Görüş Bildir
Haberler
HDP'den G-20 Liderlerine Silvan Mektubu

HDP'den G-20 Liderlerine Silvan Mektubu

HDP Sözcüsü Bilgen, Eş Başkanların imzasıyla, Silvan'da yaşananlarla ilgili uluslararası kamuoyunun dikkatini çekmek için G-20'ye katılan liderlere bir çağrı yapacaklarını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Partisinin genel merkezinde basın toplantısı yapan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Diyarbakır'ın 3 mahallesinde 11 gündür sokağa çıkma yasağı olan Silvan ilçesinde 'tehlikeli bir oyun oynandığını' savundu; 'Silvan'da yanan ateş sadece düştüğü yeri değil bütün ülkeyi yakabilecek bir nitelik taşıyor' ifadesini kullandı.

Cumhuriyet tarihinin en uzun sokağa çıkma yasağının, seçim dönemini yönetmekle sorumlu geçici hükümet döneminde yaşandığını ifade eden Bilgen, seçilmemiş bakanlardan oluşan bir inisiyatifin bu kadar ağır sorumluluk üstlenmesinin kabul edilebilir olmadığını belirtti.

"Doğrudan Yüksekdağ hedef alındı"

"Doğrudan Yüksekdağ hedef alındı"

'Silvan'da yaşananları sivil halka yönelik bir katliam girişimi, oraya giden eş başkanımız da dahil olmak üzere milletvekillerimize yönelik öldürme kastıyla atılan bir adım ve öldürmeye teşebbüs girişimi olarak tarif ediyoruz' iddiasında bulunan Bilgen, saldırıyla doğrudan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın hedef alındığını öne sürdü.

Bilgen, Musul'a bağlı Sincar ilçesinin IŞİD'den alınmasının sevindirici olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

'Cumhurbaşkanı'nın 'Fırat'ın batısına geçilirse kırmızı çizgimizdir' vurgusu, uyarısı, kamuoyuna hatırlatmak isterim ki IŞİD'ın kontrolündeki Cerablus'un düşüp düşmemesi meselesidir. Fırat'ın batısında başka bir yer yok, IŞİD'ın kontrolündeki Cerablus var. Eğer Cerablus'un düşmesi Sayın Cumhurbaşkanı'nı bu kadar endişelendiriyorsa, bu kadar korkutuyorsa, bu kadar bunu dünya kamuoyuna, Türkiye gündemine taşıma ihtiyacı duyuyorsa oturup yeniden düşünmelidir.'

G-20 liderlerine mektup

G-20 liderlerine mektup
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bilgen, yetişmesi halinde bugün, Silvan'daki olaylar konusunda G-20 Zirvesi'ne katılan liderlere Eş Genel Başkanlarının imzasıyla çağrıda bulunulacağını belirterek, 'Bir duyarlılık çabası içinde olmaları için duygularımızı paylaştığımız bir mektup eş başkanlarımız tarafından paylaşılacak' dedi.

Suriye'deki gelişmelerle ilgili endişe ve beklentilerinin de mektupta yer alacağını aktaran Bilgen, Silvan ile ilgili bir rapor da hazırlanacağını ve bunun kamuoyuna açıklanacağını duyurdu.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
149
24
10
3
2
2
0