Görüş Bildir
Haberler
Hayatını Kaybeden Kameramanın Babası: 'Sayın Başbakan'dan Ben Oğlumu İstiyorum'

Hayatını Kaybeden Kameramanın Babası: 'Sayın Başbakan'dan Ben Oğlumu İstiyorum'

ATKN
16.02.2015 - 13:42
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Mecliste hayatını kaybeden kameraman Yılmaz Koçyılmaz'ın eşi Eda ve babası Halit Koçyılmaz'la birlikte basın toplantısı düzenledi. Toplantı sırasında Koçyılmaz'ın eşi Eda Koçyılmaz ve babası Halit Koçyılmaz gözyaşlarına boğuldu.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, iç güvenlik paketi çıkmadan bir ailenin hayatının ortada hiçbir şey yokken, suç yokken karartıldığını söyledi. Bu ailenin bütün geleceğinin karartıldığını vurgulayan Gök, bunun ise ortada bir suç yokken yapıldığını ifade etti.

'Ortada bakan çocukları gibi malı götürüp, ayakkabı kutularına yerleştiren bir çocuk, bir eş yok. Hırsızlık yapan bir çocuk yok; adam kesen birisi yok. Ortada bir suç yok.' diyen Gök, ortada hiçbir şey yokken polisin kendisini yetkili gördüğünü söyledi. Bir suç unsuru yokken kameramanın eline kelepçe takıldığını dile getiren Gök, hangi yasanın bu hakkı verdiğini sordu. Yasa bile olmasa o hakkı Başbakanın verdiğini polisin bildiğini anlatan Gök, Başbakanın her gün meydanlarda polisine 'destan yazın' dediğini vurguladı. Onların da destan yazdığını dile getiren Gök, 43 yaşındaki kameramanın hayatını kaybettiğini ifade etti.

'Bu aileyi hatırladınız mı?'

Başbakandan Koçyılmaz ailesine hesap vermesini isteyen Gök, 'Bu aileyi aradınız mı? Devletin yetkililerine sesleniyorum; bu aileyi kim aradı, kim başınız sağolsun dedi, gereğini yapacağız dedi. Gereğini yapıyorlar biliyor musunuz; nasıl polis tuttuğu tutanaklarda polisi aklayan, polisi kollayan tutanaklarda daha baştan ailenin üzüntülü olan hayatına üzüntü katmaya devam ediyor. Ne yaptı bu Koçyılmaz; Başbakan cevap ver.' şeklinde konuştu.

Hayatını kaybeden kameraman Yılmaz Koçyılmaz'ın eşi Eda Koçyılmaz ise, 'Benim kocam kime ne yaptı? Benim kocam, koluna kelepçe takılmayı hak edecek ne yaptı? Bunu yetkililere soruyorum, bunun cevabını bana vermek zorundasınız. O kelepçe benim kocamın kollarına neden takıldı? Kocam nerede? Bir yetkili çıkıp benim kocamı bana geri versin. Kimseyi incitmezdi benim kocam, katil değildi, elinde molotof da yoktu, kaçakçı da değildi, neden kelepçelediniz, öleceğini bile bile neden bunu yaptınız? Sonuna kadar bunun açıklamasını bekliyorum. Hukuksal olarak tüm açıklamaları bana yapmak zorundasınız. Adalete güvenmek zorundayım. Diyecek birşey yok.' şeklinde konuştu.

Babası Halit Koçyılmaz da her yerde gece-gündüz hayatı tehlikede oğlunun görev yaptığını belirterek, 'Benim oğlum kaçakçılık, anarşistlik mi yaptı, ne yaptı? Paraları mı soydu, kimin canına kıydı? Sayın Başbakandan ben oğlumu istiyorum. Oğlumu istiyorum sayın Başbakan. Sayın İçişleri Bakanı ben oğlumu istiyorum. Başka ailelerin de bunu yaşamasını istemiyorum. Daha yasa çıkmadan; benim de can güvenliğim yok, ailemin de yok. Sorumlulardan benim acımın dinmesi için hesap sorulmasını istiyoruz. Yılmaz'ım geri gelmez, geleceğini bilsem her şeyimi veririm. Bu devlete 30 yıl emek sarfettim. Hesap sorulmasını istiyorum. Suçluların cezalandırılmasını istiyorum, sonuna kadar bu işin peşini bırakmayacağımı burada sizin önünüzde söz veriyorum. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar bu işi götüreceğimi hiç kimsenin şüphesi olmasın. Olaydan sonra kimse bizi aramadılar. Eşim karaciğer nakil ameliyatı oldu. 2 yıldır onunla uğraşırken dert üstüne dertle karşılaşıyoruz. Sizlerden biriydi, ne söyleyeyim.' dedi.

İç güvenlik paketi çıkması halinde sorumlusunun iktidar olacağını belirten Levent Gök, Başbakandan yasayı geri çekmesini istedi.

Emrullah Bayrak, CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0