Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Hayallerinin Peşinden Koşma Cesareti Gösterenlerin Çok İyi Bildiği 15 Şey

etiket Hayallerinin Peşinden Koşma Cesareti Gösterenlerin Çok İyi Bildiği 15 Şey

Hepimizin çeşitli hayalleri, idealleri vardır. Çoğumuz bunları ya görmezden gelmiş, ya ertelemişizdir. Ancak içimize bir kez bunun ateşi düştü mü durmamız neredeyse imkansızdır. Bunun için bir şeyler yapmamız gerektiğini tüm benliğimiz ile hissedip sonuçları ne olursa olsun o yola çıkarız, çünkü biliriz ki o hayalin peşinden koşması bile  gerçek olmasından güzeldir. 

Ancak bu yol bize her zaman güzel süprizler sunmaz, işte yüreğindeki bu cesaret ile yol alanların yakından tanıyacağı o durumlardan bazılarını sizler için bir araya getirdik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hayal kurmayı hep sevmişsindir. Ama bunlardan bir tanesi vardır ki sadece hayali bile içini kıpır kıpır eder, seni heyecanlandırır.

2. Büyüdükçe, zaman geçtikçe, gerek çevre gerekse yaşam savaşının yarattığı baskıyla, bu hayalinin peşinden koşmayı ya erteler ya da yok sayarsın.

Kendi kendine bunun olmayacağına inandırırsın. Ama o hep içinde bir yerlerdedir ve susmaz. Çünkü seni sen yapan şey odur aslında...

3. Eğer gerçekten istiyorsan, bunun sadece oturup hayal kurarak gerçekleşmeyeceğini anlarsın.

İşin, okulun, ilişkilerin ne kadar güzel olursa olsun, hep eksik bir şey vardır. Bir kez geldiğin bu hayatta artık kendin için bir şeyler yapmanın zamanı gelmiştir.

4. Ve artık dayanamaz, onun peşinden koşmaya karar verirsin. Ama ilk zorlu sınavı daha burada yaşarsın.

Çünkü çıkacağın bu yolda, belki de hayatını tümden değiştirmen, bazı şeylerden fedakarlıkta bulunman gerekecektir. Ve bu sandığın kadar kolay olmayacaktır.

5. Karşılaşacağın tepkilere kendini hazırlayıp bunu ailene, çevrendekilere kabul ettirmeye, kendini anlatmaya çalışırsın.

Kimi destekler, kimi şiddetle karşı çıkar hatta bir kısmı vazgeçirmek için elinden geleni yapar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yürüdüğün bu yolun beki de daha başında çok çetin savaşlar verirsin. Ama kimse seni durduramaz, çünkü artık bunun için yaşıyorsundur.

Bu durum canını yaksa, yapayalnız hissetsen bile vazgeçmezsin, vazgeçemezsin.

7. Alakalı alakasız bir çok kişi tarafından çeşitli eleştirilere uğrar, senin bunu yapıp yapamayacağını söyleyen insanların saçma sapan yorumlarını dinlemek zorunda kalırsın.

Bazıları seni sorumsuzlukla, maymun iştahlılıkla, şımarıkla vs suçlar, asla empati kurmaya çalışmazlar. Hatta çok değer verdiğin insanların bile sana saygı duymadığını görürsün. Oysa dayatılan kalıpların dışına çıkıp, kendin için bir şeyler yapabilme cesareti gösterebilmen bile, sana başlı başına saygı duyulması için bir nedendir.

8. Seni gerçekten anlayıp, destek olanlarsa her şeyden değerlidir, sayelerinde daha da güçlenirsin. Hatta bazen kendinden çok onlar için başarmak istersin.

İşte bu kişiler senin esas zenginliğindir. Onlar seni yargılamaz, daima anlamaya çalışırlar. Hiçbir şey yapmasalar bile yanında olduklarını, saygı duyduklarını bilmek sana yeter.

9. Yer yer çeşitli korkular etrafını sarar, ya olmazsa diye düşünüp paniğe kapılırsın.

-Ya arkadaşlarımı ve ailemi yüzüstü bırakırsam?

-Onları düş kırıklığına uğratırsam?

-Yapayalnız kalırsam?

-Ya geç kaldıysam?

-Ya yeterince para kazanamazsam? 

Bunu gibi binlerce soru ile boğuşmaya başlarsın.

10. Bazen de derin vicdan azapları ile baş etmeye çalışırsın. Çünkü sevdiklerini mutlu etmek, onların beklentilerini karşılamak ile hayallerin arasında kalmışsındır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ve ne yazık ki zaman zaman bir çok kayıpla karşılaşırsın.

Bu kayıplar, seni anlamadıkları için hayatından çıkarttığın dostların, ailen,bıraktığın işin, insanlara karşı olan güvenin vs gibi kaybetmesi çok ağır şeyler olabilir.

12. Tüm bunların etkisiyle bazen umutsuzluğa kapılıp, pes edecek olursun. Alternatif yollar aramaya başlarsın.

Ama yine de vazgeçemezsin, çünkü içindeki o ses susmaz. Çünkü pes edersen yenileceğini, kolayına kaçacağını düşünürsün.

13. Her seferinde daha da hırslanırsın.

14. Hayaline doğru attığın her adımda kendine daha da inanır, güçlenirsin. Çünkü sen her şeye rağmen bu yola çıkmaya cesaret etmiş, pes etmemişsindir.

Sen bahanelerin arkasına sığınıp, oturup kaderine boyun eğmek yerine kendin olmayı seçmişsindir. Bundan daha gurur verici ne olabilir ki?

15. Bu yüzden bunun için çabalamak bile sana huzur verir, elde ettiğin en küçük başarı bile senin için dünyalara bedeldir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ve en önemlisi sonuç ne olursa olsun, geriye dönüp baktığında hayatında bir 'Keşke' olmaz. Çünkü senin hayatın; amacı olan bir hayattır.

Eğer hala kendin için bir şeyler yapmaya başlamadıysan, erteliyorsan, geç kaldım diyorsan sakın vazgeçme! Çocukluk hayallerini sahipleneceğin yaşlar, belki de olgunluk çağındadır. Kurduğun o hayaller belki de, bir sonraki kapının ardındadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
298
103
26
12
8
7
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
The Devil Within

Hayallerinin peşinden koşmak? Siz farklı ülkede yaşıyorsunuz sanırım -,-

Tayfun ArsLanoğlu

En azından hayal kurabileceğin bir ülkede yaşadığın için şükretmelisin. (Ülke hakkında ki kastettiğin durumdan senin gibi şikayetçi olan biri olarak söylüyor... Devamını Gör

bayan kahkaha

koşuyorum ama pek sonuç gelecek gibi durmuyor..

Remzi Boldon

Don't Let Your Dreams be Dreams, Just do it.