Görüş Bildir
Haberler
Vahşi Hayvanlarla Muazzam Dostluklar Kurmuş 12 İnsan

Vahşi Hayvanlarla Muazzam Dostluklar Kurmuş 12 İnsan

Onur Bozkurt
04.07.2014 - 14:12 Son Güncelleme: 04.07.2014 - 17:51

1. Kevin Richardson (The Lion Whisperer) - Güney Afrika

1. Kevin Richardson (The Lion Whisperer) - Güney Afrika

Güney Afrikalı hayvan davranışları bilimcisi olan Kevin Richardson, aslanlar, jaguarlar, sırtlanlar, çitalar ve bir çok yabani hayvan arasında oldukça popüler. Sürülerin arasına girmekte hiç bir zorluk yaşamıyor ve onlarla oyunlar oynuyor, yüzüyor, uyuyor, koşuyor... Çocukluğundan beri yabani hayvanlara ilgisi olan Kevin, özellikle aslanlar ve diğer hayvanları yok olmaktan kurtarmak için bütün vaktini harcıyor. Güney Afrika'da sahibi olduğu koruma parkında yaklaşık 40 aslanı,bir kaç klan sırtlanı ve diğer yabani kedilerle birlikte yaşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Gilberto Shedden (Chito) - Kosta Rika

2. Gilberto Shedden (Chito) - Kosta Rika

Chito daha yavruyken avcılar tarafından kafasına kurşun sıkılmış bir biçimde bulduğu timsahı tedavi edip, kendi kendine yaşayabilecek yaşa gelene kadar baktı. Timsahın adını Pocho koydu ve onunla her gün annesi gibi ilgilendi ve doğaya saldıktan sonra ikisi arasında inanılmaz bir dostluk gelişti. Chito ve Pocho birlikte yüzüyorlardı, haberleşiyorlardı, sarılıyorlardı... Aynı zamanda turistlere gösteri de yapıyorlardı.Fakat ne yazık ki Pocho 2011'de 50'li yaşlarındayken doğal sebeplerden dolayı öldü ve cenazesine Chito'nun yaşadığı şehirdeki herkes katıldı ki bu tarihte bir timsaha düzenlenen tek cenaze törenidir.

3. Steve Irwin (The Crocodile Hunter) - Avustralya

3. Steve Irwin (The Crocodile Hunter) - Avustralya

Steve çocukluğundan beri sürüngenlere özel ilgi duyuyordu. İlk timsahını 9 yaşında yakaladı ve mevcut lakabı buradan gelmektedir. Çocukluğundan beri zehirli yılanlarla ilgilenirdi ama hiç zehirlenmemiştir. Özellikle sürüngenleri korumak için çok büyük çaba harcadı. Kendisine ait olan hayvan koruma parkında bir çok hayvanı tedavi etti ve bir kısmını insanlardan uzağa, doğaya bırakmıştır. Televizyonlarda The Crocodile Hunter adlı programla tanınmıştır. Ne yazık ki kendisi 2006 yılında 44 yaşında iken, denizin altında incelediği vatozun bir tanesinin iğnesini kalbine batırmasıyla ölmüştür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Mark Dumas (Grizzly Man) - İngiliz Kolombiyası

4. Mark Dumas (Grizzly Man) - İngiliz Kolombiyası

Mark, dünyada bir kutup ayısına dokunabilen hatta onunla yüzebilen tek insan. Agee adındaki kutup ayısını daha 6 haftalıkken sahiplenen Mark ve eşi, Agee'ye büyük aşkla bağlılar.Mark ve Agee birlikte yüzüyorlar, sarılıyorlar, uyuyorlar, Agee aynı zamanda yavru iken evin köpeğiyle birlikte büyüdü. 1995 yapımı Alaska adlı bir filmde daha yavruyken oynadı ve bir çok reklam filminde de rol aldı. Aynı zamanda Mark birlikte güreşmeyi çok sevdiği bir boz ayıya da sahip.

5. Shaun Ellis (Wolf Man) - İngiltere

5. Shaun Ellis (Wolf Man) - İngiltere

Shaun, genç yaşta vahşi hayvanları gözlemlemeye başladı ve en büyük tutkusu kurtlardı. Kurtları ve vahşi doğayı korumak için yıllardır mücadele ediyor. Biraz değişik bir kişiliğe sahip olan Shaun, yıllarca kendisine ait olan kurt sürüsüyle birlikte sadece et yiyerek ve onlarla birlikte ininde yaşayarak geçirdi. 30 yaşındayken tanıştığı ve evlendiği eşini de kurt hayatı yaşamayı sevdirmiş ve Isla da onun gibi kurtlarıyla birlikte bir kurt gibi yaşıyor.

6. Francine Patterson - ABD

6. Francine Patterson - ABD

Dr.Francine Patterson bakıcısı olduğu Koko adındaki gorile bebekliğinden beri bakıyor. Hatta Koko'yla kendisinin yarattığı bir beden diliyle konuşabiliyor, üstelik İngilizce. Koko ürkütücü bir hayvan gibi görünmesine rağmen çok uysal ve hayvansever, özellikle kedi yavrularıyla oynamaya bayılıyor. Francine'le 40 yıldan fazla süredir birlikte yaşıyorlar, birlikte film izlemeye ve sohbet etmeye bayılıyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Alex & Shandor Larenty - İngiltere

7. Alex & Shandor Larenty - İngiltere

Güney Afrika'da yaşayan bu baba oğul yabani hayvanlarla ilgilenmek ve korumak için tüm vakitlerini onlara adıyorlar. Alex özellikle aslanlarla ilgilenen bir yabani hayat uzmanı ve oğlu Shandor 11 yaşından beri aslanlarla birlikte büyüdü. Şu an 18 yaşında olan Shandor'un en sevdiği hayvanı ise bir sırtlan. Sırtlanıyla birlikte uzun yürüyüşler yapmayı çok seviyor. Baba oğul aslanları ve sırtlanın kişisel hijyenlerine çok önem veriyor çünkü her öğünden sonra Shandar sırtlanının dişlerini fırçalıyor ve sürekli köpük banyosu yaptırıyor, Alex ise aslanlarına saç ve tırnak bakımı yapıyor.

8. John Rendall & Anthony Bourke - Avustralya

8. John Rendall & Anthony Bourke - Avustralya

1969 yılında Londra'da bir dükkanda gördükleri satılık aslan yavrusunu haline üzülüp, satın alıp Londra'daki evlerinde beslemeye başlayan iki arkadaş, Christian adını verdikleri bu aslanla çok yakın ilişki kurdular. İlk başta evde büyüyen Christian, büyüdükçe evde duramadı ve iki arkadaş onu mahallenin kilisesinin bahçesinde yetiştirmeye başladılar.Fakat artık iyice büyüyen Christian, kilise bahçesinde de duramıyordu,ikili Güney Afrika'dan bir doğa bilimcisi ile Christian'ın kontrollü bir şekilde doğaya salınması üzere anlaştı. Her yıl bir kere onu ziyarete giden ikili,her seferinde Christian'dan ve onun ailesinden sıcak bir hoş geldin aldılar. Fakat 3. yılda gittiklerinde onu bulamadılar, ne olduğu ise bir sır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Borges Ailesi - Brezilya

9. Borges Ailesi - Brezilya

Brezilya'da bir sirkte kötü halde yaşayan 2 kaplanı görüp onlara acıyan ve evine alan Ary, artık evinde onların yavrularıyla birlikte 7 kaplan besliyor. Yemeklerini kaplanlarıyla paylaşarak büyüyen Ary'nin çocukları Nayara, Uyara ve Deusanira kaplanlarıyla birlikte havuza girmeye, bahçede oynamaya, uyumaya bayılıyorlar.Hatta bebeklerinin bile oynamasına izin veriyorlar.

10. Doug Seus - ABD

10. Doug Seus - ABD

Doug, eşi Lynne ile birlikte Utah'ta 40 yıldır yaşadıkları çiftliklerini 3 boz ayılarıyla birlikte paylaşıyorlar.Adları Bart 2, Honey Bump ve Tank olan bu ayıların yanı sıra 2000 yılında ölen Bart 1 de onlarındı. Kafasını ağızlarına almalarına izin veren Doug onlarla oynamaya,güreşmeye ve onları beslemeye bayılıyor. Aynı zamanda kendilerini yabani doğayı korumaya adayan bu çiftin gözde ayısı Bart 2 ünlü bir ayı. Bart 2 yakın zamanda Game of Thrones dizisinde oynadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kajol Khan - Hindistan

11. Kajol Khan - Hindistan

Kajol henüz 10 yaşında olmasına rağmen kobralarla çok garip bir ilişkisi var. Defalarca ısırılmasına rağmen babasının 6 kobrasıyla bütün gün oynuyor. Garip olan ise Kajol insanlarla vakit geçirmeyi sevmediği için okulu bırakmış ve kendini kobralara adamış. İleride babası gibi yılan yakalayıcısı olmak isteyen küçük kız görenleri hayrete düşürüyor.

12. Damian Aspinall - İngiltere

12. Damian Aspinall - İngiltere

Oldukça zengin bir iş adamı olan Damian aynı zamanda vahşi doğa koruyucusu. Doğduğundan itibaren 5 yıl boyunca İngiltere'de Damian'ın koruma parkında büyüyen Kwibi, Damian'ın en yakın arkadaşlarından biridir. Gorilleri vahşi doğaya geri döndürme programı dahilinde Kwibi'yi Gabon'da ormana doğasına salan Damian 5 yıl sonra Kwibi'yi görmeye gelir ve ondan sıcak bir karşılama görür ama artık Kwibi yalnız değildir...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
32
19
12
7
6
2