Görüş Bildir
Haberler
Hayatı ve Ünlü Şarkıları ile “Joe Cocker”

Hayatı ve Ünlü Şarkıları ile “Joe Cocker”

Cooper
23.12.2014 - 22:55 Son Güncelleme: 25.12.2014 - 01:45

2014 yılı biterken son kaybımız Joe Cocker oldu. Cocker’ın kaybı, hem müzik camiası hem de her yaştan sevenini yasa boğdu dersek abartmış olmayız. 2014 yılının son değerli kaybıdır diye umut ederek, hayatından önemli anları ve sevilen parçalarını sizler için derlemek istedik.

Asıl adı John Robert “Joe” Cocker olan ünlü müzisyen 1944 yılında, 2. Dünya Savaşı’nın henüz bittiği bir dönemde İngiltere, Sheffield’de dünyaya gelmiş.  Çocukluk ve gençlik yıllarında Ray Charles, Lonnie Donegan ve Chuck Berry‘den oldukça etkilenen ve onların izinden giden Cocker, geçnlik yıllarında onların coverları ile barlarda ve publarda şarkılar söylemeye başladı. 1961 yılında Vance Arnold sahne adını kullanarak bir kaç arkadaş Vance Arnold and The Avengers isimli bir grup kurdular. 1963 yılında ünlü grup Rolling Stones, Sheffield City Hall‘de bir konser verir ve alt grup olarak da Cocker ve arkadaşları çıkarlar. O günden sonra yıldızları yavaş yavaş parlamaya başlar. Sonrasında ise bir Beatles coverı olan “I Will Cry Instead” yayınlayan ekip bekledikleri ilgiyi göremez.

1966 yılına gelindiğinde dönemin jazz efsanesi Jimmy Smith’in bir röportajından esinlenerekGrease Band isimli bir grup daha kurar. Sheffield publarından öteye geçemeyen grubun bir anda şansı döner. Procol Harum, the Moody Blues ve Georgie Fame gibi isimlerin prodüktörlüğü yapan Denny Cordell grubu dinler ve kendisini Londra’ya taşınmasını ister. Londra’ya yerleşen Cocker, yine bir  Beatles coverı olan “With a Little Help from My Friends“i seslendirir ve ilk 45’liğini çıkartır. 1968 yılında 13 hafta boyunca İngiliz pop listelerinde aralıksız olarak ilk onda kalan parça ile artık şeytanın bacağını kırar. Ardı ardına gelen turneler ile adını duyurmaya devam eder.

1972 yılına kadar inzivaya çekilip çok ortalarda görünmeyen müzisyen ara verdiği dönemde bir takım uyuşturucu problemleri ile uğraşır. Tekrar geri dönüş yaptığında Paul mc Cartney ve George Harrison’dan bile parçalar almıştı lakin beklediği ilgiyi bir türlü yakalayamamıştır. 1982 yılında prodüktör Stewart Levine kendisinden, dönemin ünlü şarkıcısı Jennifer Warnes ile  “Up Where We Belong” isimli şarkının düetini yapmasını ister. Şarkı oldukça tutulur. Hatta o zamanların en ünlü filmlerinden biri olan  An Officer and a Gentleman filminde soundtrack olarak kullanılır. Şarkı Billboard Hot 100 listesinde bir numara olmuş, aynı zamanda  Grammy Award for Best Pop Performance by a Duo ve  Academy Award for Best Original Song ödüllerini kazanmasını sağlamıştır. 1983 yılında Ray Charles ile beraber “You Are So Beautiful” isimli şarkının kaydını yaparlar.  1987 yılına geliindiğinde ise 11. stüdyo albümü Unchain my Heart’ı  piyasaya sürmüştür.

Kariyeri boyunca bir çok başarılı kayda imza atan “Joe” Cocker’a geçtiğimiz yıllarda akciğer kanseri tanısı koyulmuştu. Dün kaybettiğimiz ünlü müzisyenin akıllarda kalan, gönüllerde taht kuran eserlerinden bazıları ise şöyle:

Kaynak: http://www.kulturelmasi.com/hayati-ve...

Joe Cocker - Unchain My Heart

"You Are So Beautiful"... Joe Cocker

JOE COCKER - YOU CAN LEAVE YOUR HAT ON

Joe Cocker & Jennifer Warnes - Up Where We Belong

Joe Cocker - With A Little Help From My Friends

Joe Cocker - Summer In The City

Joe Cocker Ain't Gonna Cry Again

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın