Görüş Bildir
Haberler
Hayvanat Bahçesinde Akılalmaz Vahşet!

Hayvanat Bahçesinde Akılalmaz Vahşet!

Fatih UZUN
09.02.2014 - 17:41
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hayvanat Bahçesinde Akılalmaz Vahşet!

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki hayvanat bahçesinin sakinlerinden zürafa Marius, 'hayvanat bahçesinde yer kalmadığı' gerekçesiyle kesilerek aslanlara yem edildi.. Hem de çocuk ziyaretçilerin gözleri önünde...

Dünyanın en 'medeni' ülkelerinden biri olarak kabul edilen Danimarka'nın başkentindeki Kopenhag Hayvanat Bahçesi’nde yaşayan 8 zürafadan biri olan ve başka hayvanat bahçeleri almadığı için aslanlara yem edileceği açıklanan 18 aylık zürafa 'Marius', hayvanseverlerin ve çocukların gözleri önünde kesilerek parçalara ayrıldı **.

DUYURU YAPIP 'ZİYARETÇİLER DE İZLEYEBİLİR' DEMİŞLERDİ

Hayvanat bahçesi yönetimi, ellerindeki zürafa sayısının arttığı ve vermeyi teklif ettikleri Avrupa’daki diğer hayvanat bahçelerinin de almadığını öne sürerek Marius’un, ziyaretçilerin de izleyebileceği şekilde kesileceğini açıklamıştı.

YOĞUN İLGİ GÖRMÜŞ!

18 aylık zürafa Marius, açıklandığı gibi bugün ziyaretçilerin önünde kesilerek veteriner öğrencileri tarafından kullanıldı. Çocukların önünde yapılan işlem, hayvanat bahçesi ziyaretçilerinden yoğun ilgi gördü.

Bu arada, sosyal medya üzerinden organize olan ve dünden beri işlemin durdurulması için baskı yapan hayvanseverler, sabahın erken saatlerinden itibaren Frederiksberg’deki Kopenhag Hayvanat Bahçesi önünde toplandı. Çeşitli pankartlar taşıyan hayvanseverler işlemin durdurulmasını ve Marius’un başka bahçeye ya da doğal alanına bırakılmasını istedi.

OYSA BİR HAYVANAT BAHÇESİ 'ALABİLİRİZ' DEMİŞTİ

Hayvan hakları derneklerinden OASA’nın (Organisation Against the Suffering of Animals) Başkanı Mirja Thomsen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5-6 kuruluşun üyeleri olarak sabahın erken saatlerinden itibaren toplandıklarını belirtti. Thomsen, 'Burada zürafalar için yer olmadığı söylenmişti ancak bu doğru değil. Ayrıca, İngiltere basını İngiltere’deki Yorkshire Yaban Hayatı Parkı’nın Marius’u alabileceğini yazdı ancak Kopenhag Hayvanat Bahçesi bu teklife ’hayır’ dedi. Başka alternatifler dikkate alınmadı' şeklinde tepkisini dile getirdi.

  • Posta
Kaynak: http://www.posta.com.tr/dunya/HaberDe...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
8
2
2
2
1
1