Görüş Bildir
Haberler
HDP Heyeti İmralı'dan Öcalan'ın Mesajıyla Döndü

HDP Heyeti İmralı'dan Öcalan'ın Mesajıyla Döndü

FreiGeist
19.03.2015 - 11:15 Son Güncelleme: 19.03.2015 - 17:39
İçeriğin Devamı Aşağıda

İmralı Adası'nda bulunan İmralı Heyeti Öcalan ile yaklaşık 4 saatlik toplantının ardından adadan döndü. Nevroz mesajı İmralı Heyeti'ne iletildi. Mesaj, 21 Mart Cumartesi günü Diyarbakır Nevruz'unda paylaşılacak.

4 saat süren görüşmenin ardından Öcalan'ın heyete ilettiği mesaj cumartesi günü Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında okunacak. 

Öcalan'ı ziyaret eden heyette Halkların Demokrasi Partisi Grup Başkanvekilleri İdris Baluken, Pervin Buldan, İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Hatip Dicle ve Ceylan Bağrıyanık bulunuyordu.

Hükümet kaynakları Öcalan’ın mesajında daha önce yaptığı “PKK’nın silah bırakma kararı almak üzere kongre toplaması” çağrısına ilişkin bir takvim vermesini bekliyor. Bunun bir “onama” anlamına geleceğini belirten HDP yetkilileri ise Dolmabahçe açıklamasının ardından yapılan görüşmelerde henüz beklenen adımları atılmadığını, bu sebeple “Öcalan’ın kongre için net bir tarih vererek Dolmabahçe’deki niyet beyanını onamak anlamına gelen net bir tarih vermeyeceğini” belirtiyor. Alınan bilgilere göre Öcalan, silah bırakma ile ilgili niyet beyanını güçlendirecek bir açıklama yapacak. 

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0