Görüş Bildir
Haberler
HDP Heyeti: 'Kandil Öcalan'ın Taslağını Kabul Etti'

HDP Heyeti: 'Kandil Öcalan'ın Taslağını Kabul Etti'

onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kandil'den dönen HDP heyeti, KCK'nın, Öcalan tarafından hazırlanan müzakere taslağını 'tam karar birliği' ile kabul ettiğini duyurdu. KCK, taslakta yer alan takvimlendirmeyi mâkul buldu. Örgütün müzakerelere geçiş ile birlikte takvimi hayata geçirmeye hazır olduğu da duyuruldu.

Çözüm sürecinde Hükümet ve İmralı ile yeniden görüşmelere başlayan HDP heyeti, Abdullah Öcalan'ın hazırladığı 'Demokratik çözüm ve müzakere taslağı'nı ele almak üzere Kandil'de KCK yetkilileriyle görüştü. 6 saat süren toplantı sonrası, Ankara'ya dönen heyet yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada heyet ile KCK arasında yapılan toplantının bugüne kadar yapılanlardan farklı olarak çok geniş katılımlı gerçekleştiği, toplantıya KCK'nın tüm karar mercilerinin katıldığı belirtildi. KCK yetkilileri heyete, 'Öcalan'ın hazırladığı taslağı tüm yapı ve birimlerinde ayrıntılı olarak değerlendirdiklerini ve örgüt olarak bu toplantılarla tarihi bazı sonuçlara vardıklarını' söyledi.

'Tam karar birliği ile kabul'

Açıklamada KCK'nın Öcalan'ın hazırladığı taslağı kabul ettiği duyuruldu.

'KCK yetkilileri, Demokratik Çözüm ve Müzakere Taslağının tam bir karar birliği ile kabul edildiğini, bu taslak doğrultusunda nihai çözüme gitmek için örgüt olarak tüm görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye hazır olduklarını ifade etmişlerdir.'

Açıklamada KCK'nın, taslağın Devlet ve Hükümet tarafından da bir an önce kabul edilmesi talebine de yer verildi, 'demokratik gelecek ve kalıcı barış için taslakta belirtilen çözüm önerilerinin bir an önce pratikleşmesi gerektiği' de ifade edildi. KCK, bunun için bir an önce 'derin ve anlamlı müzakerelere geçilmesini' istedi.

KCK Öcalan'ın takvimine uyacak

HDP heyeti tarafından yapılan yazılı açıklamada KCK'nın Öcalan'ın hazırladığı takvime uymayı kabul ettiği bilgisine de yer verildi.

'Demokratik Müzakere ve Çözüm Taslağının bu hassasiyetlerin de göz önünde bulundurularak hazırlandığını, kapsamlı, teorik çözüm önerilerinin yanında taraflar için makul bir takvimlendirmenin de bu anlamda taslağın içeriğinde detaylandırıldığını KCK yetkilileri belirtmişlerdir. KCK olarak bu öneri ve takvimlendirmeyi anlamlı müzakerelere geçişle birlikte hayata geçirmeye hazır olduklarını, hareket olarak Sayın Öcalan’ın belirttiği öneri ve takvimlendirmeyi esas aldıklarını belirtmişlerdir.'

KCK'nın tüm bu konularla ilgili ayrıntılı bir açıklama yapacağı da belirtilen açıklamada örgütün, izleme heyetinin bir an önce çalışmaya başlaması gerektiği vurgusu da yer aldı. KCK'nın yapacağı tüm açıklamaların ve taahhüt ettiği tutumların süreci takip etmek üzere İzleme Heyetinin denetimine açık olacağı da ifade edildi.

Meclis gündemindeki güvenlik yasasının kaygı verici olduğu belirtilirken KCK bir kez daha Hükümet'i HES, karakol ve baraj inşaatlarından vazgeçmeye çağırdı.

Taslak açıklanacak

Çarşamba günü Ankara'da bir basın toplantısı düzenleyen HDP İmralı heyeti üyelerinden Sırrı Süreyya Önder, heyetin Kandil'den dönüşü sonrasında taslağın kamuoyuna açıklanacağını söylemişti. Taslak açıklandıktan sonra ise heyetin bu hafta içinde ikinci defa Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile biraraya gelmesi bekleniyor. HDP heyetinin İmralı ziyaretinin ise bu hafta ya da bir sonraki hafta yapılması planlanıyor.

  • Al Jazeera
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0