Görüş Bildir
Haberler
Haydar Özkömürcü Yazio: Yeni Başlayanlar için Facebook Reklamları 101

etiket Haydar Özkömürcü Yazio: Yeni Başlayanlar için Facebook Reklamları 101

Haydar Özkömürcü
18.04.2021 - 21:35 Son Güncelleme: 19.04.2021 - 12:53

İşletmelerin Facebook reklamlarına ayırdıkları bütçe her geçen gün artıyor. Yeni kurulan işletmeler ya da dijital ile yeni tanışan işletmelerin de ilk duraklarından birisi Facebook reklamları. Bu yazımızda giriş seviyesinde Facebook reklamlarını vermek isteyen ve daha fazlasını istemeyen işletmelerin neler yapması gerektiğini anlatacağız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Facebook reklam yöneticisi nedir?

Facebook Reklam Yöneticisi, Facebook, Instagram ve Messenger reklamlarını tek bir yerden yönetebildiğiniz bir paneldir. Reklamların çalışma mantığı aslında basit. Hedef kitle ve bütçe belirliyor, ardından da reklam görseli ve reklam metnini yazıyorsunuz. Yeni başlayan ve çok bütçesi olmayan işletmeler için Reklam Yöneticisi paneli gereksiz ve zahmetli olabilir. Yeni başlayanlara ilk önerim daima Facebook Sayfa’nızın içerisindeki “Gönderiyi Öne Çıkar” butonunu kullanarak paylaştığınız içeriklere yönelik reklam yapmanız oluyor.

Facebook gönderiyi öne çıkarma reklamları

Facebook’ta gönderiyi öne çıkarma butonu, Facebook sayfasını geliştirmek isteyenler için hayati öneme sahip. Çünkü artık sayfanızı beğenen insanların birçoğu paylaştığınız içerikleri görmüyor. İşte bu nedenle her bir paylaştığınız içeriğe az da olsa reklam yapmanızda fayda var. Öne çıkarma butonunu kullanarak verebileceğiniz reklam tipleri ise şu şekilde; Mesaj, etkileşim, video görüntüleme, web sitesi ziyaretçisi, form ve arama. İşletmenizin ihtiyacına göre seçeceğiniz reklam amacının ardından reklamınızın yayınlanacağı mecraları seçiyorsunuz. Facebook’un haber kaynağı bölümü ve Instagram duvarı ile Messenger’ı seçebilirsiniz. Tavsiyem, her bir reklam için ayrı ayrı mecra seçip, sonuçlarını karşılaştırmanız olacaktır.

Facebook reklamlarında hedef kitle seçimi

Facebook reklamlarında hedef kitlenizi belirlerken, özellikle gönderiyi öne çıkar butonu aracılığıyla verilen reklamlarda, hedef kitlenin doğru bir şekilde oluşması işini biraz Facebook’a bırakmak gerekiyor. Yani şunu demek istiyorum: hedef kitle seçiminizde mutlaka ilgi alanları kısmını doldurun ve jenerik kelimelerle ilgi alanlarını hedefleyin. Yaş, lokasyon, cinsiyet gibi alanları ise mümkün olduğunca geniş tutun. Böylelikle Facebook sizin için en doğru kitleyi kendi algoritmaları ile daha kolay bulacaktır. Tekrar hatırlatmakta fayda var, bu öneriler yalnızca yeni başlayan ve akıllı telefonundan gönderiyi öne çıkar butonunu kullananlar için.

Facebook reklamlarının kullanıcı arayüzü oldukça basit bir görünüme sahip. Zaten kendi içerisinde sizi bir sonraki basmanız gereken tuşlara kendisi yönlendiriyor. Burada önemli olan nokta birden fazla reklam vermeniz ve farklı denemelerinizi birbiriyle karşılaştırmanız olacaktır. Günlük reklam bütçenizi minimum tutardan itibaren sonuç aldıkça yavaş yavaş artırarak satışlarınızı artırabilirsiniz.

Instagram

Twitter

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın