İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, Çözüm Süreci ile ilgili sürecin hızla onarılarak yoluna devam etmesi konusunda gereken sorumluluğun üstlenileceği ifade edildi. HDP'nin olağan büyük kongresinin ekimin ikinci yarısında tamamlanacağı ifade edilirken, bir erken genel seçim konusunda HDP örgütlerinin hazırlıklı olduğu ve çalışmalara başlayacağı belirtildi.

HDP'den 'MYK toplantısının sonuçlarına' ilişkin yapılan yazılı açıklamada, siyasi gündemin ilk sırasında 'Çözüm Süreci'ndeki tıkanma ve buna bağlı olarak yaşanan gelişmelerin' yer aldığı kaydedildi.

Kürt sorununun çözümü konusunda önemli bir işleve sahip sürecin 5 Nisan 2015'ten bu yana Abdullah Öcalan'a uygulanan tecrit ve sürecin seçim kampanyasına feda edilmesiyle önemli bir yara aldığı iddia edilen açıklamada, 'HDP olarak sürecin hızla onarılarak yoluna devam etmesi konusunda, gereken sorumluluğu üstleneceğimizi bir kez daha kamuoyuyla paylaşmak isteriz. Tecridin bir an önce sonlandırılması, izleme heyetinin hayata geçirilmesi, görüşmelerin hemen başlaması ve tahkim edilmiş ateşkes koşullarının hayata geçirilerek kalıcı barışın sağlanması yönünde hızla adımların atılması gerekliliğinin altını bir kez daha çiziyoruz' ifadesi kullanıldı.

Hükümet Suriye'ye müdahale etmeyi amaçlıyor

Hükümet Suriye'ye müdahale etmeyi amaçlıyor

Hükümetin IŞİD politikasının eleştirildiği açıklamada, 'Suriye sınırına askeri yığınak yaparak savaş koşullarını hazırlayan hükümeti yeniden uyarmak istiyoruz. Rojava devriminin kazanımlarını yok etmeye yönelik bu hamle, IŞİD ile mücadele bahanesiyle Suriye'ye müdahale etmeyi amaçlamaktadır. Hükümetin bu tehlikeli hayalden vazgeçmesini, askeri yığınağı bitirmesini, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde gerçekleştirdiği operasyonlara ve saldırılara son vermesini, en son Ardahan'daki provokasyon olmak üzere, son zamanlarda yaşanan benzer birçok olayın faillerinin yakalanarak ivedilikle adalete teslim edilmesini bekliyoruz' denildi.

Kalekol ve askeri amaçlı baraj inşaatları durdurulmalı

Kalekol ve askeri amaçlı baraj inşaatları durdurulmalı

Açıklamada, 'Ayrıca yapımı süren kalekol ve askeri amaçlı baraj inşaatlarının da bir an önce durdurulması için hükümete bir kez daha çağrı yapıyoruz. Bu inşaatlar barış sürecini olumsuz yönde etkilemektedir' denildi.

Doğa katliamı ve taşeron işçiliğe karşı mücadelemiz sürecek

Doğa katliamı ve taşeron işçiliğe karşı mücadelemiz sürecek

Doğa katliamına karşı HDP'nin mücadelesinin süreceği belirtilen açıklamada, 'Karadeniz başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki HES inşaatları, yeşil yol ve Artvin Cerattepe altın madeni olaylarında olduğu gibi doğa katliamına yönelik tüm projelere HDP olarak karşı durmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz' denildi.

Taşeron sistemine karşı da gereken adımların atılacağının vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: 'Taşeron sistemi ve buna bağlı olarak şekillenmiş çalışma yaşamının sonucu olan işçi ölümleri sürmektedir. İşçi katliamlarına dur demenin ilk adımı taşeron sistemine son vermekten geçmektedir. İş güvenliği ve güvencesi konusunda önümüzdeki dönem çalışmalarımızın yoğunlaşacağını, bu konuda toplumsal muhalefetle birlikte mücadelemizin yükseleceğini belirtmek isteriz.'

  • Ajanslar
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0