Görüş Bildir
Haberler
Hayallerinizi Süsleyecek ve Size Asla Yetmeyecek Nutella'lı 13 Tarif

etiket Hayallerinizi Süsleyecek ve Size Asla Yetmeyecek Nutella'lı 13 Tarif

mignon
22.08.2015 - 13:45

Nutella hepimizin en sevdiği şey değilde ne? Keşke kalorisiz olsa da böyle kavanozu önümüze alıp kaşık kaşık yesek değil mi?

İşte size Nutellayı mükemmel şekilde değerlendirmenizi sağlayacak tarifler!

1. İlk olarak en basit tarifle başlayalım!

Sadece biraz nutella ve tost ekmeği ile kahvaltıyı şenlendirebilirsiniz. İster tost makinesine atın isterseniz tavaya biraz tereyağı koyup tavada kızartın. Her türlü enfes oluyor.

2. Küçük büyük herkesin aşık olduğu şey tabi ki dondurma peki ya içine biraz Nutella ister misiniz?

Evet evet dünyanın en basit şeyi Nutella'lı dondurma yapmak! Hem tadı harika hem kendisi!

2 S.B sütün içerisine 2/3 S.B Nutella katıp iyice karıştırın. Ardından dondurma kalıplarına koyup yaklaşık 3-6 saat kadar dondurun. 

Sonrasında da çocuklarınızla keyfini çıkarın!

3. Peki ya Nutella'lı toplara ne dersiniz?

Bisküvi, fıstık ezmesi, Nutella, bal, hindistan cevizi ve damla çikolata birbirinden alakasız bu malzemelerle harikalar yaratmanız pek mümkün.

1 paket petibör bisküviyi iyice ufalayın. 2 T.K fıstık ezmesi, 2 Y.K Nutella, 1 paket hindistan cevizi ve damla çikolata, 1 T.K balın hepsini bir kaseye koyup yoğurun ve minik toplar haline getirin. Biraz buzdolabında beklettikten sonra atıştırmaya başlayın. Vazgeçemeyeceksiniz!

4. Nutella'lı böreklere ne dersiniz?

Gerekenler çok basit! Birkaç yaprak milföy hamuru ve her milföy için 1 T.K Nutella. Milföy hamurlarını ortadan verev olarak kesin ve  hamurların arasına  Nutella koyun ve şekildeki gibi rulo yapın. Dilerseniz üzerine biraz yumurta beyazı sürüp şeker serperek üzeri kızarana kadar fırında pişirin.

5. Yeni yeni popüler olan lezzet: Nutella Pizza'yı evde yapmak çok kolay!

Nutella her şeye yakışır hele ki pizzaya! İlk olarak hazır pizza hamurunu açıyorsunuz. Ya da şu tariften pizza hamurunu hazırlıyorsunuz.  Ardından 250 derecelik fırında 3-4 dk pişiriyorsunuz. Henüz sıcakken  Nutella'yı hamura sürüyorsunuz ve üzerine dilediğiniz meyveyi koyup pudra şekeri serperek servis ediyorsunuz. Bence hepsini siz bile yiyebilirsiniz.

6. İçi Nutella dolu kurabiye desem? Evet evet hayal değil gerçek!

Damla çikolatalı kurabiye tarifine buradan ulaşabilirsiniz.  Ardından yapmanız gerekenler çok basit. Bir para kurabiye hamurunu alıp elinizle düzleştirin ve arasına bir tatlı kaşığı Nutella koyun. Daha sonra Nutella'nın akmaması için kurabiyenin kenarlarını katlayın. 175 derecelik fırında 12-14 dk pişirin. Fırından çıktıktan sonra biraz soğumalarını bekleyin ve tadını çıkarın.

7. Ben içiyle dışıyla uğraşamam bana kolay şeylerle gelin diyenlerin kurabiyesi de işte burada!

2 S.B un, 2/3 S.B şeker, 2 yumurta ve 1 S.B Nutella'yı iyice çırpın. Ardından bir dondurma kaşığı ile ufak toplar halinde tepsiye dizin ve 175 derecelik fırında 10 dk pişirin. 

İçi yumuşacık dışı kıtır kıtır olacak bu kurabiyeye bayılacaksınız!

8. Sıcak çikolata yapmak için biraz süt biraz Nutella

Belki bu sıcak yaz günlerinde canınız çekmedi ama soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi sıcak çikolatadır. Enfes bir sıcak çikolatayı yapmak için de ihtiyacınız sadece bir bardak süt ve bir kaşık Nutella. Bu ikisini karıştırıp kupayı mikrodalgaya koyun ve yudumlamaya başlayın.

9. Meyvelerinizi, bisküvilerinizi bandıracak bir sosa ne dersiniz?

1 S.B kremayı iyice çırpın. Ardından başka bir kapta 1 pkt. labne ve 3 Y.K pudra şekerini iyice çırpın ve içerisine 2/3 S.B Nutella ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından çırpıp köpürttüğünüz kremayı sönmeden Nutella'lı karışıma yedirin. Sonra canınız hangi meyveyi hangi bisküviyi çekerse bandıra bandıra yiyebilirsiniz.

10. Peki Nutella ile cheesecake'i birleştirsek?

Buradaki gibi içi kremalı bisküvilerle uğraşmayın, 1 paket kakaolu bisküviyi mutfak robotunda çekin. Ardından 6 Y.K erimiş tereyağı ekleyip iyice karıştırın. Bir kek kalıbının dibine hazırladığınız bisküvili karışımı koyun ve 180 derece de 13-15 dk pişirin.

Ardından bir kaba 1 kg labne ve 3/4 S.B krema ekleyip iyice çırpın. Karışımın içine 1 Y.K mısır nişastası ve 1 S.B su koyup çırpmaya devam edin. Ardından içerisine vanilya ve 4 yumurta koyup çırpmaya devam edin. Karışımın bir kısmını pişen tabanın üzerine koyun. Kalan karışımı 2/3 S.B Nutella ile karıştırıp üzerine dökün. 150 derecelik fırında 45-55 dk pişirin.

Fırından çıkıp tamamen soğumuş olan cheesecake'in üzerine 2/3 S.B ısıtılmış krema ve 2/3 S.B Nutella ile elde ettiğiniz sosu üzerine dökün. 1 gece buzdolabında bekletin.

11. Nutella'yı biraz Türkleştirmeye ne dersiniz? İşte karşınızda Nutella'lı Türk kahvesi!

11. Nutella'yı biraz Türkleştirmeye ne dersiniz? İşte karşınızda Nutella'lı Türk kahvesi!

Evet tek kelime ile ba-yıl-dım! Harika bir lezzet, hemde evde bir çırpıda hazırlayabiliyorsunuz.

Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

12. Peki ya evde Nutella'lı ekmek yapabileceğinizi söylesem?

Evet mis gibi ekmekler yapabilirsiniz hem de içleri Nutella dolu olur!

İlk olarak fırından gidip ekmek hamuru almalısınız. Yok ben kendi hamurumu kendim yaparım derseniz buradan tarifine ulaşabilirsiniz.

Ardından ufak parçalar aldığınız ekmek hamurunu biraz açın ve arasına yaklaşık 1/2 Y.K Nutella sürüp bohça gibi hamurları kapatın. Bohça olan parçaları bir kere daha açıp her iki tarafına da çizikler atın. Ardından rulo yapıp kıvırın. Mayalı hamur olduğu için fırına atmadan önce 30 dk kadar bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 175 derecelik fırında 18-20 dk pişirin.

13. Tabi ki efsaneler sona saklanır Nutella'lı sufleyi denemeden kendinizi Nutella aşığı ilan etmeyin!

Sufle yeterince güzel bir tatlı değilmiş gibi bir de Nutella'lı olduğunu düşünsenize çıldırırsınız!

İşte yapmanız gerekenler;

İlk olarak sufle kaselerinizin içini yağlayın ve kakao ile bir katman oluşturun. Ardından 2 yumurtanın sarısını ve beyazını ayırıp, beyazlar kar gibi olana kadar çırpın. Yaklaşık 1 S.B Nutellayı mikrodalgada ya da benmaride 3-4 dk eritin. Ardından Yumurta sarılarına 3 Y.K şeker ekleyip krem kıvamına gelene kadar çırpın. Sarıların içine vanilya ve Nutella'yı da ekleyip pürüzsüz bir karışım elde edin. Son olarak yumurta beyazlarını söndürmeden azar azar karışıma ekleyin. Sufle kaplarını doldurup 180 derecelik fırında 17-19 dk pişirin. Üzerine biraz çırpılmış krema ya da vanilyalı dondurma ile servis edin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
784
237
50
47
36
33
16