Görüş Bildir
Haberler
Hayatı Zindan Eden Sorun Özgüven Eksikliği

Hayatı Zindan Eden Sorun Özgüven Eksikliği

Erol Dizdar
17.03.2017 - 11:24

Hayatı Zindan Eden Sorun Özgüven Eksikliği

Özgüven; kendimiz ve yeteneklerimiz hakkında pozitif ve gerçekçi bir anlayışa sahip olduğumuz anlamına gelmektedir. Diğer taraftan, özgüven eksikliği ise; kendinden şüphe duymak, pasiflik, boyun eğme, aşırı uyum gösterme, yalnızlık, eleştirilere karşı hassas olma, güvensizlik, depresyon, aşağılık duygusu ve sevilmediğini hissetme gibi kavramlarla tanımlanabilir.

Hey sen! Bazen çekinik mi davranıyorsun? Zaman zaman yüzün mü kızarıyor? Merak etme, aslında herşey yolunda... Ancak abartma. Çevreye uymakta zorluk çeker hale geldiğinde sıkıntı başlıyor. Nedeni ise özgüven eksikliği. Kendine güvenmen için sorunlarla yüzleşip onları çözdüğünü gör. Spor yap, müzikle uğraş, Utangaçlığı yen ki; iş hayatında kapı gibi önüne çıkmasın... devamını http://www.kigem.com/ozguven-eksikligi-kader-degildir.html adresinden okuyun

Her insanın hayat yolunda ilk mücadele etmesi gereken kisi, kendisidir; daha doğrusu kendi kendine negatif telkinlerde bulunan ve hayat enerjisini boş yere tüketen 'içses'inin olumsuz telkinleridir. Kişi, kendi içindeki şahsın olumsuz yönlendirmelerine ve yıpratıcı konuşmalarına engel olamazsa, muhtemelen kalitesiz ve keyifsiz bir yaşam sürmek zorunda kalacaktır.

Özgüven eksikliğinin hayatı kişiye zindan ettiğinin farkında isen senden ricam şudur: Bu çözüm yollarının her birini sindire sindire oku; hatta önceden bu yollarla ilgili okumalar yapmış olsan bile. Çünkü bazen bir yolun tamamen kavranması ve pratiğe geçirilmesi, insanı özgürlüğe kavuşturan sihirli bir değneğe dönüşebiliyor. Umarım sen de, bu yollardan en az birini özgüven eksikliği ne sihirli değnek yapabilirsin.

Özgüven eksikliği nasıl gelişir?

Aşağılık duygusu, umutsuzluk gibi duygular, genellikle evde, okulda veya işte yaşadığımız kimi olumsuz yaşam deneyimlerinden sonra ortaya çıkar. Örneğin, siz büyüme aşamasındayken, ebeveynleriniz size sağlıklı ve destekleyici bir çevre sağlayamamış olabilir. Size karşı çok eleştirel, talepkar ve/veya aşırı koruyucu olabilirler. Sonuç olarak, kendiniz hakkında olumsuz düşünmeye başlarsınız.

Aileden birini veya yakın bir arkadaşı kaybetmek. Örneğin: anne-babanızın boşanması, evinizden ilk kez ayrılıyor olmak (ailenizden ve arkadaşlarınızdan ayrı olmak), erkek/kız arkadaşınızdan ayrılmak.

Başarısızlık, hayal kırıklığı gibi olumsuz olayları bir deneyim gibi algılamaktansa, bunların üzerinde fazla durmak.

Kendini veya yeteneklerini çok acımasız bir şekilde eleştirmek.

Olayların sonuçlarını, gerçekte olduklarından daha kötü bir şekilde değerlendirmek.

Ailenizin ve arkadaşlarınızın, sizinle ilgili istek ve beklentilerini karşılayabilmek için çok fazla baskı hissetme ve bu durumun sizin kendi kimliğinizi geliştirmenize ve kendinize ait kararlar almanıza mani olması.

Gerçekçi olmayan hedefler belirleme.

Başarısızlık korkusu. Örneğin; bir dersinizden kaldığınızda, kendinizi bir dersten kalmış, iyi bir insan olarak düşünmektense, işe yaramaz ve başarısız biri olarak düşünmek.

konuya giriş yaptıktan sonra konu ile ilgili uzmanların yazılarının yer aldığı sayfa adreslerini aşağıya veriyorum. Bu adresleri mutlaka defalarca okyun ve uygulayın. İnanarak bunları uygularsanız sorununuz çözülecektir emin olun.

Kaynak: http://www.eroldizdar.com/2017/03/kis...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın