Görüş Bildir
Haberler
Hayatın Roman Olsa Sen Hangi Karakter Olurdun?

etiket Hayatın Roman Olsa Sen Hangi Karakter Olurdun?

Magarica
20.05.2015 - 19:26 Son Güncelleme: 21.05.2015 - 17:10

Hepimizin hayatından sayfalar dolusu hikâyeler çıkar elbette, ama hali hazırda yazılmış romanlar içerisinde bazı karakterler var ki, işte benim hayatım dedirten cinsten! Peki, sen bunlardan hangisinin hayatını yaşıyorsun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle kendini tanıtmanı isteyelim. Hangisi seni daha iyi anlatıyor?

2. Şimdi de bir resim seçmeni isteyelim. Hangisi?

3. Uzun süreli tatil fikri sana hangisini çağırıştırıyor?

4. Şimdi de, katlanamadığın bir şey seç!

5. Kaçınılmaz sorumuz! Bir film seçmeni istiyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Zaten bir mesleğin olabilir, ama bir de bu mesleklerden birini seçmeni istiyoruz.

7. Sence hangisi daha tarz?

8. Bir kitap yazıyor olsan, adı ne olurdu?

8. Bir kitap yazıyor olsan, adı ne olurdu?

9. Hangisinde daha iyisin?

10. Son olarak, hangisinde yaşamak istersiniz?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Sherlock Holmes çıktın!

Sherlock Holmes çıktın!

Sen bu dünyaya çözüm üretmek için gelmişsin. İnsanları çok iyi analiz etme yeteneğine sahipsin. Ama biraz ukala olduğunu da söylemeden geçemeyiz, hatta baya... Belki Türkiye'nin aranan dedektifi olmayabilirsin, ama senden hiçbir şey kaçmıyor. Etrafında aptal insanlar olmasına dayanamıyorsun, ama yalnız kalmayı da sevmiyorsun. Bir de biraz işkolik olduğunu söylesek yalan olmaz. Etrafındakiler bundan şikayet etmeye başlamadan sosyal hayatına da biraz yönelsen iyi olacak!

Biraz George Miltan, Biraz Lennie Small...

Biraz George Miltan, Biraz Lennie Small...

Senin karakterin, Fareler ve İnsanlar'ın muhteşem iki ismini de birden barındırıyor. George gibi koruyucu kollayıcı bir yapın var, ama Lennie kadar saf bir tarafın da var. Hayallerin uğruna yaşıyorsun. Etrafındaki insanları düşünmeden duramıyorsun ve hayallerinde de yalnız kalmıyorsun. Ama hem biraz dengesiz olduğunu söylesek, hem de hayalde biraz cimrisin desek, yalan olmaz.

Hikmet Benol çıktın!

Hikmet Benol çıktın!

Oğuz Atay'ın dillere destan romanı Tehlikeli Oyunlar'ın baş kahramanı Hikmet... Karakterin için tek bir özellikten bahsetmek imkansız. Biraz dengesizsin. Hem rahatsın, hem de bazı takıntıların var. Aşık oldun mu, senden daha iyi bir eş yok! Ama imkansız aşklardan da çok çekmişsin. İnsanlardan uzak kalmak istiyorsun, ama onlar olmadan bir dakika bile duramıyorsun. Hayatta tutunacak bir şey ararken kelimelerin anlamları arasında kaybolmuşsun. Ama unutma: 'Kelimeler albayım, bazı anlamlara gelmiyor!'

Not: Hikmet Benol, Oğuz Atay'ın Tehlikeli Oyunlar romanının baş kahramanıdır. Roman içerisinde 5 farklı karaktere bürünebilen, biraz deli, biraz aşık, biraz iyi, biraz kötü, ama etrafındaki insanların hepsinden zeki bir karakterdir.

Alper Kamu çıktın!

Alper Kamu çıktın!

Alper Canıgüz'ün baş kahramanı, ukala ama bir o kadar karizmatik velet, Alper Kamu! O kadar zekisin ki, etrafındakiler seni büyümüş de küçülmüş olarak tanımlıyor. Kendinden büyüklerle daha iyi anlaşıyorsun da diyebiliriz. Hayatın motonluğu, her gün herkesle aynı şeyleri yapıyor olmak, seni çok sıkıyor. Zekanı kullanabileceğin her şeye büyük bir tutkuyla yaklaşıyorsun. Ama unutma ki başkalarının hayatlarında kötü giden şeyler sana bu kadar heyecan verdiğinde, sen kötü karakter olarak görülüyorsun...

Not: Alper Kamu, Alper Canıgüz'ün Oğullar ve Rencide Ruhlar ve Cehennem Çiçeği kitaplarının baş karakteridir. 5 yaşında, anaokullarından nefret eden, rakı içen, sıkı beşiktaşlı, fazlaca zeki, büyümüş de küçülmüş, kelimenin hakkını veren bir velettir.

Tante Rosa çıktın!

Tante Rosa çıktın!

Sevgi Soysal'ın, başına buyruk kadını... Öyle bir hayat yaşıyorsun ki, seni tanıyanlar kendi kimliklerini sorguluyorlar. Çok güçlü ve bir o kadar başına buyruksun. Hayata tutunmak için, yapamayacağın şey yok. Etrafındakilerin asla cesaret edemediği şeyleri yapmakta da üstüne yok. Ne kadar zorlukla karşılaşırsan karşılaş, etrafındakiler senin yaşam sevincine hayranlıkla bakıyor. Ama başından geçenler de etrafındakilere karşı seni biraz acımasızlaştırmış diyebiliriz.

Not: Sevgi Soysal'ın aynı isimli kitaptaki baş kahramanı Tante Rosa. Hayatın tüm zorluklarına karşı bir hayata tutunma hikâyesi.

Halide Edip Adıvar'ın Güçlü kadını, Handan'sın!

Halide Edip Adıvar'ın Güçlü kadını, Handan'sın!

Mantığın ve onurun senin için her şeyden önce geliyor. Hatta bazen, mantıklı ilişkiler uğruna öyle adımlar atıyorsun ki, duygularının ileride sana çektireceklerini hesaba katmıyorsun. Anı yaşamak sana göre değil. Ama unutma ki, şu an sana mutluluk veren her şey ileride seni üzecek diye bir şey yok. Her yaşın tadını çıkarmayacaksak neden yaşıyoruz ki?

Not: Halide Edip Adıvar'ın aynı adlı eserinin baş kahramanı, Handan. İngiliz terbiyesi ile yetişmiş, İstanbul'lu bir ailenin, dikkat çekici kızı Handan. Yanlış evliliği sonucu mutsuzluğa mahkum olmuş bir kadının hikâyesi.

Anna Karenina çıktın!

Anna Karenina çıktın!

Tolstoy'un diller destan kahramanı, Anna Karenina. Sen çok zeki ve güçlü bir karaktersin ve bunun farkındasın. Kendine güvenin de oldukça yüksek. Ancak bu kadar güven bünyeye zarar, bizden söylemesi! Etrafındakileri kendinden uzaklaştırmak istemiyorsan ve aşık olduğun kişiyi hayatında görmek istiyorsan, egonu biraz gizlemeni tavsiye ederiz. Hayal alemine daldığında, seni oradan çıkarabilene aşk olsun. Bu yüzden midir bilmiyoruz ama, imkansız olanı hayal etmek ve onun peşinde koşmakta da üstüne yok.

Not: Tolstoy'un aynı adlı eserinin, güzel, zeki ve güçlü kadını Anna Karenina. Sürükleyici aşk hikâyesinin yanı sıra, psikolojik çözümlemelerle dolu, mutlaka okunması gereken bir klasik.

Marie Antoinette çıktın!

Marie Antoinette çıktın!

Sen tam bir kraliçesin! Zeki, uçarı ama bir o kadar asilsin... Çektiğin onca acıya rağmen nasıl ayakta kalmayı başarabiliyorsun, etrafındakiler hayret ediyor. Ailen ve sevdiklerin için kendi hayatını feda edebilirsin. Bu da seni biraz günah keçisi yapıyor. Her şeyin faturasının sana kesilmesinden yorulmadın mı? Biraz da kendin için yaşamayı dene. ;)

Not: Stefan Zwieg'ın yazdığı Marie Antoinette, biyografik bir eser. Fransa Kralı XVI. Louis'nin eşi, Fransız Devrimi'nin günah keçisi, eski Avusturya Prensesi Marie Antoinette'in acıklı hikâyesi.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
375
176
73
50
25
19
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nehir Gökçen

Sherlock Holmes çıktın!

fıtıfıtı

Oğuz Atay'ın dillere destan romanı Tehlikeli Oyunlar'ın baş kahramanı Hikmet... Beni anlatan bu kitabı nasıl olmuşta okumamışım diye ağlayabilirim. B... Devamını Gör

Emr

Bana da aynısı çıktı ve maalesef ben de okumadım :(

Herkes de Sherlock çıkmış övünsek mi ki acaba bunla