Görüş Bildir
Haberler
Haydarpaşa Garı Satılıyor mu?

Haydarpaşa Garı Satılıyor mu?

adem kara
14.06.2014 - 09:48 Son Güncelleme: 14.06.2014 - 10:25

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ’in “özelleştirme kapsamına” alınacağını söylediği Haydarpaşa Garı dün ilk kez yabancı yatırımcı ile finansçıların katıldığı konferansa ev sahipliği yaptı. Toplantı akla, “Haydarpaşa Garı görücüye mi çıktı” sorusunu getirdi.

2- Abdülhamid döneminde, 106 yıl önce hizmete giren, İstanbul’un sembol binalarından Haydarpaşa Garı dün ilk kez, Mehmet Şimşek, Erdem Başçı, İbrahim Turhan gibi panelistler ve yabancı yatırımcı ile finans kurumların katıldığı uluslararası bir konferansa ev sahipliği yaptı.

New York eski Belediye Başkanı Michael Bloomberg’in de konuşmacı olarak katıldığı toplantı tabii hemen akla “Tarihi Haydarpaşa Garı uluslararası görücüye mi çıktı” sorusunu getirdi. Hatırlanacağı gibi, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçtiğimiz aylarda tarihi gar binasının “özelleştirme kapsamına” alınacağını söylemişti.

Gila Benmayor ’un Hürriyet’teki haberine göre, Şimşek, bu yıl 7 milyar dolarlık özelleştirme hedefine ulaşmak istediklerini belirterek “Haydarpaşa Gar ve Liman Dönüşüm Projesi imar çalışmalarından sonra özel programa alınacak ve özelleştirme projeleri arasına girecek” demişti.

Bağdat Caddesi’nin son yeşil alanı Tarım İl Müdürlüğü arazisinin özelleştirmeye devredildiğinin ortaya çıktığı günlerde Haydarpaşa Garı’nın aynı akıbete uğrayacağı ihtimali STK’ları harekete geçirdi.

Haydarpaşa şehrimizin gözbebeği. Nitekim, “New York’tan İstanbul’a Mega Şehirler ve Finans Merkezleri” konferansının duyulması üzerine “Haydarpaşa Dayanışması” kamusal alanın satışa çıkartılmaması çağrısını dün yineledi. 

T24

Kaynak: http://t24.com.tr/haber/haydarpasa-ga...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0